FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bottom Quizzes, Trivia and Puzzles
Bottom Quizzes, Trivia

Bottom Trivia

Bottom Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C

Fun Trivia
17 Bottom quizzes and 210 Bottom trivia questions.
1.
  Bottom   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Twenty questions about those flat-sharing London lads who have hit the lowest ebb.
Average, 20 Qns, Linus_337, Feb 07 06
Average
Linus_337
3132 plays
2.
  Hammersmith's 'Bottom'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz about the British comedy series 'Bottom'. There will be one question from each episode made in the 1990's, plus an extra couple of general 'Bottom' trivia. Episodes 1-6 are Series 1, Episodes 7-12, Series 2, and Episodes 13-18, Series 3.
Average, 20 Qns, silverginger, Dec 21 10
Average
silverginger gold member
2461 plays
3.
  "Bottom"    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the popular BBC comedy "Bottom".
Easier, 10 Qns, Neuroku, Jan 29 09
Easier
Neuroku
693 plays
4.
  "Bottom" Series One, Episode Two "Gas"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten multiple choice questions about "Gas" the second episode of the first series of "Bottom" by Rik Mayall and Adrian Edmondson.
Average, 10 Qns, DPX, Feb 08 09
Average
DPX
237 plays
5.
  "Bottom": Series 2, Episode 1 - "Digger"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the popular 90s' British comedy series "Bottom". This one is from series 2, episode 1 - "Digger".
Average, 10 Qns, golden_power, Jun 10 17
Average
golden_power
831 plays
6.
  "Bottom": Richie and Eddie   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hello! This time I thought I'd do a quiz on my favorite comedy show ever - Rik Mayall and Ade Edmonson's "Bottom". This quiz will actually be on the characters themselves and various other little things.
Average, 10 Qns, Nick_Kazama, Nov 12 07
Average
Nick_Kazama
1012 plays
7.
  "Bottom" Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Rik Mayall and Adrian Edmondson starred in this 'anarchic comedy' for the BBC in the early 1990s. But do you know your trivia?
Average, 10 Qns, dafatcat, Apr 03 20
Average
dafatcat
Apr 03 20
694 plays
8.
  "Bottom": Series 2, Episode 5 - "Holy"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the popular 90's British comedy series "Bottom". This one is from series 2, episode 5 - "Holy".
Average, 10 Qns, golden_power, Mar 15 04
Average
golden_power
749 plays
9.
  "Bottom": Series 2, Episode 4 - "Parade"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the popular 90s' British comedy series "Bottom". This one is from series 2, episode 4 - "Parade".
Average, 10 Qns, golden_power, Jan 22 08
Average
golden_power
623 plays
10.
  "Bottom" Series One    
Multiple Choice
 25 Qns
25 questions on the first series of the BBC comedy "Bottom", starring Rik Mayall and Ade Edmonson.
Average, 25 Qns, golden_power, Aug 17 11
Average
golden_power
1331 plays
trivia question Quick Question
In "Dough", what has Eddie been doing in his bedroom for a week?

From Quiz "Bottom"




11.
  'Bottom' Quiz - Halloween Episode    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the Halloween episode of the UK sitcom "Bottom".
Average, 15 Qns, MrHippo, Aug 26 09
Average
MrHippo
731 plays
12.
  Connoisseur's "Bottom" Series 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Based on the second (and the best) series of "Bottom." If you know the scripts you'll be fine. Let me know what you think...
Average, 10 Qns, cjppage, Apr 19 07
Average
cjppage
834 plays
13.
  "Bottom": Series 2, Episode 3 - "Burglary"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the popular 90's British comedy series "Bottom". This one is from series 2, episode 3 - "Burglary".
Average, 10 Qns, golden_power, Mar 15 04
Average
golden_power
784 plays
14.
  "Bottom" Quiz - Series 3 - "Carnival"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the episode "Carnival".
Average, 10 Qns, MrHippo, Mar 15 04
Average
MrHippo
655 plays
15.
  "Bottom": Series 2, Episode 6 - "'S Out"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the popular 90's British comedy series "Bottom". This one is from series 2, episode 6 - "'S Out".
Average, 10 Qns, golden_power, Mar 15 04
Average
golden_power
574 plays
16.
  "Bottom" Series 2, Episode 2 - "Culture"    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about the popular 90's British comedy series "Bottom". This one is from series 2, episode 2 - "Culture".
Average, 10 Qns, golden_power, Mar 15 04
Average
golden_power
710 plays
17.
  "Bottom" - Series 3 - "Finger"    
Multiple Choice
 10 Qns
Another quiz about the UK sitcom "Bottom". This one is about the episode "Finger".
Average, 10 Qns, MrHippo, Mar 15 04
Average
MrHippo
662 plays

Bottom Trivia Questions

1. What is Richie's full name?

From Quiz
"Bottom"

Answer: Richard Richard

Rick is the name of Rik Mayall's character in "The Young Ones". Richie calls himself Richard Mary during the "Holy" episode in series 2.

