FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Red Dwarf Quizzes, Trivia and Puzzles
Red Dwarf Quizzes, Trivia

Red Dwarf Trivia

Red Dwarf Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T

Fun Trivia
99 Red Dwarf quizzes and 1,386 Red Dwarf trivia questions.
1.
  Another 'Red Dwarf' Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
So you think you're good enough to be in SpaceCorps do you? Take this test and find out.
Average, 10 Qns, Krayt8, Sep 03 22
Average
Krayt8
Sep 03 22
5209 plays
2.
  'Red Dwarf' - The Whole Deal    
Multiple Choice
 25 Qns
How much do you love 'Red Dwarf'? Here are some general to specific knowledge questions spanning most of the series.
Average, 25 Qns, MellieWellie, Feb 15 07
Average
MellieWellie
4147 plays
3.
  What A Smeg Head!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
For fans of the Britcom "Red Dwarf". Are you a smeg-head? Take the quiz and find out!
Average, 10 Qns, shadowhippie, Oct 25 07
Average
shadowhippie
5549 plays
4.
  Fan-Smegging-tastic   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz for the amazing sci-fi comedy, 'Red Dwarf'. You need to have a good knowledge of the show and a decent knowledge of the stars to score highly on this quiz.
Easier, 15 Qns, Jumblecat, Dec 22 09
Easier
Jumblecat
4612 plays
5.
  In Which Episode?    
Multiple Choice
 15 Qns
All you have to do is identify which episode of 'Red Dwarf' contains the event I'm talking about. This quiz should be fairly easy for anyone who watched all eight series of this show. Enjoy!
Average, 15 Qns, emj23, Nov 11 21
Average
emj23
Nov 11 21
1210 plays
6.
  Polymorph Potty    
Multiple Choice
 10 Qns
Remember those Polymorphs that stole emotions? If you don't this quiz is not for you.
Average, 10 Qns, Milky1989, Oct 25 07
Average
Milky1989
2469 plays
7.
  "Red Dwarf" Mania #2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test you to see if you have what it takes to be a Dwarfer. Good luck.
Average, 10 Qns, youngmade, Jul 12 17
Average
youngmade
247 plays
8.
  "Red Dwarf" Mania   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is about a variety of "Red Dwarf" facts and quotes. See if you have the IQ of Holly or if you are a Smeg Head.
Tough, 15 Qns, youngmade, May 17 16
Tough
youngmade
387 plays
9.
  'Red Dwarf' Master Series    
Multiple Choice
 10 Qns
Have you watched all 52 episodes of 'Red Dwarf'. Do you think you know everything there is to know? Then try this quiz and find out!
Average, 10 Qns, Origin-X14, Mar 28 06
Average
Origin-X14
2483 plays
10.
  Red Dwarf XII    
Multiple Choice
 10 Qns
The boys from the Dwarf returned in 2017. What did they get up to this time?
Average, 10 Qns, AcrylicInk, Nov 11 21
Average
AcrylicInk gold member
Nov 11 21
140 plays
trivia question Quick Question
How many times has Lister had his appendix out?

From Quiz "Another 'Red Dwarf' Quiz"




11.
  Test yourself! Red Dwarf Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a fairly simple (to regular viewers) quiz on the British sitcom 'Red Dwarf', encompassing series 1-7.
Average, 10 Qns, phah032, Aug 11 16
Average
phah032
3605 plays
12.
  "Red Dwarf" - Mechanical Mayhem    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the mechanoids and mechanical creatures that have been in 'Red Dwarf.' If you like this check out my other quizzes! Good Luck!
Average, 10 Qns, crazycat1974, May 14 07
Average
crazycat1974
3041 plays
13.
  Props to 'Red Dwarf'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about props used in seasons 1-4 of "Red Dwarf."
Tough, 10 Qns, shadowhippie, Oct 25 07
Tough
shadowhippie
3008 plays
14.
  "Red Dwarf" Trivia Fun    
Multiple Choice
 10 Qns
A general trivia quiz for "Red Dwarf" fans.
Average, 10 Qns, Paulie_Jay, Jun 06 15
Average
Paulie_Jay
313 plays
15.
  "Red Dwarf" Mania #2 Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second of my "Red Dwarf" quizzes. Test your Dwarvian knowledge on this one. Check if you are smeg head or have the IQ of Holly.
Average, 10 Qns, youngmade, Oct 07 19
Average
youngmade
Oct 07 19
221 plays
16.
  All Seasons Misc.    
Multiple Choice
 10 Qns
This should be reasonably easy for casual viewers.
Average, 10 Qns, Accordion, Dec 10 06
Average
Accordion
2432 plays
17.
  10 Red Dwarf Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz all about that great series 'Red Dwarf'!
Average, 10 Qns, NotAGenius, Mar 28 06
Average
NotAGenius
3638 plays

Red Dwarf Trivia Questions

1. In 'Cured', a small group of infamous historical characters were onboard a research centre. What was the centre aiming to 'cure'?

