FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Red Dwarf  Quotes Quizzes, Trivia and Puzzles
Red Dwarf  Quotes Quizzes, Trivia

'Red Dwarf' - Quotes Trivia

'Red Dwarf' - Quotes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Red Dwarf

Fun Trivia
18 quizzes and 195 trivia questions.
1.
  Say What, Goalpost Head?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
'Say What, Goalpost Head?' . . . to quote Cat! But who spoke the immortal words below?
Average, 25 Qns, ArleneRimmer, Oct 07 06
Average
ArleneRimmer
4041 plays
2.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 4   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
'Red Dwarf' quotes quiz number 4 and halfway through. Just tell me who said each quote.
Easier, 10 Qns, Milky1989, May 25 04
Easier
Milky1989
2242 plays
3.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here's my second 'Red Dwarf' quiz. Can you name who said these quotes?
Easier, 10 Qns, Milky1989, Sep 04 04
Easier
Milky1989
2310 plays
4.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 5   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my fifth 'Red Dwarf' quotes quiz. Just name the character who said each quote. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Milky1989, Dec 01 04
Easier
Milky1989
1853 plays
5.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 3   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third 'Red Dwarf' quotes quiz. Just tell me who said each quote!
Average, 10 Qns, Milky1989, May 15 04
Average
Milky1989
2956 plays
6.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 6   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
After a long break, I'm back to look at quotes from Series 6. All you have to do is name the speaker.
Average, 10 Qns, Milky1989, Dec 17 07
Average
Milky1989
1807 plays
7.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a quote from 'Red Dwarf', you tell me who said it!
Average, 10 Qns, Milky1989, Nov 30 03
Average
Milky1989
2603 plays
8.
  'Red Dwarf' Quotes - Series 7    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the seventh quiz on 'Red Dwarf' quotes in a series of eight. All you have to do is name who said the line. Enjoy!
Average, 10 Qns, Milky1989, Apr 03 06
Average
Milky1989
991 plays
9.
  Songs from the 'Red Dwarf' series    
Multiple Choice
 10 Qns
This covers the lyrics on the songs throughout the 'Red Dwarf' series. I will give you the start of a lyric and you need to complete it! Best of luck!
Average, 10 Qns, crazycat1974, Sep 10 03
Average
crazycat1974
2762 plays
10.
  "Red Dwarf" Series VI Quotes   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Dwarfers come across an alien being. Also a world full of Rimmers is found. What else is found? Is this the...end?
Average, 10 Qns, valjoedg, Nov 19 19
Average
valjoedg gold member
Nov 19 19
105 plays
11.
  Were You Paying Attention?    
Multiple Choice
 10 Qns
In the series 'Red Dwarf', there are a lot of little things you may not catch the first time around. Let's see how well you were paying attention. This quiz is for die-hard Dwarfers.
Difficult, 10 Qns, shadowhippie, Dec 10 06
Difficult
shadowhippie
3886 plays
12.
  Who Said It?    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you remember who said these memorable phrases?
Average, 10 Qns, Accordion, Jan 06 04
Average
Accordion
2368 plays
13.
  "Red Dwarf" Series V Quotes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Someone wears a dress. Someone briefly leaves the ship. What will happen next?
Average, 10 Qns, valjoedg, Sep 15 19
Average
valjoedg gold member
Sep 15 19
113 plays
14.
  "Red Dwarf" Series I Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
What will happen Lister, Rimmer, Cat and Holly in series one?
Average, 10 Qns, valjoedg, Jun 23 19
Average
valjoedg gold member
Jun 23 19
124 plays
15.
  "Red Dwarf" Series VII & VIII Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
Rimmer leaves the ship, Lister's true love now resides, they find a ship and someone is jealous.
Average, 10 Qns, valjoedg, Oct 15 19
Average
valjoedg gold member
Oct 15 19
89 plays
16.
  "Red Dwarf" Series III Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
Now that Kryten is a full time crew member what crazy antics will the Dwarfers get into.
Average, 10 Qns, valjoedg, Aug 27 19
Average
valjoedg gold member
Aug 27 19
113 plays
17.
  "Red Dwarf" Series IV Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
What hijinks will the Dwarfers have meeting other species? Kryten becoming human? Rimmer being in jail?
Average, 10 Qns, valjoedg, Aug 23 19
Average
valjoedg gold member
Aug 23 19
112 plays
18.
  "Red Dwarf" Series II Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
What antics will the Red Dwarf crew get themselves into in series 2?
Average, 10 Qns, valjoedg, Jun 30 19
Average
valjoedg gold member
Jun 30 19
123 plays