2. What were Rik Mayall and Ade Edmonson originally going to call the show?

From Quiz "Bottom": Richie and Eddie

Answer: Your Bottom

They were going to call the show "Your Bottom" so that people would get caught out saying such things as: "I saw your bottom on the TV last night!"

3. What is Eddie's surname?

From Quiz "Bottom" Trivia

Answer: Hitler

It's Eddie Elizabeth Hitler, of course. "Any relation?" he is asked, "Well, I've got a mother" he says. "No, I mean Adolf!" to which he replies, "Yes, that's her".

4. What is the name of the naked clergyman with the gun that Eddie and Richie spot from the window?

From Quiz "Bottom" Quiz - Series 3 - "Carnival"

Answer: Father O'Malley

Isn't it nice to see the whole community getting into the carnival spirit!

5. Who did they lose the bet with that forced them into camping out?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 6 - "'S Out"

Answer: Mad Ken Stalin

Richie: "Oh, come on, Eddie. We don't need birds. Besides, if we don't do it, we'll lose that bet with Mad Ken Stalin that we could live rough in the country for a week. And we haven't got fifty quid, and I'd rather hang on to my knee-caps if it's all the same with you." Eddie: "A week!?"

6. What was the first present Richie unwrapped?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 5 - "Holy"

Answer: A Brussels sprout

Richie: "Ooh, it's a, it's a, it's, it's another Brussels sprout! thought so. Hey, we must have enough for a whole Christmas lunch now."

7. Eddie says he gets six quid for a bottle of his blood when he donates, why?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 4 - "Parade"

Answer: It's 90% proof

Richie: "Pretty swarthy-looking bunch you've got here, Sarge! Which one's the criminal?" Policeman: "These are just the other volunteers, sir."

8. Which British comedy actors play the lead characters Richard Richard and Eddie Hitler?

From Quiz Bottom

Answer: Rik Mayall and Adrian Edmondson

Rik Mayall and Adrian Edmondson have worked together on numerous projects, including "Bottom", "The Young Ones", "The Comic Strip" and the "Dangerous Brothers", to name but a few.

9. What sport have Eddie and Richie just finished playing at the start of the episode?

From Quiz "Bottom" - Series 3 - "Finger"

Answer: Cricket

Richie was knocked out by the cricket ball, whilst Eddie was the umpire. Although Eddie spent most of the time in the bar.

10. When Eddie stumbled in and Richie asked him "what time do you call this?", where was Eddie's watch?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 3 - "Burglary"

Answer: Around his ankle

Eddie looks on one wrist, then the other. No watch. He shrugs his shoulders and then remembers something important...Oh!...He pulls up his trouser leg, revealing his watch strapped around his ankle.

11. What was the first clue in the crossword?

From Quiz "Bottom" Series 2, Episode 2 - "Culture"

Answer: Ironmonger

They were slightly confused with how to do a crossword. They thought if they could think of another word that means Ironmonger that it would be cheating.

12. What was the name of the dating agency Richie and Eddie visited?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 1 - "Digger"

Answer: Lily Linneker's Love Bureau

Lily: "Right. Gentlemen, I think we'll start with a little look at your videos, all right? Now, eh, can you see all right?" Eddie: "Erm... no, that's why I wear glasses."

13. What is the title of the Halloween episode?

From Quiz 'Bottom' Quiz - Halloween Episode

Answer: Terror

This episode first aired 13 January 1995.

14. "I'll tell you what! Why don't we think of another word that means ironmonger but only has six letters?"

From Quiz Connoisseur's "Bottom" Series 2

Answer: Harold

Eddie: "Yeah, well he's an ironmonger, isn't he? Harold the Ironmonger. Remember? We ate his dog!"

15. Episode 1 - "Smells": What soft drink bottle did Eddie stick down his trousers to impress the girls?

From Quiz "Bottom" Series One

Answer: vimto & Vimto

"Looking for the Eiffel Tower girls?"

16. What was the name of Rik Mayall's character in the show?

From Quiz Hammersmith's 'Bottom'

Answer: Richard Richard

Eddie Hitler was played by Ade Edmonson, Christopher Ryan played Dave Hedgehog, and Spudgun was played by Steve O'Donnell.

