FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Green Acres Quizzes, Trivia and Puzzles
Green Acres Quizzes, Trivia

Green Acres Trivia

Green Acres Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G

Fun Trivia
7 Green Acres quizzes and 74 Green Acres trivia questions.
1.
  "Green Acres" Theme Song   best quiz  
Fun Fill-It
 14 Qns
Can you remember all the lyrics to the theme song for the television sit-com, "Green Acres"?
Very Easy, 14 Qns, MotherGoose, Feb 15 24
Very Easy
MotherGoose editor
Feb 15 24
417 plays
2.
  10 Green Acres Questions   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I noticed that there is only one quiz on 'Green Acres' on this whole site, so I decided to make one of my own. I did like the show, but the questions won't be in depth like, what color was the shirt that Mr. Douglas wore or anything like that. GOOD LUCK!
Very Easy, 10 Qns, sapphire941984, Mar 24 20
Very Easy
sapphire941984
Mar 24 20
7812 plays
3.
  Those Zany Characters of "Green Acres"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some characters from "Green Acres" have gotten together and want you to name them. See if you can figure out their descriptions of themselves. The last question is not about characters, just about the show itself.
Easier, 10 Qns, Ilona_Ritter, Jan 03 13
Easier
Ilona_Ritter gold member
6061 plays
4.
  "Green Acres" Is the Place To Be   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Green Acres" was a classic television comedy in the US which aired from 1965 to 1971. It was my favorite show during this time. This is my first attempt at creating a quiz on FunTrivia. I hope you enjoy it as much as I did working on it.
Easier, 10 Qns, BarryBerry20, Sep 18 21
Easier
BarryBerry20
Sep 18 21
691 plays
5.
  Green Acres Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
'Green Acres' is the place to be....See how good you can be ...
Difficult, 10 Qns, peeteebird, Aug 19 18
Difficult
peeteebird
Aug 19 18
7199 plays
6.
  "Green Acres" - "Wings over Hooterville"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Green Acres is the place to be..." This episode tells of how Oliver and Lisa met.
Difficult, 10 Qns, angelmouse, Aug 19 18
Difficult
angelmouse
Aug 19 18
1645 plays
7.
  Water, Water Everywhere    
Multiple Choice
 10 Qns
"Green Acres" episode: "Water, Water Everywhere" ... farm living is the life for me!
Very Difficult, 10 Qns, angelmouse, Aug 21 18
Very Difficult
angelmouse
Aug 21 18
1651 plays
trivia question Quick Question
Last question. This is the easiest one. Where is the place to be?

From Quiz "Green Acres"





Green Acres Trivia Questions

1. What was the name of the town where Green Acres was located?

From Quiz
"Green Acres" Is the Place To Be

Answer: Hooterville

Hooterville is a fictitious town in a state that was never mentioned.

2. Who was the water witcher?

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: Willie

Willie the Water Witcher sure had a lively business!

3. How does Lisa make coffee in this episode?

From Quiz "Green Acres" - "Wings over Hooterville"

Answer: She shakes it.

Lisa is not a very good cook at all. But, at least she tries.

4. Having gotten sick of the "rat race" of city life, I decided to move to Hooterville. I still practice law there, but now I'm a farmer as well.

From Quiz Those Zany Characters of "Green Acres"

Answer: Oliver

Oliver Wendell Douglas was played by Eddie Albert. Eddie Albert also played the Persian in "Oklahoma".

5. What was Mrs. Douglas' name on the show?

From Quiz Green Acres

Answer: Lisa

6. After selling his farm to Mr. Douglas, Mr. Haney cried for three days, until what?

From Quiz Green Acres

Answer: the check cleared

7. Oliver and Lisa Douglas were the owners of Green Acres. Who did they buy their farm from?

From Quiz "Green Acres" Is the Place To Be

Answer: Mr. Haney

Mr. Haney was played by Pat Buttram. Mr. Haney was basically viewed as a con artist who tried to swindle anyone he could for increasing his personal wealth. Eustace was his given name in the show, but it was rarely stated.

8. Finish this quote: "That ain't ______ down there!"

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: Moxie

Willie says this to Mr. Haney at the beginning of the episode when Mr. Haney questions him.

9. Where were the cups when Oliver asked for them?

From Quiz "Green Acres" - "Wings over Hooterville"

Answer: oven

She made cupcakes. Simply put...hotcakes in cups.

10. What was Oliver's middle name?

From Quiz Green Acres

Answer: Wendell

His full name was Oliver Wendell Douglas. This was mentioned on the show several times. Just kind of went together really well, so people just referred to him like that sometime.

11. When Eleanor has her calf, what do they name her?

From Quiz Green Acres

Answer: Eunice Cow

This was after Oliver's mother

12. There was a county agent in the show whose job was to help guide the farmers agriculturally in the area. Who was this man?

