FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
By Actors Quizzes, Trivia and Puzzles
By Actors Quizzes, Trivia

By Actors Trivia

By Actors Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Name The Show

Fun Trivia
22 By Actors quizzes and 250 By Actors trivia questions.
1.
  Sleuth   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match these actors to the TV detective series in which they investigated crimes, especially murder. All played the main character, aged over fifty.
Easier, 10 Qns, JanIQ, Nov 22 23
Easier
JanIQ gold member
Nov 22 23
476 plays
2.
  Three Actors in Search of a Show...   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Just match the show with the three actors in it.
Very Easy, 10 Qns, nyirene330, May 29 17
Very Easy
nyirene330
1140 plays
3.
  Female Leads on TV   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the actress to the classic TV series in which she played the lead character.
Easier, 10 Qns, debodun, Nov 03 19
Easier
debodun
Nov 03 19
996 plays
4.
  A Canadian Starred in That?   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the Canadian-born actors to the series in which they appeared as regular members of the cast.
Easier, 10 Qns, spanishliz, Jan 16 19
Easier
spanishliz editor
Jan 16 19
710 plays
5.
  Sixty Years of Sitcoms   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Can you match the sitcoms with the correct actors?
Easier, 10 Qns, nyirene330, Jun 26 16
Easier
nyirene330
1438 plays
6.
  Three Actors One TV Series   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Three actors match up to their common series. Each question will connect to the next by an actor in the previous question. This is part one in a series.
Easier, 10 Qns, Gamemaster1967, May 28 17
Easier
Gamemaster1967 gold member
672 plays
7.
  American TV Duos   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
See if you can identify the duo of actors with the TV series in which they appeared.
Very Easy, 10 Qns, zambesi, Sep 12 16
Very Easy
zambesi
1341 plays
8.
  My Favourite American Shows Vol 3    
Multiple Choice
 15 Qns
This volume 3 of some of my favourite American television shows.
Easier, 15 Qns, wwe84, Nov 25 15
Easier
wwe84 gold member
995 plays
9.
  My Favourite American Shows Vol. 8    
Multiple Choice
 15 Qns
This volume 8 of my favourite American shows.
Easier, 15 Qns, wwe84, Apr 13 24
Easier
wwe84 gold member
Apr 13 24
1012 plays
10.
  She Wasn't There In The Beginning - Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about actresses who played roles on television, after the show was already in progress. I tell you the actress and give you some other info, you give me the show. Good luck and enjoy!
Easier, 10 Qns, TriviaGuy21, Sep 19 13
Easier
TriviaGuy21
3705 plays
trivia question Quick Question
Ron Eldard played a New York detective in which ABC America drama series?

From Quiz "My Favourite American Shows Vol 3"




11.
  My Favourite American Shows Vol 6    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my sixth edition of my favourite television shows from America.
Average, 15 Qns, wwe84, Dec 14 16
Average
wwe84 gold member
904 plays
12.
  Star Light! Star Bright! '50s Edition   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Child actors ran rampant in 1950s TV shows. Match the actor with the show he/she was on. This is the first in a series of quizzes.
Average, 10 Qns, pennie1478, May 07 16
Average
pennie1478 gold member
696 plays
13.
  My Favourite American Shows Vol. 9    
Multiple Choice
 15 Qns
Welcome to volume 9 of this series of some of my favourite television shows from America.
Average, 15 Qns, wwe84, Dec 14 16
Average
wwe84 gold member
786 plays
14.
  My Favourite American Shows Vol. 11    
Multiple Choice
 15 Qns
We enter volume 11 of my favourite American shows.
Average, 15 Qns, wwe84, Jan 28 16
Average
wwe84 gold member
817 plays
15.
  My Favourite American Shows Vol. 12    
Multiple Choice
 15 Qns
This is volume 12 of my favourite television shows from America.
Average, 15 Qns, wwe84, Feb 01 16
Average
wwe84 gold member
789 plays
16.
  She Wasn't There In The Beginning - Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about actresses who played roles on television, after the show was already in progress. I tell you the actress and give you some other info, you give me the show. Good luck and enjoy.
Average, 10 Qns, TriviaGuy21, Jan 16 10
Average
TriviaGuy21
2131 plays
17.
  My Favourite American Shows Vol. 13    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the final volume of this series of my favourite shows from America.
Average, 10 Qns, wwe84, Feb 05 16
Average
wwe84 gold member
796 plays
18.
  She Wasn't There In The Beginning - Part 3    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about actresses who played roles on television, after the show was already in progress. I tell you the actress and give you some other info, you give me the show. Good luck and enjoy!
Average, 10 Qns, TriviaGuy21, Jun 05 05
Average
TriviaGuy21
1776 plays
19.
  Together in What Show?    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you two actors/actresses, and you tell me what show they were in together. Remember, they are not necessarily the stars of the show.
Tough, 10 Qns, adwandltw1, Feb 17 04
Tough
adwandltw1
2270 plays
20.
  She Wasn't There In The Beginning - Part 6    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about actresses who played roles on television, after the show was already in progress. I tell you the actressand give you some other info, you give me the show. Good luck and enjoy!
Average, 10 Qns, TriviaGuy21, Nov 09 04
Average
TriviaGuy21
1385 plays
21.
  She Wasn't There In The Beginning - Part 4    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about actresses who played roles on television, after the show was already in progress. I tell you the actress and give you some other info, you give me the show. Good luck and enjoy!
Average, 10 Qns, TriviaGuy21, Dec 21 18
Average
TriviaGuy21
Dec 21 18
1585 plays
22.
  She Wasn't There In The Beginning - Part 7    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about actresses who played roles on television, after the show was already in progress. I tell you the actress and give you some other info, you give me the show. Good luck and enjoy!
Average, 10 Qns, TriviaGuy21, Oct 14 15
Average
TriviaGuy21
1125 plays

