FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cagney and Lacey Quizzes, Trivia and Puzzles
Cagney and Lacey Quizzes, Trivia

Cagney and Lacey Trivia

Cagney and Lacey Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C

Fun Trivia
2 quizzes and 20 trivia questions.
1.
  "Cagney and Lacey" General Knowledge   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz your general knowledge on the 80s TV police drama, "Cagney and Lacey"!
Average, 10 Qns, melldavi, May 29 11
Average
melldavi
812 plays
2.
  The New York Cop World of "Cagney And Lacey"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Did you watch "Cagney and Lacey" every week like me? Well, let's see how much you know about these two female cops.
Tough, 10 Qns, CAOnline, May 29 11
Tough
CAOnline
479 plays
trivia question Quick Question
Who was the commanding officer of the squad room?

From Quiz ""Cagney and Lacey" General Knowledge"





Cagney and Lacey Trivia Questions

1. Christine and Mary Beth were originally beat cops. How did they become plain clothes detectives?

From Quiz
The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: They made a drug bust.

Cagney and Lacey happened upon drug bust. The bust got them plain clothes and a detective's badge.

2. What precinct did Cagney and Lacey work for?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: 14th

The 14th precinct was located in Manhattan.

3. In the beginning, what did Cagney and Lacey spend a lot of time doing as detectives?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: going undercover as prostitutes

In an interview, Sharon Gless once commented that Cagney believed that male police officers thought all women detectives were good for two things - for sleeping with and for going undercover as prostitutes. It was Cagney and Lacey's job to change their minds.

4. Who was the commanding officer of the squad room?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Lieutenant Samuels

Al Waxman played the role of Lt. Samuels.

5. Cagney always seemed to have plenty of money, even working as a cop. From where did she get her money?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: She had a trust fund set up for her by her mother.

Christine and her brother both received money from a trust fund set up by their mother. Christine said she became a cop because she wanted to be like her dad, and to get back at her mother for splitting up their family and not accepting her dad.

6. What was Christine's father's name?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Charlie

Charlie, played by Dick O'Neill, was a former cop and loved his alcohol.

7. What did Christine originally want to do for an occupation when she was younger?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: photographer

During the run of the show, Christine mentioned that she originally wanted to be a photographer and had studied in France to do so. She changed her mind and became a cop because she was always very close to her father Charlie, and wanted to get back at her mother for separating the family. The "Cagney and Lacey" novel also mentioned Christine had studied in France to be a photographer.

8. What branch of service did Lacey's oldest son enlist in?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Marines

When Harve Jr. turned 18, he enlisted in the Marines, much to the dismay of his father, Harve Sr.

9. What did Mary Beth name her newborn daughter?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Alice Christine

Christine's car broke down while taking Mary Beth to the hospital, so she flagged down a speeding semi to take them. Harvey was out of town so Christine stepped in as Mary Beth's Lamaze coach.

10. What is the name of the jewel thief who kept outwitting Cagney?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: Albert Grand

Christine had a heck of a time following clues left by the old time jewel thief Albert Grand.

11. What did Cagney's long-time boyfriend, David Keeler, do for a living?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: ACLU lawyer

Christine and David often butted heads because of the difference in their professions.

12. How did Christie Cagney first find out that David Keeler was an ACLU lawyer?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: She collared a woman who picked his pocket and he helped her get out of the arrest.

After seeing a play, a woman pick pocketed David. When she searched the woman's purse, David accused her of illegal search and seizure. She wanted to know how a dentist would know this. David told her he was a lawyer. This is the conversation with Lacey the next day. Cagney: "No, not an everyday lawyer, he turned out to be an American Civil Liberties Union lawyer." Lacey: "I'll bet it was funny." Cagney: "Sgt. Lubin was funny - 'We'd all like to thank Sgt. Cagney for her new time saving procedure in bringing in the perpetrator and the lawyer. Why it adds a whole new meaning to revolving door justice.'" Lacey: "What happened to the pick pocket?" Cagney: "She walked, but she gave David back his wallet."

13. What "precinct improvement" did Cagney and Lacey always say they should do?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Paint the ladies room

The ladies room at the 14th precinct was often used as an impromptu private meeting room for Cagney and Lacey. It was a minty green color and in definite need of painting.

14. What is the favorite dessert of Lt. Samuels?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: cheesecake

Christine heard gossip that the Lieutenant's favorite dessert was canoli. So she and Mary Beth hand made 250 of them for him, because he was receiving the Distinguised Service Award at the annual dinner. At the end of the show, Samuels tells Christine and Mary Beth that his favorite dessert is cheesecake.

15. In the tv pilot movie, who played the role of Cagney?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Loretta Swit

Loretta Swit played Cagney in the tv pilot movie, then was replaced by Meg Foster. Audience approval was low and the show was pulled until fans banded together to demand its return. Sharon Gless took over as Cagney and played her until the series finale.

16. What color is Christine Cagney's Corvette?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: Canary Yellow

In the episode where Cagney's car is stolen, and throughout the series, she describes the car over and over again as Canary Yellow.

17. Lacey suffered from cancer during her tenure as a detective. Which kind of cancer did she have?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Breast

In a dramatic two-part episode, Mary Beth found out she had breast cancer and was told she had to have a mastectomy. After being convinced by Christine to get a second opinion, Mary Beth opted for a lumpectomy instead since the cancer hadn't spread to the lymph nodes.

18. At the end of the original series, what promotion to Cagney and Lacey receive?

From Quiz The New York Cop World of "Cagney And Lacey"

Answer: They are promoted to Major Case Squad.

Cagney and Lacey land in the middle of an FBI investigation and shoot out and end up getting promoted to Major Cases.

19. What was Mary Beth's mother-in-law's name?

From Quiz "Cagney and Lacey" General Knowledge

Answer: Muriel

Muriel watched the Lacey boys after school until she decided that she needed some more time for herself.

This is category 20209
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.