From Quiz "Green Acres" Is the Place To Be

Answer: Hank Kimball

Hank Kimball was a bumbling character who either didn't pay much attention to the person he was talking to or would forget the question being asked of him within five seconds. Alvy Moore was the actor who portrayed Mr. Kimball.

13. What part of the house falls on Oliver when he is checking out the pump?

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: fireplace

He is repairing it later when Mr. Ziffel comes to borrow water.

14. What was the scarecrow's name?

From Quiz "Green Acres" - "Wings over Hooterville"

Answer: Carl

Eb was talking to the scarecrow when Mr. Douglas walked up.

15. Which country was Lisa from?

From Quiz Green Acres

Answer: Hungary

She was from Hungary, and you could tell by her accent. She didn't have really clear English.

16. How long does Lisa agree to live in Hooterville for?

From Quiz Green Acres

Answer: 6 months

17. Fred and Doris Ziffel owned a farm in the vicinity of the Douglases and raised a pig as a child of theirs. The pig had a first name also. What was it?

From Quiz "Green Acres" Is the Place To Be

Answer: Arnold

The pig's name was Arnold Ziffel and was quite talented in that he could turn the television set on and change channels when there was no remote control. He also grunted when we wanted to speak and his "parents" understood what he was trying to convey and even a few characters from the area could also decipher his squeals.

18. What does Mr. Drucker try to sell to Mr. Douglas in this episode?

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: spritzer spray needle nozzle

Mr. Drucker was played by Frank Cady. Frank Cady is the only actor to play a recurring character on three TV sitcoms at the same time. He was on the "Beverly Hillbillies", "Green Acres", and "Petticoat Junction" from 1968 to 1969.

19. Finish this quote. "Your ____ draws more crows than the ________ does."

From Quiz "Green Acres" - "Wings over Hooterville"

Answer: speeches, corn

After Eb is caught talking to Carl, Mr. Douglas starts making a speech about his corn which instantly draws crows to him.

20. What was the pig's name on the show?

From Quiz Green Acres

Answer: Arnold

His name was Arnold Zieffel. He watched television, and slept in a bed just like a normal person. However, Arnold on 'Hey Arnold' had a pig named Abner. Coincidental huh?

21. When Oliver originally purchased 'The Haney Place' how many acres did it consist of?

From Quiz Green Acres

Answer: 160 acres

22. Who was the actress who played the role of Lisa Douglas?

From Quiz "Green Acres" Is the Place To Be

Answer: Eva Gabor

Eva Gabor was a Hungarian actress who confounded some people in the show with her accent and the way she tried to express certain words in English. Her husband Oliver was probably the one who most confused.

23. What was the code for water rights called?

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: High Handed Code (as amended in 1912)

The High Handed Code as ammended in 1912 states, "If the party of the first part digs a well cutting off the water of the party of the second part, the water becomes the property of the party of the first part and the party of the second part is hereby deemed 'not to have a leg to stand on'".

24. How many miles was it to Crabwell Corners?

From Quiz "Green Acres" - "Wings over Hooterville"

Answer: 16

Nobody wanted to be the Grand Marshal of the Veteran's parade because they would have to walk the 16 miles to Crabwell Corners.

25. "Howdy doody". I work with my brother, we do bedrooms and chicken coops. I hope to one day marry Hank.

From Quiz Those Zany Characters of "Green Acres"

Answer: Ralph

Ralph Monroe was played by Mary Grace Canfield. She also played Mrs. Hanley on the first three seasons of "Family".

26. What was the name of the 'sales man' on the show?

From Quiz Green Acres

Answer: Mr. Haney

Mr. Haney was the so- called salesman. His truck always had stuff on it. He did the voice of Ace the mechanic on an episode of 'Rugrats' where they were visiting the 'Graham Canyon'.

27. What is the elevation of Hooterville?

From Quiz Green Acres

Answer: 1427 feet

28. What was the name of the train that connected the people of "Green Acres" to "Petticoat Junction's" Shady Rest hotel and Drucker's store?

From Quiz "Green Acres" Is the Place To Be

Answer: Cannonball

The train used in "Green Acres" was an old time steam locomotive.

29. Why does Arnold not want to take a bath?

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: A Porky Pig cartoon is about to come on.

Arnold the Pig really enjoys watching tv, especially westerns.

30. What were the Four F's?

From Quiz "Green Acres" - "Wings over Hooterville"

Answer: Former Fighters of Foreign Fracases

Oliver is inducted into the Hooterville 4F's-Former Fighters of Foreign Fracases when no one wants to lead the veterans parade.

This is category 2748
Last Updated Apr 20 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.