FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Heroes Quizzes, Trivia and Puzzles
Heroes Quizzes, Trivia

Heroes Trivia

Heroes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K

Fun Trivia
35 Heroes quizzes and 490 Heroes trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  "Heroes": Isaac's Paintings   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz on "Heroes". This one will focus on Isaac's paintings from the first 12 episodes of season one.
Average, 10 Qns, Gabbryrose, May 31 07
Average
Gabbryrose
4017 plays
2.
  "Heroes" Part 2: The Adventure   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
"Heroes: Part 1" asked questions from the first 15 episodes of this hit TV show. Part two will ask about the next 15 episodes, again one question per episode.
Average, 15 Qns, crumbworks, Jan 06 11
Average
crumbworks
3463 plays
3.
  "Heroes" Volume Two: "Generations"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Volume Two of "Heroes", which is entitled "Generations". Volume 2 originally ran from September to December of 2007.
Easier, 10 Qns, crumbworks, Dec 11 07
Easier
crumbworks
3149 plays
4.
  "Heroes" Part 3: The Challenges   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The first two parts of this series of quizzes asked questions from the first 30 episodes. Part Three will ask about the next 15 episodes (episodes 31 to 45), again one question per episode.
Average, 15 Qns, crumbworks, Oct 29 09
Average
crumbworks
908 plays
5.
  Power to Power, Family to Family   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What's the pair of powers here? Some things to remember: 1. all pairs are related through blood or a union (aka marriage or a binding by law) 2. absorbed powers don't count.
Easier, 10 Qns, rosylin, Jan 20 08
Easier
rosylin
1538 plays
6.
  "Heroes" Part 4: The Potential   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a continuation of a series of quizzes, each dealing with 15 episodes of the television series "Heroes". Part Four will continue with episodes 46 to 60, again one question per episode.
Average, 15 Qns, crumbworks, Oct 30 09
Average
crumbworks
467 plays
7.
  "Heroes" Chronology Part 3    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a series looking at all 77 episodes of the show, questions will be asked chronologically throughout the series. This quiz series covers only the original series, no webisodes, or spin-offs. This quiz begins at ep 21. Question 5 begins S2.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Dec 06 15
Average
Shadowmyst2004
179 plays
8.
  Name the Power    
Multiple Choice
 10 Qns
Simply as it's said, name the power.
Average, 10 Qns, rosylin, Dec 17 07
Average
rosylin
1796 plays
9.
  "Heroes" Chronology Part 5    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a series looking at all 77 episodes of the show, questions will be asked chronologically throughout the series. This quiz series covers only the original series, no webisodes, or spin-offs. Starts with season 3, episode 1.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Dec 08 15
Average
Shadowmyst2004
189 plays
10.
  "Heroes" Chronology Part 4    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a series looking at all 77 episodes of the show, questions will be asked chronologically throughout the series. This quiz series covers only the original series, no webisodes, or spin-offs. This quiz starts with season 2 episode 7.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Dec 07 15
Average
Shadowmyst2004
188 plays
trivia question Quick Question
How many years had Arthur and Angela Petrelli been married during the party that Hiro flashed back to?

From Quiz ""Heroes" Chronology Part 5"




11.
  Themed "Heroes":The Interactive Novels    
Multiple Choice
 10 Qns
Don't just watch NBC's "Heroes", read about them with the interactive and online novels! These questions cannot be answered by watching the TV series. Read the novels at -www.nbc.com/Heroes/novels/
Tough, 10 Qns, anthonyrappfan, Jun 08 07
Tough
anthonyrappfan
919 plays

Heroes Trivia Questions

1. Season three opens on the same scene that season two ended on, only this time the viewer got to see who shot at Nathan Petrelli. Which character was it?

