FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Beast Wars Quizzes, Trivia and Puzzles
Beast Wars Quizzes, Trivia

Beast Wars Trivia

Beast Wars Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C

Fun Trivia
52 Beast Wars quizzes and 728 Beast Wars trivia questions.
Sub-Categories:
Beast Wars - Episodes Beast Wars - Episodes (27 quizzes)
1.
  "Beast Wars": The Original Predacons   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz examines the original Predacons from the early episodes of "Beast Wars". How much do you know about these dastardly robots?
Average, 10 Qns, doublemm, Oct 08 09
Average
doublemm gold member
249 plays
2.
  "Beast Wars": The Original Maximals   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ah, this series takes me back to when I was 5 or 6. This quiz looks at the five original Maximals in the early episodes of "Beast Wars".
Average, 10 Qns, doublemm, Oct 07 09
Average
doublemm gold member
229 plays
3.
  "Beast Wars" Series    
Multiple Choice
 10 Qns
"Beast Wars" began airing in 1996, and was my favourite show as a child. This quiz asks questions about the entire 52-episode series. Best of luck.
Average, 10 Qns, qrayx, Oct 07 15
Average
qrayx
194 plays
4.
  Maximal, Predacon or Both?    
Match Quiz
 15 Qns
Match these "Beast Wars" characters with the side on which they fought. Were they Maximals, Predacons or both?
Average, 15 Qns, ElusiveDream, Mar 01 17
Average
ElusiveDream
110 plays
5.
  "Beast Wars": What's My Beast Mode?    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the "Beast Wars" character and you tell me what his or her Beast Mode is.
Easier, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 30 11
Easier
ElusiveDream
182 plays
6.
  "Beast Wars" Characters 17: Dinobot    
Multiple Choice
 10 Qns
A tribute to everyone's favourite "Beast Wars" warrior, Dinobot.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
176 plays
7.
  "Beast Wars" Characters 18: Megatron    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to "Beast Wars" Characters 18. This quiz is a tribute to the mighty Megatron!
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
160 plays
8.
  "Beast Wars" Characters 20: Rattrap    
Multiple Choice
 10 Qns
We've finally reached the end of my series of "Beast Wars" character quizzes. The final one is about Rattrap.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
160 plays
9.
  "Beast Wars" Characters 15: Inferno    
Multiple Choice
 10 Qns
It's time for number fifteen in my "Beast Wars" Character quiz series. How much do you know about Inferno?
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
155 plays
10.
  "Beast Wars" Characters 12: Depth Charge    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to "Beast Wars" Characters 12: Depth Charge.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
160 plays
trivia question Quick Question
How many episodes was Terrorsaur in?

From Quiz ""Beast Wars" Characters: Terrorsaur"




11.
  "Beast Wars" Characters 7: Rhinox    
Multiple Choice
 10 Qns
We've now reached number 7 in my series of "Beast Wars" character quizzes. This quiz is all about Rhinox.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
159 plays
12.
  "Beast Wars" Characters 13: Waspinator    
Multiple Choice
 10 Qns
It's finally here! Welcome to "Beast Wars" Characters 13: Waspinator.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
158 plays
13.
  "Beast Wars" Characters 5: Rampage    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the insane Predacon, Rampage. Number 5 in my series of "Beast Wars" character quizzes.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
169 plays
14.
  "Beast Wars" Characters 14: Tigatron    
Multiple Choice
 10 Qns
It's time for "Beast Wars" Characters 14: Tigatron.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
155 plays
15.
  "Beast Wars" Characters 19: Transmutate    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to "Beast Wars" Characters 19: Transmutate.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
160 plays
16.
  "Beast Wars" Characters 8: Tigerhawk    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to number 8 in my "Beast Wars" Character quiz series. Let's see how much you know about Tigerhawk.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
158 plays
17.
  "Beast Wars" Characters 16: Cheetor    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to "Beast Wars" Characters 16: Cheetor.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
155 plays
18.
  "Beast Wars" Characters 11: Silverbolt    
Multiple Choice
 10 Qns
Number 11 in my "Beast Wars" Character quiz series. Let's see how much you know about Silverbolt.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
166 plays
19.
  "Beast Wars" Characters 10: Tarantulas    
Multiple Choice
 10 Qns
We've reached the half-way mark in my series of "Beast Wars" Character quizzes. This quiz is about the Predacon scientist, Tarantulas.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
187 plays
20.
  "Beast Wars" Characters: Terrorsaur    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first of my "Beast Wars" characters quizzes. It's about one of my favourite characters, Terrorsaur.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
182 plays
21.
  "Beast Wars" Characters 2: Scorponok    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my second "Beast Wars" Character quiz. This one's all about Scorponok.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
175 plays
22.
  "Beast Wars" Characters 6: Airazor    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my sixth "Beast Wars" character quiz, all about the first female Maximal, Airazor.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
158 plays
23.
  "Beast Wars" Characters 4: Blackarachnia    
Multiple Choice
 10 Qns
Here we are at number 4 in my series of "Beast Wars" character quizzes. A quiz about the only female Predacon, Blackarachnia.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
166 plays
24.
  "Beast Wars" Characters 9: Optimus Primal    
Multiple Choice
 10 Qns
Number 9 in my "Beast Wars" Character quiz series. A tribute to the Maximal leader, Optimus Primal.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
173 plays
25.
  "Beast Wars" Characters 3: Quickstrike    
Multiple Choice
 10 Qns
Number 3 in my series of "Beast Wars" character quizzes. Let's see how much you know about Quickstrike.
Average, 10 Qns, ElusiveDream, Jun 11 19
Average
ElusiveDream
Jun 11 19
170 plays