From Quiz
Red Dwarf XII

Answer: Evil

The Red Dwarf crew came across a series of cryo-chambers on the research station. They apparently showed that people like Hitler and Vlad the Impaler had been cured of 'evil'. Rupert Murdoch, American media mogul, was 'not responding to treatment'. It turned out that the chambers were empty: the historical figures entered the room and invited them to dinner.

2. On the day the guys celebrate Rimmer's death in "Thanks for the Memory", Lister asks Rimmer to tell him what the time is. What does Rimmer, who is very drunk at the time, say?

From Quiz "Red Dwarf" Mania #2

Answer: Saturday

Rimmer looks at the alarm clock and says "Saturday." Lister says "is that the best you can do", and he replies "there are some numbers next to it, but they could be anything."

3. What was the name of the spaceship Kryten was on when he first tried a mind swap?

From Quiz "Red Dwarf" Mania

Answer: Nova 5

Kryten claims to have done a mind swap on the Nova 5. Lister asks him if it worked and Kryten says "No. But I'm pretty sure I know what went wrong."

4. On which moon of Jupiter was Arnold Rimmer born?

From Quiz "Red Dwarf" Trivia Fun

Answer: Io

In "Red Dwarf", Arnold Rimmer is said to be born on the moon of Io, although in real life the moon is a very unstable and dangerous place to be. Io is the most volcanically active place in the solar system.

5. In the episode 'Holoship', what was the name of the ship that Rimmer was taken to?

From Quiz 'Red Dwarf' Master Series

Answer: Enlightenment

'Binks to Enlightenment, have arrived on the derelict...' - Binks was an officer aboard the Enlightenment, the ship Rimmer was taken to. In the episode, his job was to board derelict ships and examine them for any salvagable goods. This is the start of a hilarious scene featuring Binks and Lister.

6. In which episode do we first see Kryten talking to his three spare heads?

From Quiz In Which Episode?

Answer: 'D.N.A.'

From the fourth series. Kryten gets turned into a human by a machine that changes D.N.A. structure, and goes to say goodbye to his spare heads, which he obviously won't need anymore. Spare Head Three has silicon rickets and droid rot, which makes him moody and impatient, and for some reason, talks with a Yorkshire accent.

7. Lister has NOT called Rimmer:

From Quiz All Seasons Misc.

Answer: Iron Balls

Rimmer begged Lister to address him as "Iron balls" in "Kryten", but Lister never did. Lister calls Rimmer "Ace" in "Kryten" ("I know this may not be the right time or place to say this, girls, but my mate Ace here is incredibly, incredibly brave!"), "Rimsey" in "Blue", and "Arnold" in "Polymorph".

8. Who was the first member of the Red Dwarf crew to lose an emotion?

From Quiz Polymorph Potty

Answer: Lister

Lister was drove to fear by the polymorph changing into a big monster and then it sucked out his fear.

9. How long was Lister in stasis for?

From Quiz Fan-Smegging-tastic

Answer: three million years

10. What is written on Lister's least-smeggy shirt?

From Quiz Props to 'Red Dwarf'

Answer: D-D-Don't Shoot!

Rimmer points out that this is his least-smeggy shirt; it only has 2 curry stains on it. He wore this in "Kryten", when he thought he was going to rescue three beautiful women. Too bad they'd been dead for centuries.

11. What is the name of the ship's main computer? His IQ is 6000 (well, equivalent to 12000 PE teachers!).

From Quiz "Red Dwarf" - Mechanical Mayhem

Answer: Holly

After meeting Hilly in the episode 'Parallel Universe,' Holly became so lovesick he decided to have a head sex-change operation so he would look just like Hilly. This is the explanation given for Hattie Hayridge replacing Norman Lovett as Holly in series III.

12. In "Polymorph", after Rimmer gets his anger sucked out and turns into a hippy, he suggests forming a group. What is the name he suggests?

From Quiz What A Smeg Head!

Answer: Committee for the Liberation and Integration of Terrifying Organisms and their Rehabilitation Into Society

One drawback to that, the abbreviation.

13. What size is the stick that Rimmer wanted to clean the chicken soup machine?

From Quiz 'Red Dwarf' - The Whole Deal

Answer: a 14B

Rimmer asks for a 14B, but Lister gives him a 14F. Lister says they look the same to him, and after much ranting Rimmer ends up using the 14F anyway.