17. How much money does Eddie demand from Richie after winning "One Card Slam"?

From Quiz "Bottom" Series One, Episode Two "Gas"

Answer: Twelve quid

"It's no wonder they all shoot each other on those riverboats!"

18. Eddie's full name is what?

From Quiz "Bottom"

Answer: Edward Elizabeth Hitler

Edward Elizabeth Ngumbaba is Eddie's full name on "Guest House Paradiso" and not "Bottom".

19. Rik Mayall and Ade Edmonson starred in another successful comedy titled "The Young Ones" which dealt with 4 college students living in the same house. Who was the only other "Young Ones" cast member to star in "Bottom" and what role did he play?

From Quiz "Bottom": Richie and Eddie

Answer: Christopher Ryan as Little Dave Hedgehog

Nigel Planer and Alexi Sale never appeared in "Bottom". Dave Hedgehog and Spudgun (played by Chris Ryan and Steve O' Donnel respectively) were first introduced in the series 1 episode "Accident".

20. In "Hole", what was the headline on the front of the newspaper Eddie was reading?

From Quiz "Bottom" Trivia

Answer: "No News Shocker"

In "Hole", Eddie and Richie are trapped on the top of Europe's highest, oldest ferris wheel. The newspaper calls it a "deathtrap" and it is scheduled to be demolished the next morning.

21. What food does Eddie first try to toast on the fork?

From Quiz "Bottom" Quiz - Series 3 - "Carnival"

Answer: Bread

Eddie eats the toast and then burns the marshmallows.

22. How long did Richie and Eddie have to camp out on Wimbledon Common for?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 6 - "'S Out"

Answer: 1 week

Eddie: "But I've only got enough underwear for tonight." Richie: "Well that's all you've ever had." Eddie: [thinks momentarily] "That's true."

23. What present did Eddie NOT ask for in his letter to Santa Claus?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 5 - "Holy"

Answer: Spiderman costume

Richie: "Great heavens Eddie, you can't expect Santa Claus to put expensive gift items like that in your stocking. Now come on, it's time -- let's get our big ones out!"

24. What was the name of the chief inspector?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 4 - "Parade"

Answer: Grobbelaar

Policeman: "Right then gentlemen, if you'd like to form a line we'll bring the suspect in." Richie: "Right, and then we all fall on him and give him a good kicking, do we?" Policeman: "No sir, we have to let the witness identify him." Richie: "What? Oh, oh yeah, that's right, that's right. Good policing."

25. Where do Richie and Eddie live?

From Quiz Bottom

Answer: Hammersmith

Yes, they are the self-styled "Hammersmith Hard Men".

26. What sports team did Richie play for?

From Quiz "Bottom" - Series 3 - "Finger"

Answer: Shepherd's Bush Spud-u-like Irregulars

Eddie reveals that it is actually the second eleven.

27. What was the actual reason Eddie was late home?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 3 - "Burglary"

Answer: He had been to the pub

He was supposed to go to Neptune's pantry to get two fish suppers (with £1.75) instead he got drunk at the Lamb and Flag on the Old Spice that he had bought from the chemists for 25p a bottle.

28. What did Eddie buy with the TV rent money?

From Quiz "Bottom" Series 2, Episode 2 - "Culture"

Answer: Magic Beans

Richie: "Oh yes. And here... is the magic beanstalk. [holds up an empty flower-pot] Well I'm glad I've got a head for heights because it's a whopper, isn't it? We shall be needing oxygen masks before we get to the top of that one, won't we, Sir Edmund?"

29. What sort of woman was Eddie looking for?

From Quiz "Bottom": Series 2, Episode 1 - "Digger"

Answer: Kim Basinger

Lily: "Now, what sort of woman are you looking for?" Eddie: "Erm, Kim Basinger." Lily: "A woman like Kim Basinger." Eddie: "No, Kim Basinger. The real one." Lily: "I'm afraid she's not on our books." Eddie: "Well it's not much of a love booreau, is it?"

30. Which "Eastenders" actor played one of the Devils who terrorised Eddie in his hallucination?

From Quiz 'Bottom' Quiz - Halloween Episode

Answer: Mohammed George

Other "Eastenders" actors who have appeared in "Bottom" include Lucy Benjamin - Lisa Fowler who played a nurse in the episode "Dough" when Eddie short circuits the buzzers in the pub quiz. Also, Paul Bradley - Nigel Bates, was the burglar who got taped to the ceiling.

This is category 9920
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.