'Red Dwarf' - Quotes Trivia Questions

1. "Duct Soup" Kochanski: "How did I end up like this? On a ship where the fourth most popular pastime is going down to the laundry room and watching my ______ spin dry?"

From Quiz
"Red Dwarf" Series VII & VIII Quotes

Answer: Knickers

Kochanski couldn't sleep and couldn't have a bath because she couldn't take showers. She was complaining to Kryten, the one crew member who didn't like her to begin with.

2. "Camille" Rimmer: "I happen to think she's incredibly ______." Kryten: "You do?" Rimmer: "Certainly."

From Quiz "Red Dwarf" Series IV Quotes

Answer: Attractive

Camille was a pleasure Gelf; she was seen as others wanted to see her. Kryten saw a female version of Series 4000 Droid, Rimmer saw a female hologram, Lister saw a female in his image and Cat saw himself.

3. "Backwards" Lister: "No, sorry mate, we don't speak ______ you speak English?"

From Quiz "Red Dwarf" Series III Quotes

Answer: Bulgarian

After Rimmer and Kryten were transported to the plant they sent for Lister and Cat. Lister and Cat wrongly believed they were in Bulgaria. They didn't know they were in a world that's 100% backwards.

4. "The End" Lister: "Rimmer, no disrespect of the dead but you're still a ______."

From Quiz "Red Dwarf" Series I Quotes

Answer: Smeghead

Lister also said, "What is death like?" Rimmer replied, "Death? It's like being on holiday with a bunch of Germans."

5. Who said, 'In fact, I can't even remember the last time I tried to urinate on Rimmer from the top of D deck. No, wait a minute, Friday. But apart from that one lapse, maturity-wise I'm practically up there with Abe Lincoln and Moses.'?

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 7

Answer: Lister

This is from 'Tikka to Ride'. This is a snippet from a monologue of Lister talking into a camera explaining the end of Series 6. The monologue was given to Craig Charles on the day of filming and he performed it in one take and got a round of applause from the cast and crew.

6. Who said, '1742? No member of the Corps should ever report for active duty in a ginger toupee.'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 6

Answer: Kryten

This is a quote from 'Psirens'. This is the first of many Space Corps Directives quoted throughout the series. Rimmer meant Space Corps Directive 1743, which stated that 'No registered vessel should attempt to transverse an asteroid belt without deflectors'. The crew were about to go through an asteroid belt in Starbug after Red Dwarf was stolen from them. This was the first chance in 200 years they had to head them off, as Red Dwarf was so big, it had to go around the asteroid belt. On the other hand, Starbug is smaller and could make it through the belt without damage.

7. Who said, 'Birds swim south for the winter?! How do they breathe?'?

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 5

Answer: Cat

This is from 'Back to Reality'. The crew were wondering where all these new oceanic life-forms had gone when Cat inquired, 'Don't fish swim south for the winter', to which Kryten replied, 'No, that's birds sir', which produced the response, 'Birds swim south for the winter?! How do they breath?' from Cat.

8. 'It's a b... It's a b... It's a small, off-duty Czechoslovakian traffic warden!'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 4

Answer: Kryten

This is taken from 'Camille'. Lister was teaching Kryten how to lie but he could not call a banana a female aardvark like Lister did. Kryten managed to call it a 'small, off-duty Czechoslovakian traffic warden' which was his first lie of the many to follow.

9. 'Tell them you had an accident. Tell them you took your car to the crushers and forgot to get out!'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 3

Answer: Rimmer

This is from 'Backwards'. Rimmer told Kryten to make himself look inconspicuous and so he wore a Richard Nixon mask and a vampire cape.