By Actors Trivia Questions

1. Brooke Burns, James Remar and Kristoffer Polaha starred in which Fox soap opera?

From Quiz
My Favourite American Shows Vol. 13

Answer: North Shore

"North Shore" aired for one season 2004/2005 on Fox. "North Shore" alumni included Brooke Burns, James Remar, Kristoffer Polaha, Nikki DeLoach, Jay Kenneth Johnson, Amanda Righetti, Jason Momoa, Josh Hopkins and Shannon Doherty.

2. Mark Feuerstein, Constance Zimmer and Suzanne Pleshette starred in which NBC comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 12

Answer: Good Morning, Miami

"Good Morning, Miami" aired from 2002 to 2004 on NBC. "Good Morning, Miami" alumni included Mark Feuerstein, Constance Zimmer, Suzanne Pleshette, Ashley Williams, Tiffani Thiessen and Jillian Barberie.

3. Ray Romano starred in which CBS comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 11

Answer: Everybody Loves Raymond

"Everybody Loves Raymond" aired from 1996 to 2005 on CBS. "Everybody Loves Raymond" alumni included Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle, Monica Horan, Madylin Sweeten, and Sawyer and Sullivan Sweeten. In 2003 and 2005, "Everybody Loves Raymond" won the Emmy award for Outstanding Comedy Series.

4. Daniella Deutscher, Anthony Anderson and Dick Butkus starred in which NBC teen comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 9

Answer: Hang Time

"Hang Time" aired from 1995 to 2000 on NBC. "Hang Time" alumni included Daniella Deutscher, Chad Gabriel, Dick Butkus, Megan Parlen, Hillary Tuck, Reggie Theus, Kevin Bell, Anthony Anderson, Adam Frost, Amber Barretto, Mark Famiglieetti and Jay Hernandez.

5. Michael J Fox, Heather Locklear and Charlie Sheen starred in what ABC comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 8

Answer: Spin City

"Spin City" aired from 1996 to 2002 on ABC America. "Spin City" alumni included Michael J Fox, Barry Bostwick, Carla Gugino, Michael Boatman, Alan Ruck, Connie Britton, Charlie Sheen, Heather Locklear, Alexander Chaplin, Victoria Dillard, Jennifer Esposito, Lana Parrilla and Faith Prince. Michael J Fox for his role as Mike Flaherty won three Golden Globe awards and a Emmy award for Best Actor in a Comedy Series.

6. Megyn Kelly hosted which Fox News Channel news show, which first aired in 2013?

From Quiz My Favourite American Shows Vol 6

Answer: The Kelly File

"The Kelly File" first aired in 2013 on Fox News Channel. From 2010 to 2013, Megyn Kelly hosted "America Live" on Fox News Channel. Megyn Kelly is a former lawyer who got her degree from the Albany Law School in 1995.

7. Steve Byrne, Dan Lauria and Brian Doyle-Murray starred in which TBS comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol 3

Answer: Sullivan & Son

"Sullivan & Son" aired from 2012 to 2014 on TBS. "Sullivan & Son" alumni included Steve Byrne, Dan Lauria, Jodi Long, Owen Benjamin, Brian Doyle-Murray, Christine Ebersole, Vivian Bang, Ahmed Ahmed, Valerie Azlynn and Ken Jeong. "Sullivan & Son" was created by the series star Steve Byrne and Rob Long.