Beast Wars Trivia Questions

1. Which type of insect matches Inferno's beast mode?

From Quiz
"Beast Wars" Characters 15: Inferno

Answer: Fire ant

There are more than 285 species of Fire Ants in countries including the USA, Australia, China, Taiwan and the Philippines. They can be distinguished from other ants by their colouring (head/body: copper. Abdomen: dark brown). A sting from a Fire Ant can be very painful and, in some cases, people have suffered a severe allergic reaction. If you do get stung, it's best to seek medical attention quickly.

2. What would usually happen to Waspinator in almost every "Beast Wars" episode?

From Quiz "Beast Wars" Characters 13: Waspinator

Answer: He'd end up in half a million pieces

Throughout the entire series, Waspinator gets crushed, smashed and blown to bits no less than twelve times.

3. In which season three episode did Depth Charge make his first appearance?

From Quiz "Beast Wars" Characters 12: Depth Charge

Answer: Deep Metal

Depth Charge was the second-last major character to appear in the series.

4. Silverbolt was often referred to as a "Fuzor". What is a "Fuzor"?

From Quiz "Beast Wars" Characters 11: Silverbolt

Answer: A transformer whose beast mode is made from two different animals.

Throughout the series, viewers meet three "Fuzors". Silverbolt's beast mode was a wolf with the legs, tail and wings of an eagle. The other "Fuzors" are Quickstrike (beast mode: scorpion/cobra) and Tigerhawk (beast mode: tiger/falcon).

5. Which large spider matches Tarantulas' beast mode?

From Quiz "Beast Wars" Characters 10: Tarantulas

Answer: Wolf spider

Tarantulas took his beast mode from a Wolf spider, not a Tarantula.

6. What was the name of the alien race responsible for Tigerhawk's creation?

From Quiz "Beast Wars" Characters 8: Tigerhawk

Answer: The Vok

Throughout seasons one and two, there was the occasional mention of a mysterious alien race. However, the Vok weren't actually seen until the end of season three. They resembled a pair of floating, holographic skulls.

7. Which bird of prey matches Airazor's beast mode?

From Quiz "Beast Wars" Characters 6: Airazor

Answer: Peregrine Falcon

Airazor was the only character whose beast mode was a bird.

8. What was Rampage's original name?

From Quiz "Beast Wars" Characters 5: Rampage

Answer: Protoform X

Formerly known as 'Protoform X', Rampage was created when Maximal scientists tried to duplicate the immortal spark of the Decepticon Starscream - with disastrous results.

9. Which species of Australian spider matches Blackarachnia's beast mode?

From Quiz "Beast Wars" Characters 4: Blackarachnia

Answer: Red-back

Blackarachnia often refers to herself as a Black Widow which is the American name for the Australian Red-back.

10. In which episode do viewers first meet Quickstrike?

From Quiz "Beast Wars" Characters 3: Quickstrike

Answer: "Coming of the Fuzors, Part 1"

We are first introduced to Quickstrike in the episode "Coming of the Fuzors, part 1". A Fuzor is a transformer whose Beast Mode is created from two animals rather than just one. Quickstrike's beast mode is made up of a scorpion and a cobra. Throughout the series we meet three Fuzors: Quickstrike, Silverbolt and Tigerhawk.