10. 'Nothing wrong with dog's milk. Full of goodness, full of vitamins, full of marrowbone jelly. Lasts longer than any other type of milk, dog's milk.'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 2

Answer: Holly

This is from 'Kryten'. This is one of the all-time great 'Red Dwarf' quotes. Here's the full conversation. Lister: 'What kind of milk are we using now?' (Sips his milk). Holly: 'Emergency back-up supply. We're on the dog's milk.' Lister: (Staring at the cup) 'Dog's milk?!' Holly: 'Nothing wrong with dog's milk. Full of goodness, full of vitamins, full of marrowbone jelly. Lasts longer than any other type of milk, dog's milk.' Lister: 'Why?' Holly: 'No bugger will drink it. Plus the advantage of dog's milk is when it goes off it takes exactly the same as when it's fresh.' Lister: 'Why didn't you tell me, Holly?!' Holly: 'What, and spoil your tea?'

11. "I am on the case! I'm sharp, I'm kicking bottom!"

From Quiz Who Said It?

Answer: Holly (Male)

From "Queeg". Holly attempting to defend himself after Queeg accuses him of gross negligence.

12. "Have you ever been hit over the head with a welding mallet?"

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 1

Answer: Rimmer

This is from 'The End.' This was the first line Rimmer ever spoke. He said this after Lister annoyed him by singing, "To Ganymede and Titan, yes sir, I've been around..."

13. What chess move is made in the game between Queeg and Holly, AND the game between Gordon and Holly?

From Quiz Were You Paying Attention?

Answer: Pawn to King 4

Pawn to King 4 is both Gordon and Queeg's opening move.

14. Who said, 'I have the perfect solution; a waterproof pogo stick'?

From Quiz Say What, Goalpost Head?

Answer: Kryten

Kryten had been re-programmed and was filming the women in the showers for the inmates. This quote was an attempt to have some 'jiggling' in the showers. The episode was 'Krytie TV'.

15. "Blue" Lister: "I never wanna see or hear from that scum sucking, lying, weasel minded smeghead in my entire life." Kryten: "__________, eat your heart out."

From Quiz "Red Dwarf" Series VII & VIII Quotes

Answer: Sigmund Freud

Lister, depressed over Rimmer's departure, was in the medical bay with Kryten. He tried to hypnotize Lister using a disc of his. The disc turned out to be a German teaching lesson so he left. Kochanski came in and talked sense to him, making Lister feel better. Kryten wasn't about to let her steal the limelight so he created the Rimmer Experience. It was an amusement park ride in the AR suite that had mini Rimmers singing to them.

16. "Terrorform" Lister: "Look we've got two choices. Either we go in with bazookoids blazing and try to somehow get him out of there or we sit here like ______ and watch him get tortured."

From Quiz "Red Dwarf" Series V Quotes

Answer: Lemons

Cat: "Anybody got any opera glasses?" They dropped down into the chamber and fired bazookoids at the creature that was about to devour Rimmer. Rimmer asked them why were they saving him. Kryten said he was a member of the crew and suddenly the creature left.

17. "Justice" Rimmer: "But I never got so much as a ______ late! Second degree murder? 1,000 people? I would have remembered!"

From Quiz "Red Dwarf" Series IV Quotes

Answer: Library book

First Lister was cleared despite a number of petty crimes, then an unselfish Kryten and then a selfish Cat were also cleared. Rimmer waited smugly in the Justice Computer beam of light waiting to be cleared as well. Justice Computer: "Your willful negligence in failing to reseal a drive plate resulted in the deaths of the entire crew of the Jupiter Mining Corporation vessel, The Red Dwarf." Rimmer: "Oh that!"

18. "Marooned" Rimmer: "I'll tell you something. Something I've never told anyone. When I was fifteen, I went to Macedonia on a school trip, to the site of ______'s palace."

From Quiz "Red Dwarf" Series III Quotes

Answer: Alexander the Great

Rimmer: "And for the first time in my whole life, I felt...I felt I was home. This place was where belonged. Years later, I got friendly with a hypnotherapist, Donald, and told him about the Alexander the Great thing. And he said that he'd regress me back through my past lives. I was dubious, but I let him put me under. It turned out my instincts were absolutely correct. I had lived a past life in Macedonia. That palace was my home. Because, believe it or not, Lister, he told me that in a past incarnation, I was Alexander the Great's chief eunuch."