8. In 1993, Victoria Rowell joined the cast of this show.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 7

Answer: Diagnosis Murder

"Diagnosis Murder" aired for 8 seasons on CBS. Dick Van Dyke starred as Dr. Mark Sloan.

9. Lara Piper played Viki in this comedy series.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 6

Answer: Head of the Class

Robin Givens, Tony O'Dell and Kimberly Russell led this cast. "Head of the Class" premiered in 1986 and lasted for 5 seasons on ABC.

10. Debbe Dunning joined this cast as the "Tool Time Girl", officially in the third season.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 4

Answer: Home Improvement

Tim Allen played Tim "The Toolman" Taylor in this sitcom for eight seasons from 1991-1999. There were 204 episodes. Patricia Richardson, Jonathan Taylor Thomas and Richard Karn also starred.

11. Valerie Bertinelli played an angel in this CBS series for the final two seasons.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 3

Answer: Touched By An Angel

For seasons 8-9, Valerie Bertinelli played Gloria on the television series "Touched By An Angel". Roma Downey and Della Reese also starred in the series. John Dye joined the cast in episode 23. The show aired from 1994-2003 and has 212 episodes.

12. Lily Tomlin is an actress from the movies and television. She may be best known for her roll as Kay Carter-Shepley when she joined the cast of this series in 1996.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 2

Answer: Murphy Brown

Candice Bergen led the cast of "Murphy Brown" from 1988-1998 on CBS. Candice herself was nominated for 7 Primetime Emmy Awards for her roll as Murphy Brown and she won 5 of them.

13. Cheryl Ladd replaced Farrah Fawcett on this show about female detectives.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 1

Answer: Charlie's Angels

"Charlie's Angels" premiered in September of 1976. The first season starred Kate Jackson, Jaclyn Smith and Farrah Fawcett as female private detectives who worked for a man they never met. Farrah left the series after the first season and was replaced by Cheryl Ladd in season 2. Kate left after season 3 and was replaced by Shelley Hack. After the fourth season Tanya Roberts came in to take over for Shelley in the fifth and final season.

14. Sarah Michelle Gellar and Bianca Lawson

From Quiz Together in What Show?

Answer: Buffy the Vampire Slayer

There's only supposed to be one slayer, right? After Buffy drowned at the hands of the Master, Kendra was called. Buffy, however, was revived, and thus, there were two chosen ones. Sarah Michelle Gellar played Buffy Summers and Bianca Lawson played Kendra. Did you know that Sarah Michelle Gellar auditioned for the part of Cordelia Chase? Or that Bianca Lawson was originally signed to play Cordelia? The role went to Charisma Carpenter when Lawson was given a role in UPN's "Goode Behavior".

15. Mark-Paul Gosselaar played Dennis Sweeny in which WB drama series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 13

Answer: Hyperion Bay

"Hyperion Bay" aired for one season on The WB in 1998/1999. "Hyperion Bay" alumni included Mark-Paul Gosselaar, Dylan Neal, Sydney Penny, Christina Moore and Carmen Electra.

16. Jason Lee and Ethan Suplee played the Hickey brothers in which NBC comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 12

Answer: My Name Is Earl

"My Name Is Earl" aired from 2005 to 2009 on NBC. "My Name Is Earl" alumni included Jason Lee, Ethan Suplee, Jamie Pressly, Nadine Velazquez, Eddie Steeples, Beau Bridges, DJ Qualls, Alyssa Milano and Kathy Kinney. In 2007, Jamie Pressly won a Emmy award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series for "My Name Is Earl".

17. Keri Russell played Chloe Walker in which Aaron Spelling NBC created teen soap opera?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 11

Answer: Malibu Shores

"Malibu Shores" lasted 10 episodes in 1996 before NBC cancelled the series. "Malibu Shores" alumni included Keri Russell, Randy Spelling, Tony Lucca, Christian Campbell, Tia Texada, Charisma Carpenter, Susan Ward and Michelle Phillips.

18. Jessica Simpson starred in which MTV reality series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 9

Answer: Newlyweds: Nick and Jessica

"Newlyweds with Nick and Jessica" aired from 2003 to 2005 on MTV. "Newlyweds with Nick and Jessica" followed the marriage of singer Jessica Simpson and her then husband 98 Degrees band member Nick Lachey; they divorced in 2006.

19. Jason Wiles, Molly Price and Kim Raver starred in which NBC crime series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 8

Answer: Third Watch

"Third Watch" aired from 1999 to 2005 on NBC. "Third Watch" alumni included Jason Wiles, Molly Price, Kim Raver, Coby Bell, Nia Long, Skipp Sudduth, Anthony Ruivivar, Chris Bauer, Michael Beach, Eddie Cibrian, Bobby Cannavale, Tia Texada, Josh Stewart and Amy Carlson.