From Quiz
"Heroes" Chronology Part 5

Answer: Peter Petrelli

Peter and Matt were standing next to Nathan as he was about to reveal his powers to the world. From the back of the room shots were fired into Nathan's chest and he went down. The viewer found out that the shooter was a future version of Peter who returned to stop Nathan from revealing his powers, thereby erasing that potential future from existence.

2. Mohinder had been working under cover with "The Company" in an attempt to take it down from the inside. Who was his newly appointed partner in season 2 episode 7?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 4

Answer: Nikki Sanders

Noah and Mohinder had been working together to destroy the still unnamed government group. Noah the former operative and Mohinder hatched a plan to gain the organization's trust. Mohinder was unable to gain their trust though and instead had a partner thrust upon him to serve as a watchdog over him. That partner was Nikki Sanders.

3. Episode 46: "Our Father" What happens to Hiro's mother after she restores his memories and gives him the catalyst?

From Quiz "Heroes" Part 4: The Potential

Answer: She dies.

In this very heartfelt scene, Hiro is mistaken as a chef and tries to make his mother a meal, which has amusing results since Hiro is clueless in the kitchen. After preparing her a simpler meal, he admits his true identity to her and she restores his memories using her ability. This exchange between mother and son is very memorable. After regaining his memories, Hiro then asks her to give him the catalyst. She eventually agrees but this causes her to die.

4. Episode 31: "Four Months Ago" Maya's power activates for the first time at what event?

From Quiz "Heroes" Part 3: The Challenges

Answer: wedding reception

This episode explains the events that occurred during the four months between seasons 1 and 2. In this scene, Maya's brother Alejandro has just gotten married, although she isn't too fond of his new bride. To make matters worse, Maya discovers her cheating on Alejandro at the wedding reception. Maya is furious and her power activates for the first time, killing everyone at the reception... except herself and her brother.

5. What time and place is Hiro in to begin Volume 2?

From Quiz "Heroes" Volume Two: "Generations"

Answer: Japan - 1671

This aspect of Volume 2 is about Hiro and his storybook hero, Takezo Kensei.

6. Episode 16: "Unexpected" When up on the rooftop with Claude, what ability does Peter unlock in order to avoid being hit with Claude's staff?

From Quiz "Heroes" Part 2: The Adventure

Answer: Sylar's telekinesis

The title of the episode refers to this very confrontation between Peter and Claude in which Claude waves around the staff and says "Do... something... UNEXPECTED!" only to have Peter stop the staff telekinetically.

7. Like most people, the Haitian had a father. What was his name?

From Quiz Themed "Heroes":The Interactive Novels

Answer: Guillame

Guillame was a respected man in his village and had the power to make people violently ill. He was killed when his son accidentally negated his powers. The events occur in the 35th issue, "It Takes a Village: Part One".

8. The first time we meet Isaac, he is throwing black paint all over a picture he has painted that he says is "evil". What is the subject of the painting?

From Quiz "Heroes": Isaac's Paintings

Answer: A glass filled with bubbling liquid

This is actually the first painting of Isaac's that appears in the show, first seen in "Genesis". Isaac paints the future when he is high on drugs. This painting shows a glass filled with bubbling liquid, which turns out to be caused by the powers of a man named Ted Sprague who has radioactive abilities.

9. Micah is used to manipulate the votes during the 22nd episode to make sure which other character wins an election?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 3

Answer: Nathan Petrelli

Micah's power was to manipulate machines. He was forced to go into a voting booth and push the votes into a landslide for Nathan to win. The original plan was to go to 12 different precincts but Micah was able to do the job from the first voting terminal.

10. Who is Matt Parkman working for in Volume 2?

From Quiz "Heroes" Volume Two: "Generations"

Answer: New York City Police Department (NYPD)

Matt Parkman is living in New York City throughout Volume 2, having been an officer for the LAPD throughout Volume 1. He is divorced from his wife and is taking care of Molly Walker at Mohinder's apartment in Brooklyn. He passes his NYPD detective exam using his telepathy as a guide.