11. Scorponok was the only original Predacon who never did what?

From Quiz "Beast Wars" Characters 2: Scorponok

Answer: Challenged Megatron for leadership

Out of all the original Predacons, Scorponok was the only one who showed complete loyalty to Megatron, not once challenging him for leadership. At some stage in the series, the other original Predacons (Dinobot, Terrorsaur, Tarantulas and Waspinator) all challenged Megatron's leadership. However, none were successful in gaining full control.

12. What beast mode does Megatron have?

From Quiz "Beast Wars": What's My Beast Mode?

Answer: Tyrannosaurus Rex

For most of the "Beast Wars", Megatron's beast mode takes the form of a purple Tyrannosaurus Rex. However, in the last four episodes, his beast mode changes to a bright red and yellow dragon.

13. The Predacons are a faction of the transformers which, when compared to the Maximals, are seen as evil. Which transformer is their leader?

From Quiz "Beast Wars": The Original Predacons

Answer: Megatron

The two factions are descendants from the two groups found in the original "Transformers" series - the Autobots and the Deceptecons. The sides are a clear portrayal as good versus evil. Megatron's beast mode is a Tyranorasaurus rex. When transformed, he is able to fire powerful laser beams out of his fist (which is also his beast form T.rex head). He is dark and sadistic, even to many of his fellow Predacons. He is ruthless in his attempts to destroy the Maximals. Despite this, Megatron should not be viewed as a mindless madman, as he is cunning and extremely talented in the art of war. The Megatron which features in "Beast Wars" should not be confused with the Megatron of the original "Transformers" era. The beast Megatron took the name of the famous Decepticon as a mark of respect and so is sometimes referred to as Megatron II.

14. After crash-landing on an unknown planet, the Maximals continued their battle against their enemy faction, the Predacons. Who led the Maximals from the beginning of the "Beast Wars" series?

From Quiz "Beast Wars": The Original Maximals

Answer: Optimus Primal

Optimus is a gorilla whilst in beast mode. More specifically, he is a silverback, representing his dominance and leadership of the Maximals. Optimus is a strong leader, and is often seen putting other Maximals in their place. For example, Rattrap after challenging Optimus' orders, Cheetor for his many mistakes, and Dinobot for challenging Optimus for leadership of the Maximals. Optimus is noted for possessing the ability to fly. However, as he is a gorilla, he cannot fly whilst in beast mode. Instead, it is his jet pack which allows him to fly whilst in his usual robot form. The only other original transformers with the ability of flight were Waspinator and Terrorsaur (both Predacons).

15. While in robot mode, what colour were Rattrap's eyes?

From Quiz "Beast Wars" Characters 20: Rattrap

Answer: red

His original beast mode eyes were black but changed to green when he gained his Transmetal form. Tarantulas had yellow robot and beast mode eyes in both his original and Transmetal forms.

16. What colour were Transmutate's eyes?

From Quiz "Beast Wars" Characters 19: Transmutate

Answer: red

Transmutate had a very human-like face with small, red eyes.

17. In the episode "Double Dinobot", Megatron creates an almost perfect clone of Dinobot. What is the only thing the clone CAN'T do?

From Quiz "Beast Wars" Characters 17: Dinobot

Answer: Transform

After creating the clone, Megatron points out that the only thing the clone can't do is transform.

18. In the episode "Equal Measures", a mission to install special devices for monitoring energon is delayed by a heavy storm. Which Maximal goads Cheetor into going out into the storm to install the devices?

From Quiz "Beast Wars" Characters 16: Cheetor

Answer: Dinobot

The result is the creation of a temporary teleportation device which sees Cheetor transported directly into the Predacon base, while Terrorsaur ends up in the Maximal base.

19. When Tarantulas re-programmed Inferno's stasis pod, what animal did he intend on choosing for Inferno's beast mode?

From Quiz "Beast Wars" Characters 15: Inferno

Answer: Spider

Unfortunately, before Tarantulas could have a spider scanned, the stasis pod's DNA scanners chose something else, thus making Tarantulas very unhappy.