20. Charlie Sheen and Jon Cryer starred in which CBS sitcom?

From Quiz My Favourite American Shows Vol 6

Answer: Two and A Half Men

"Two and A Half Men" aired from 2003 to 2015 on CBS. "Two and A Half Men" alumni included Charlie Sheen, Jon Cryer, Holland Taylor, Angus T Jones, Ashton Kutcher, Conchata Ferrell, Marin Hinkle, Melanie Lynskey, Jennifer Taylor, April Bowlby, Amber Tamblyn, Courtney Thorne Smith, Jane Lynch, Ryan Stiles and Emmanuelle Vaugier. In 2012, Jon Cryer won a Emmy award for Outstanding Lead Actor in a Comedy Series.

21. Elyes Gabel, Katherine McPhee and Robert Patrick starred in which CBS drama series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol 3

Answer: Scorpion

"Scorpion" first aired in 2014 on CBS. "Scorpion" cast members included Elyes Gabel, Katherine McPhee, Robert Patrick, Eddie Kaye Thomas, Jadyn Wong, Ari Stidham, Riley B Smith and Camille Guaty. "Scorpion" is based on the real life of computer expert Irishman Walter O'Brien.

22. Didi Conn joined the cast of this political series from 1981-1985.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 7

Answer: Benson

Robert Guillaume led the cast of "Benson" in all of its 7 seasons. Susan Harris created this series.

23. Beginning on the WB network, this series moved to UPN at the beginning of its sixth season. Michelle Trachtenberg joined the cast in season 5.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 6

Answer: Buffy, the Vampire Slayer

For seven seasons, Sarah Michelle Gellar played Buffy Summers. An ordinary girl who slayed vampires in her spare time.

24. Leslie Easterbrook played Rhonda Lee on this sitcom from 1980-1983.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 4

Answer: Laverne and Shirley

Penny Marshall and Cindy Williams played the best friends and roommates from Milwaukee, Wisconsin for five seasons. They moved to Burbank, California for their final three seasons. In season eight, Cindy Williams left the show and the cast went on without her for one more year.

25. Judyann Elder was brought in as a replacement for another actress in this family style sitcom.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 3

Answer: Family Matters

JoMarie Payton-Noble was the first Harriette Winslow, but she left the series near the end of the show's run. Judyann Elder played Harriette in only the final 9 episodes. The series was on the air for 9 seasons and 215 episodes. Jaleel White clearly steals the show as Steve Urkel, in my opinion.

26. For the first 13 episodes of this hit sitcom, Nancy McKeon was not part of the cast. Nancy joined the cast in the second season.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 2

Answer: The Facts Of Life

"The Facts of Life" was about an all girl school and premiered in 1979. The cast included Charlotte Rae, Lisa Whelchel, Mindy Cohn and Kim Fields. After one season of the show, the majority of the cast was fired. Nancy McKeon came into play Jo in 1980 and stayed until the show's final season in 1988.

27. Priscilla Barnes played the third roommate in seasons 6-8 of this classic sitcom about a man sharing an apartment with two women.

From Quiz She Wasn't There In The Beginning - Part 1

Answer: Three's Company

"Three's Company" began in 1977 and starred John Ritter, Joyce DeWitt and Suzanne Somers. After five seasons on the show, Suzanne left the show. Priscilla Barnes was on the series for the rest of the run.

28. Bianca Lawson and James Van Der Beek

From Quiz Together in What Show?

Answer: Dawson's Creek

Dawson Leery (James Van Der Beek) and Nikki Green (Bianca Lawson) were both aspiring directors in their tiny town of Capeside. Lawson's character in the movie "Save the Last Dance" is also named Nikki.

29. Wesley Jonathan and Scott Whyte starred in which NBC comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 13

Answer: City Guys

"City Guys" aired from 1997 to 2001 on NBC. "City Guys" alumni included Wesley Jonathan, Scott Whyte, Caitlin Mowrey, Dion Basco, Marissa Dyan and Steven Daniel. "City Guys" was created by Peter Engel, the producer behind "Saved By The Bell" television series.

30. "Grey's Anatomy" star Chyler Leigh played June Tuesday in which Fox comedy series?

From Quiz My Favourite American Shows Vol. 12

Answer: That '80s Show

"That '80s Show" aired for one season in 2002 on Fox. "That '80s Show" alumni included Glenn Howerton, Chyler Leigh, Eddie Shin, Brittany Daniel and Geoff Pierson.

This is category 9500
Last Updated Jun 18 2024 11:25 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.