FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leads Patients Visitors and Dropins from ER
Quiz about Leads Patients Visitors and Dropins from ER

Leads, Patients, Visitors and, Drop-ins from "ER" Quiz


This quiz is about actors and their work on "ER" and other acting work as well. Have fun!

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. ER
  8. »
  9. 'ER' - Characters

Author
rootsgrrl
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,411
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1772
- -
Question 1 of 15
1. In season 1, an actor who later went on to a major role in "The West Wing" played an expectant father whose wife had serious complications giving birth. Which actor? Hint


Question 2 of 15
2. Hallee Hirsh, who plays the teenage Rachel Greene (daughter of Mark), appeared at age 10 on another top-rated drama. She played a girl who killed a 7-year-old boy. Which show was it? Hint


Question 3 of 15
3. In season 1 only, a highly respected, Emmy winning actor played the ER chief, Dr. David Morgenstern. What is this actor's name? Hint


Question 4 of 15
4. Rosemary Clooney, the wonderful singer and aunt of former cast member George Clooney, appeared twice in season 1 as "Madame X," an Alzheimer's victim. We do eventually find out her character's real name. What was it? Hint


Question 5 of 15
5. Ming-Na (formerly known as Ming-Ma Wen), left "ER" after two seasons, and returned several years later, as Deb (later Jing-Mei) Chen. In the 1993 film, "The Joy Luck Club'" she played one of the young Chinese women. Which one? Hint


Question 6 of 15
6. Laura Innes, who plays Kerry Weaver, made several appearances in a 1990's sitcom. Which one? Hint


Question 7 of 15
7. Mariska Hargitay, seen as Detective Olivia Benson on "Law and Order: Special Victims Unit," appeared in season four as Cynthia Hooper, desk clerk and girlfriend of an ER staff member. Which staffer was her boyfriend? Hint


Question 8 of 15
8. Noah Wyle, who has played John Carter since the "ER" pilot, appeared in a movie with Jennifer Lopez. Which movie? Hint


Question 9 of 15
9. Julianna Margulies played Carol Hathaway for six seasons. In 1998, she played a supporting role in a movie starring Renee Zellweger. What is the name of this overlooked gem (that's a hint)?

Answer: (Four Words--First word, "A")
Question 10 of 15
10. The accomplished actor and director Vondie Curtis Hall has played two roles on "ER." In season 1, he played Miss Carleton, a cross-dresser who committed suicide, jumping off the hospital roof. In season 8 he played Roger McGrath, stepfather of Reese Benton. Mr. Hall also had a memorable part in an Eddie Murphy movie. Which one? Hint


Question 11 of 15
11. Tom Everett Scott has made several appearances as Abby Lockhart's bipolar brother, Eric Wyzcenski. He was also in a 1990's Tom Hanks movie. Which one? Hint


Question 12 of 15
12. Chris Sarandon, who played Dr. Burke, the surgeon who operated on Mark Greene's brain tumor in season 7, was nominated for a Academy Award for his supporting role in a movie starring Al Pacino. What's the name of this movie? Hint


Question 13 of 15
13. Teri Garr has an interesting role in the season 6 finale, "Getting to Know You." She plays a medically empathetic woman, one who can see inside other people. She has had a recurring role on another NBC series. Which one? Hint


Question 14 of 15
14. Gedde Watanabe, who has played Nurse Yosh Takata since season 4, gave a very funny performance in a 1980's John Hughes movie. Which movie? Hint


Question 15 of 15
15. One person has appeared on "ER" longer than nearly anyone. She is Emily Wagner, who plays Pickman. Who is Pickman? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In season 1, an actor who later went on to a major role in "The West Wing" played an expectant father whose wife had serious complications giving birth. Which actor?

Answer: Bradley Whitford

The episode was called "Love's Labor Lost," and won five Emmy Awards. The mother died soon after giving birth. Mr. Whitford appeared again in season 2, as the same character, having sued County General and Mark Greene. Bradley Whitford plays Josh Lyman on "The West Wing."
2. Hallee Hirsh, who plays the teenage Rachel Greene (daughter of Mark), appeared at age 10 on another top-rated drama. She played a girl who killed a 7-year-old boy. Which show was it?

Answer: Law and Order

In a 2001 interview, Hallee said that people still stop her on the street and say, "They should have put you in jail for life for what you did."
3. In season 1 only, a highly respected, Emmy winning actor played the ER chief, Dr. David Morgenstern. What is this actor's name?

Answer: William H. Macy

Mr. Macy had committed to the film "Fargo," and was unavailable after the first season, except for an occasional appearance. He won two Emmy Awards for the 2002 TNT movie, "Door to Door," one for playing Bill Porter, a successful salesman for the Watkins Company, despite having Cerebral Palsy, and another for co-writing the script.