14. What was the name of the drug the crew used to spike their opposition's fruit juice at half-time during their basketball game?

From Quiz Red Dwarf

Answer: Boing

Its the virility enhancement drug they stole to help them win. It lasted for 7 hours!

15. What does the BSC stand for after Rimmer's name?

From Quiz Another 'Red Dwarf' Quiz

Answer: Bronze Swimming Certificate

This is the only award Rimmer has ever won and he proudly displays the certificate.

16. What is Rimmer's middle name ?

From Quiz Red Dwarf

Answer: Judas

17. Where has Cat just come from when he first appears in the very first episode of series 1?

From Quiz "Red Dwarf" Mania #2

Answer: An air vent

He jumps out of an air vent does a somersault and three twirls. "Ahhh Oww wee how am I lookin'" he pulls out a mirror. "I'm lookin' nice. No wait a minute I'm lookin' better than nice. I'm lookin' dangerous!"

18. When starbug encounters rogue simulants, Kryten explains they consider humans to be the vermin of the universe. What does Cat respond?

From Quiz "Red Dwarf" Mania #2

Answer: "I didn't even know they'd met him."

Cat and Lister try to fool the rogue simulants by sticking one of Kryten's eyes to their chins claiming they are ambassadors of the Vindalooian Empire who despise all humans.

19. What was the name of the woman Lister was dating and gave Rimmer a memory of in "Thanks for the Memory"?

From Quiz "Red Dwarf" Mania

Answer: Lisa Yates

Lister dated Lisa Yates when he used to live in Liverpool until he left her because she wanted him to have a career. He transplanted 8 months of his memory of his relationship with Lisa into Rimmer's mind to make him feel like he'd been loved.

20. After being used as a battering ram to smash through 53 doors in the episode "White Hole", Kryten is asked by Lister if he is ok. What is his answer?

From Quiz "Red Dwarf" Trivia Fun

Answer: "I'm fine, thank you, Susan"

Poor Kryten gets the rough end of the deal as his head is used as a prow to burst through the electrically dead doors.

21. In 'Timeslides', who owns the car where Smeg and The Heads are selling their demo tapes?

From Quiz 'Red Dwarf' Master Series

Answer: Dobbin

Smeg and the Heads sell promotional T-shirts, signed polaroids of the band and demo tapes of 'Om' in the back of Dobbin's car, "The orange Ford in the carpark with the bald tyres and no windscreen".

22. In which episode do all four crew members appear wearing red and white dresses?

From Quiz In Which Episode?

Answer: Quarantine

From series five. Rimmer contracts a holovirus which sends him insane, and sends the Cat, Lister and Kryten into quarantine. Rimmer first wears a red and white gingham dress, then the other three wear the same dresses at the end of the episode. Play my 'Quarantine' quiz for further information.

23. In the episode "Parallel Universe", what is Lister doing while the Cat is looking through the dream recorder?

From Quiz All Seasons Misc.

Answer: knitting

It doesn't look as though Craig Charles actually knows how to knit.

24. Why does a polymorph steal emotions?

From Quiz Polymorph Potty

Answer: To feed

When the polymorph had stolen emotions, Holly claimed that it had gone down to the cargo decks to walk off a 4 course meal of guilt, fear, anger and vanity.

25. What was the name of Lister's cat?

From Quiz Fan-Smegging-tastic

Answer: Frankenstein

Frankenstein spawned the Cat people race!

26. There are two license plates decorating Lister and Rimmer's room. What is the description of the plate directly under the window?

From Quiz Props to 'Red Dwarf'

Answer: California 2G22394

California 277MJG is also in the room, but is diagonal across the bunks. 882FOP is the plate on Rimmer's sports car in "Better Than Life."

27. What is the name the skutter on the Red Dwarf ship who has a wife called Madge?

From Quiz "Red Dwarf" - Mechanical Mayhem

Answer: Bob

Bob and Madge have been particularly helpful to the team while they have been in the brig on Red Dwarf (series VIII) even smuggling Lister in a curry or two!

28. The Epideme virus gives the crew information that will make Starbug go ____ faster.

From Quiz What A Smeg Head!

Answer: 300%

They think this will buy them enough time to reach an antidote. It doesn't, and they are saved only by Kochanski's quick thinking.

29. Complete. "Lister is that a cigarette you're smoking?" "No, it's a ________".

From Quiz 'Red Dwarf' - The Whole Deal

Answer: chicken

Rimmer then writes him up on report for 'the second time in as many minutes'.

30. What sort of curry do they give 'Pete' the T-Rex?

From Quiz Red Dwarf

Answer: Cow vindaloo

They filled it with bran to get Pete to pass the time wand out of his system.

This is category 2495
Last Updated Jun 08 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.