20. Despite being male, Tigatron's beast mode came from a female tiger. What was her name?

From Quiz "Beast Wars" Characters 14: Tigatron

Answer: Snowstalker

We first see Snowstalker in the episode "Fallen Comrades" when she approaches Tigatron's stasis pod. Towards the end of the episode, we see Tigatron and Snowstalker together and, with Tigatron in beast mode, it's impossible to tell who's who. Sadly, Snowstalker was accidentally killed in the episode "Law of the Jungle".

21. Why did Depth Charge join the Beast Wars?

From Quiz "Beast Wars" Characters 12: Depth Charge

Answer: To find and destroy Rampage

The only reason Depth Charge joined the Beast Wars was to find and destroy Rampage, whom he referred to as "X".

22. Who provided the voice for Silverbolt?

From Quiz "Beast Wars" Characters 11: Silverbolt

Answer: Scott McNeil

McNeil also provided the voices for Rattrap, Dinobot and Waspinator. "Beast Wars" was developed by Larry DiTillio and Bob Forward. Steven DeNure was one of the show's producers.

23. What was the name of the security system Rhinox created for the Maximal base?

From Quiz "Beast Wars" Characters 7: Rhinox

Answer: Sentinel

Sentinel was developed in the episode "A Better Mousetrap". Teletraan 1 wasn't used until the episode "Changing of the Guard". The other two choices don't exist.

24. Who was Rampage's main enemy?

From Quiz "Beast Wars" Characters 5: Rampage

Answer: Depth Charge

After his creation, Rampage destroyed Colony Omicron. Depth Charge was the only survivor.

25. Which animal matched Scorponok's beast mode?

From Quiz "Beast Wars" Characters 2: Scorponok

Answer: Scorpion

Scorponok's beast mode was a red and purple scorpion. Inferno's beast mode was a fire ant while the beast modes of Tarantulas and Blackarachnia were spiders. There were no centipede beast modes.

26. The Maximals and Predacons each had a separate activation code which allowed them to change from their beast modes to their robot modes. Which activation code did Terrorsaur use?

From Quiz "Beast Wars" Characters: Terrorsaur

Answer: Terrorize

"Terrorsaur Terrorize!" 'Terrorize' was the Predacons' activation code while the Maximals' activation code was 'Maximize'.

27. Depth Charge is the only character to have an aquatic animal as his beast mode. What animal is it?

From Quiz "Beast Wars": What's My Beast Mode?

Answer: Manta Ray

Depth Charge first appears in the episode "Deep Metal". He was a very moody Maximal who preferred to work alone.

28. After Dinobot's attempt to forcefully take the title as Predacon leader, which other Pred blasted him away?

From Quiz "Beast Wars": The Original Predacons

Answer: Scorponok

After being blasted away by Scorponok, Dinobot then challenged Optimus for leadership over the Maximals. In this, he also failed. However, he did gain a place amongst the Maximals. Dinobot's beast mode is a velociraptor. Other animal forms of the predacons include a scorpion (Scorponok), a spider (Tarantulus), a pteranodon (Terrorsaur), and a wasp (Waspinator). While Dinobot left to join the Maximals, the Predacons remained at their base. This base was the Predacon ship, the Darksyde, which the Preds used in an attempt to escape Cybertron after stealing the Golden Disk.

29. Soon after their arrival on this unknown planet, the Maximals adopt their animal forms so as to not be damaged by the high levels of energon. What word is said by the Maximals in order to transform from their beast mode into robot form?

From Quiz "Beast Wars": The Original Maximals

Answer: Maximise!

At the beginning of the series, the Maximals would say "maximise!" in order to transform into their robot form, and "beast mode" to transform into their animal form. However, as the series progressed, they seemed to be able to transform without any exclamations. The Predacons say "terrorize!" in place of "maximise!" in order to transform. The Maximals scanned the local wildlife in order to find hosts for their robot forms. The animals they scanned were a rhino (Rhinox), a cheetah (Cheetor), a rat (Rattrap), and a gorilla (Optimus).

30. In which episode did Rattrap temporarily take charge of the Maximals?

From Quiz "Beast Wars" Characters 20: Rattrap

Answer: "Chain of Command"

Believing that Optimus had been killed by an alien probe, the Maximals were faced with fact that they needed to select a new leader. Naturally, Rattrap and Dinobot found that this was the perfect time to start an argument. The argument only ended when Optimus found a way to contact the Maximal base from inside the alien probe and hand temporary leadership to Rattrap.

This is category 18240
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.