His wife is the actress Felicity Huffman, whom you may know from "Sports Night," her stint on "Frasier," and her leading role on ABC's "Desperate Housewives."
4. Rosemary Clooney, the wonderful singer and aunt of former cast member George Clooney, appeared twice in season 1 as "Madame X," an Alzheimer's victim. We do eventually find out her character's real name. What was it?

Answer: Mary Cavanaugh

Another patient identified her after hearing her sing. Also in Season 1, Miss Clooney's son, Miguel Ferrer, appeared as a patient diagnosed with terminal lung cancer. He also appeared on "Crossing Jordan." Miss Clooney passed away early in 2003.
5. Ming-Na (formerly known as Ming-Ma Wen), left "ER" after two seasons, and returned several years later, as Deb (later Jing-Mei) Chen. In the 1993 film, "The Joy Luck Club'" she played one of the young Chinese women. Which one?

Answer: Jing-Mei

Her characters on "ER" and in the movie share the same first name! Jing-Mei has been through a lot in the ER, giving up her baby son for adoption, and being fired, later reinstated, caring for her contentious father, and being in a horrific car accident with Pratt.
6. Laura Innes, who plays Kerry Weaver, made several appearances in a 1990's sitcom. Which one?

Answer: Wings

She played Bunny, ex-wife of Lowell Mather, the airport mechanic.
7. Mariska Hargitay, seen as Detective Olivia Benson on "Law and Order: Special Victims Unit," appeared in season four as Cynthia Hooper, desk clerk and girlfriend of an ER staff member. Which staffer was her boyfriend?

Answer: Mark Greene

Cynthia became just a bit too clingy for Mark. After she mistook a love letter addressed to "C.H." as being for her (it was from Doug to Carol Hathaway), she professed undying love to Mark, who then headed for the hills.
8. Noah Wyle, who has played John Carter since the "ER" pilot, appeared in a movie with Jennifer Lopez. Which movie?

Answer: Enough

Noah played a man hired by the Lopez character's ex-husband to kill Lopez and kidnap her daughter. He succeeded at neither. Quite a departure from sweet guy Carter.
9. Julianna Margulies played Carol Hathaway for six seasons. In 1998, she played a supporting role in a movie starring Renee Zellweger. What is the name of this overlooked gem (that's a hint)?

Answer: A Price Above Rubies

This terrific film was seen by almost no one. It takes place in the Orthodox Jewish community in Brooklyn. Julianna played the sister-in-law of the Zellweger character. The other sister-in-law was played by Edie Falco, of "The Sopranos."
10. The accomplished actor and director Vondie Curtis Hall has played two roles on "ER." In season 1, he played Miss Carleton, a cross-dresser who committed suicide, jumping off the hospital roof. In season 8 he played Roger McGrath, stepfather of Reese Benton. Mr. Hall also had a memorable part in an Eddie Murphy movie. Which one?

Answer: Coming to America

He played a small part in this 1988 movie. What made the part memorable was the line, "I am a loyal citizen of Zamunda!" Eriq LaSalle (Peter Benton) was in the movie as well, in a much bigger role. Mr. Hall has also directed several episodes of "ER."
11. Tom Everett Scott has made several appearances as Abby Lockhart's bipolar brother, Eric Wyzcenski. He was also in a 1990's Tom Hanks movie. Which one?

Answer: That Thing You Do!

He played Guy Patterson, drummer for the band, The Oneders. Tom Hanks played Mr. White, the band's manager. Tom Hanks also directed and co-wrote this very funny movie.
12. Chris Sarandon, who played Dr. Burke, the surgeon who operated on Mark Greene's brain tumor in season 7, was nominated for a Academy Award for his supporting role in a movie starring Al Pacino. What's the name of this movie?

Answer: Dog Day Afternoon

He played the lover of Sonny, the Al Pacino character in the 1975 movie. The person the Sarandon character was based on, Elizabeth Debbie Eden, died of AIDS in 1981. The Oscar for Best Performance By An Actor in a Supporting Role was won that year by George Burns, for his performance in "The Sunshine Boys."
13. Teri Garr has an interesting role in the season 6 finale, "Getting to Know You." She plays a medically empathetic woman, one who can see inside other people. She has had a recurring role on another NBC series. Which one?

Answer: Friends

She plays Phoebe, the birth mother of Phoebe Buffay. She started playing that role in season 3.
14. Gedde Watanabe, who has played Nurse Yosh Takata since season 4, gave a very funny performance in a 1980's John Hughes movie. Which movie?

Answer: Sixteen Candles

He played Long Duc Dong, otherwise known as The Donger. He was a house guest in the home of the Molly Ringwald character. His first line was "What's happenin', hot stuff?'
15. One person has appeared on "ER" longer than nearly anyone. She is Emily Wagner, who plays Pickman. Who is Pickman?

Answer: An Emergency Medical Technician

Doris Pickman has been a character many episodes since the pilot. Emily Wagner's name appears only in the closing credits. Look for it.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us