11. Episode 17: "Company Man" It is revealed in this episode that Mr. Bennet had a partner many years ago upon joining "The Company". Who was his partner?

From Quiz "Heroes" Part 2: The Adventure

Answer: Claude

In a meeting with his boss, Thompson says that they pair non-powered people with "one of them" (referring to people with abilities) in a way to keep everyone honest. It is then revealed that Bennet's partner is already in the room, having been cloaked using his invisibility.

12. Self-propelled flight: Spontaneous regeneration

From Quiz Power to Power, Family to Family

Answer: Nathan Petrelli: Claire Bennet

Nathan Petrelli is Claire Bennet's father. REMEMBER this is for related people... West and Claire are not related and that would be grotesque. But very Hollywood.

13. What was the name of the little girl "Dallas" Petrelli killed?

From Quiz Themed "Heroes":The Interactive Novels

Answer: Au Co

Au Co was a little Vietnamese girl who made vegetation grow at a rapid rate. "Dallas" Petrelli and "Austin" Linderman were part of a team assigned to destroy Au Co. They thought it was a village, but Linderman was horrified to find that it was a little girl. Petrelli killed her anyway. These events happened in the "War Buddies" arc.

14. The first time Peter goes to Isaac's apartment he sees a painting of a man in a trench coat flying from the top of a building. Who is the man in this painting?

From Quiz "Heroes": Isaac's Paintings

Answer: Peter Petrelli

In "Genesis", Peter and Simone go to Isaac's apartment to try and save him from a drug overdose. Peter sees a painting of himself flying off the top of a building. It turns out that he is actually falling from the building, and his brother Nathan is able to fly up and catch him.

15. In the second episode of season 3 Mohinder started to show off powers after he injected himself with a serum in the previous episode. Whose blood was the serum made from?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 5

Answer: Maya's

Mohinder upset Maya then drew blood directly from her adrenal gland. The serum he made from that special blood had the ability to grant powers to the powerless. Soon after injecting himself he started a romantic relationship with Maya, prompting her to tell him that the serum had made him a truly different person.

16. In a flashback during season 2 episode 8 the viewers saw the first time Maya's powers manifested. What happy event was ruined when her powers reared their ugly head?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 4

Answer: Her brother's wedding

Maya's ability was to leak some type of poison from her eyes whenever she got emotional. The first time her powers popped up was at her twin brother's wedding. Maya walked in on the bride and her ex-lover having an affair in the back room just minutes after the wedding ceremony was completed.

17. Episode 48: "A Clear and Present Danger" Peter Petrelli inadvertently gains someone's power at the end of this episode, causing the airplane they are on to go down. Whose power is this?

From Quiz "Heroes" Part 4: The Potential

Answer: Tracy Strauss

Peter acquires Tracy's power, which is the ability to freeze objects. Tracy's ability later manifests itself in ways that allow her own body to change shapes.

18. Episode 33: "Truth & Consequences" How does Sylar kill Alejandro in this episode?

From Quiz "Heroes" Part 3: The Challenges

Answer: with a knife

For many episodes (but this one especially), Alejandro tries to convince Maya that Sylar is a bad man. Alejandro eventually sees a newspaper article related to Sylar killing his mother. However, Maya chooses to continue on with Sylar to New York City.

19. What is the name of the Irish girl that serves as Peter's love interest throughout Volume 2?

From Quiz "Heroes" Volume Two: "Generations"

Answer: Caitlin

Caitlin is later trapped in post-virus 2008 after Peter teleports her there, but does not teleport her back to the present day.

20. Episode 18: "Parasite" Isaac is so devastated at the loss of Simone that he goes back to using heroin. In doing so, he paints an image of someone with their head cut open and brain removed. Who did he paint?

From Quiz "Heroes" Part 2: The Adventure

Answer: Isaac Mendez

Isaac paints his own death in the manner similar to Sylar's victims. Understanding the inevitability of his paintings, eventually Isaac accepts his fate.