19. "Kryten" Lister: "Drop dead." Rimmer: "Already done." Lister: "______."

From Quiz "Red Dwarf" Series II Quotes

Answer: Encore

Kryten then finished the painting so Rimmer saw himself sitting on the toilet. Kryten decided he was rebelling against whatever Rimmer had.

20. Who said, '...an object of such awesome power and charisma it's flattened all the grids! At first I thought it was me.'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 7

Answer: Cat

This is from 'Stoke Me a Clipper'. The Cat quipped wittily after a huge power surge hit Starbug due to Ace Rimmer dimension jumping. Ace was dying and needed to train Rimmer to be the new Ace - not an easy task.

21. 'Of course. It's as plain as a Bulgarian pin-up', was said by whom?

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 6

Answer: Rimmer

This is a quote from 'Psirens'. The Psirens created a distress call from Lister's true love, Kochanski, and Lister immediately fell for it. When Rimmer stops him, Lister enquires if Rimmer thought it was Psirens creating an illusion. Rimmer responded by telling him it was 'as plain as a Bulgarian pin-up'.

22. Who said, 'Now here's a thought. If we ejected their corpses into outer space, would the weight reduction allow us to reach the asteroid?'?

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 5

Answer: Rimmer

This is from 'Demons and Angels'. Starbug did not have enough fuel to reach the nearest asteroid. It also had seven minutes of oxygen left. Rimmer was talking to Kryten about when Lister and Cat ran out of air. Kryten, Lister and Cat began to talk about all the 'Boyz from the Dwarf' sticking together but Rimmer was having none of it. It became a different story though when Rimmer discovered that they were low on power and he only had 4 minutes left to live.

23. 'Of course I let him go on his own! I was glad to get rid of him; he's flipped! He's got mad droid disease; he kept waving a banana in front of me and calling it a female aardvark!'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 4

Answer: Rimmer

This is from 'Camille'. Kryten had disobeyed Rimmer's orders and gone onto a planet that was about to explode because there is a million-to-one chance that there was a survivor. Lister asks Rimmer why he let him go off on his own and Rimmer responded with line above. He actually found a survivor; Camille, who was everyone's perfect mate. Lister and Kryten's perfect mate was played by the actors' current partners.

24. 'He's the big fat git who sneaks down chimneys and steals all the kid's favourite toys!'

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 3

Answer: Lister

This is from, 'Backwards'. Rimmer and Kryten told Lister some good points to living in a backwards universe such as 'There's no crime! The first night we were here, a mugger jumped us and forced 50 pounds into my wallet at knifepoint!' Lister counter-points this with the above remark which is about Santa.

25. "All right, girls, hands up, those of you who are alive."

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 2

Answer: Rimmer

This is from 'Kryten'. Rimmer says this after Kryten believes 3 skeletons are dead. Kryten didn't believe they were dead and asked Rimmer if he was a doctor.

26. "Have you ever been hit over the head with a welding mallet?"

From Quiz Who Said It?

Answer: Rimmer

From "The End". Just Rimmer's friendly way of asking Lister to stop humming.

27. "No, it's a chicken."

From Quiz 'Red Dwarf' Quotes - Series 1

Answer: Lister

This from 'The End.' Lister lights up a cigarette and Rimmer says, "Is that a cigarette you're smoking, Lister?" Lister replies with, "No, it's a chicken."

28. What channel did 'Androids' air on?

From Quiz Were You Paying Attention?

Answer: 27

This is the same channel that has a hologram newscaster, also known as 'groovy funky channel 27' (according to Rimmer, anyway).

29. 'Look, they're only interior doors. They're only a light alloy. Maybe we could get through them if we use a battering ram. All we need is something, say, I dunno, six foot long, fairly sturdy, with a flat top' was said by whom?

From Quiz Say What, Goalpost Head?

Answer: Lister

All of the electrics in Red Dwarf were down, and the crew were working out how to get back to the Science Room. They used Kryten as a battering ram. The episode was 'White Hole'.

This is category 9532
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.