21. Self-propelled flight: Power absorption

From Quiz Power to Power, Family to Family

Answer: Nathan Petrelli: Peter Petrelli

Nathan and Peter Petrelli are brothers. At the beginning of season one, Peter's full potential was unknown, and it was thought that these two both could only fly, but Peter's power was revealed to be much, much more.

22. How does Hana Gitelman die?

From Quiz Themed "Heroes":The Interactive Novels

Answer: She contracts a virus

Hana, known as "Wireless", only appeared once in the television series, but featured prominently in the novels. She was sent to destroy a tracking system, and caught a computer virus. Dying, she manually set the system to self-destruct. The events happened in the two-part "The Death of Hana Gitelman".

23. There is a cheerleader that appears in a number of Isaac's paintings, many of which lead up to her being attacked by a mysterious man. Where is she from?

From Quiz "Heroes": Isaac's Paintings

Answer: Odessa, TX

Claire Bennett is one of the main characters in the series, she is a cheerleader for Union Wells High School in Odessa, TX and possesses the power of regeneration. In "Homecoming", Peter had to save her from being murdered by Sylar in order to save the world.

24. Which character found out he or she was adopted at the beginning of the third episode of season 3?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 5

Answer: Sylar

Sylar, who had killed whom he thought was his other in season one, found out that Angela Petrelli was his actual mother. That made him the half brother to Nathan and Peter and uncle to Claire Bennett. The revelation was proven to be a lie. Sylar was not related to the Petrelli family.

25. During a flashback D.L. is shown to have lived past the events of the season one finale. On his son's 11th birthday he announced he had found a job. What was his new job?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 4

Answer: firefighter

D.L. was presumed dead having stepped in front of a bullet in season one to save his wife. In the episode "4 Months Ago" (season 2, episode 8) it was revealed he survived that ordeal and instead died a few months later in an event that was off screen until the flashback. In season one D.L. was revealed to have been a construction worker before turning to a life of crime when his abilities surfaced. His actual death happened when a stranger shot him after he rescued his wife from a dance club after her split personality disorder took a turn with a new personality.

26. Shortly after finding out that he had won the election, the new congressman-elect learned of the death of which other character?

From Quiz "Heroes" Chronology Part 3

Answer: Charles Linderman

Newly elected Senator Nathan Petrelli had been in cahoots with Linderman to allow Peter to explode in the center of New York City. The plan was to be the hero everyone needed after the explosion. With the death of his co conspirator Nathan decided the plan didn't need to change, instead he chose to go forward with the plan, until the last minute when he chose to save the city by flying Peter away as he started to explode. Despite winning the election, Nathan was never seated in Congress.

27. Episode 34: "Powerless" In the season two finale, who is shot at episode's end?

From Quiz "Heroes" Part 3: The Challenges

Answer: Nathan

Nathan Petrelli is shot at a press conference when he is about to reveal to the world that he can fly. It is later revealed in "The Butterfly Effect" that the one who shot him was a future version of his brother Peter.

28. One character is NOT alive during the main timeline of Volume 2. Two characters are seen visiting his gravestone in the episode "Kindred". To whom am I referring?

From Quiz "Heroes" Volume Two: "Generations"

Answer: D.L. Hawkins

Niki and Micah Sanders are seen visiting the grave of Daniel Lawrence Hawkins. It is later revealed that the events of the Volume 1 finale did not kill him, but he died afterwards in a nightclub.

29. Episode 19: ".07%" The title of this episode represents what, as mentioned by Mr. Linderman?

From Quiz "Heroes" Part 2: The Adventure

Answer: The percentage of people who would die if the bomb exploded.

Peter seems not to care that he could survive the explosion because of the vast number of people who would die. Linderman states that .07%, or approximately half the population of New York City, is "an acceptable loss".

This is category 15927
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.