FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Red Dwarf Quotes  Series 5
Quiz about Red Dwarf Quotes  Series 5

'Red Dwarf' Quotes - Series 5 Trivia Quiz


This is my fifth 'Red Dwarf' quotes quiz. Just name the character who said each quote. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Milky1989. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Red Dwarf
  8. »
  9. 'Red Dwarf' - Quotes

Author
Milky1989
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
187,245
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1854
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who said, 'Birds swim south for the winter?! How do they breathe?'? Hint


Question 2 of 10
2. Who said, 'Now here's a thought. If we ejected their corpses into outer space, would the weight reduction allow us to reach the asteroid?'?
Hint


Question 3 of 10
3. Who said, 'The poor wretch. He has a faulty gun. He has accidentally shot me five times. Oh, how I love him!'?
Hint


Question 4 of 10
4. Who said, 'A superlative suggestion, sir, with just two minor flaws. One, we don't have any defensive shields, and two, we don't have any defensive shields. Now I realise that, technically speaking, that's only one flaw but I thought it was such a big one it was worth mentioning twice.'? Hint


Question 5 of 10
5. Who said, 'Sexual magnetism is a virus? Then get me to a hospital, I'm a terminal case!'? Hint


Question 6 of 10
6. Who said, 'You don't think there's anything amiss? I'm sitting here wearing a red and white checked gingham dress and army boots and you think that's un-amiss?'? Hint


Question 7 of 10
7. Who said, 'So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!'? Hint


Question 8 of 10
8. Who said, 'While I'm standing here explaining this to you, the Inquisitor jumps me from behind, like this.'?
Hint


Question 9 of 10
9. Who said, 'I remember Mr. Rimmer spotted an S3 planet on the scope and wanted to claim it on behalf of the Space Corps. As usual the ceremony consisted of planting the flag and singing all 23 stanzas of the Space Corps Anthem. Then the planet started to erupt around us, which, frankly, came as something of a relief.'? Hint


Question 10 of 10
10. And finally who on earth would say this; 'You're a big man. We love you, A.J.!'?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said, 'Birds swim south for the winter?! How do they breathe?'?

Answer: Cat

This is from 'Back to Reality'. The crew were wondering where all these new oceanic life-forms had gone when Cat inquired, 'Don't fish swim south for the winter', to which Kryten replied, 'No, that's birds sir', which produced the response, 'Birds swim south for the winter?! How do they breath?' from Cat.
2. Who said, 'Now here's a thought. If we ejected their corpses into outer space, would the weight reduction allow us to reach the asteroid?'?

Answer: Rimmer

This is from 'Demons and Angels'. Starbug did not have enough fuel to reach the nearest asteroid. It also had seven minutes of oxygen left. Rimmer was talking to Kryten about when Lister and Cat ran out of air. Kryten, Lister and Cat began to talk about all the 'Boyz from the Dwarf' sticking together but Rimmer was having none of it.

It became a different story though when Rimmer discovered that they were low on power and he only had 4 minutes left to live.
3. Who said, 'The poor wretch. He has a faulty gun. He has accidentally shot me five times. Oh, how I love him!'?

Answer: High Kryten

This is from 'Demons and Angels'. The Lows were shooting High Kryten over and over again. High Kryten, being so holy and good, believed he had been shot by accident. When they threw a stick of dynamite to him, he and High Cat thought it was a candle and held it and admired it. They didn't last long.
4. Who said, 'A superlative suggestion, sir, with just two minor flaws. One, we don't have any defensive shields, and two, we don't have any defensive shields. Now I realise that, technically speaking, that's only one flaw but I thought it was such a big one it was worth mentioning twice.'?

Answer: Kryten

This is from 'Holoship'. Something was coming at Starbug and was going to hit them in 37 seconds. Cat suggested dropping the defensive shields to which Kryten told him they didn't have any.
5. Who said, 'Sexual magnetism is a virus? Then get me to a hospital, I'm a terminal case!'?

Answer: Cat

This is from 'Quarantine'. After the holo-crazy Dr. Lanstrom died, the crew found some of her work before she went crazy. She has discovered that you can catch good viruses such as Luck and Sexual Magnetism. The above was Cat's response when he found out Sexual Magnetism was a virus.
6. Who said, 'You don't think there's anything amiss? I'm sitting here wearing a red and white checked gingham dress and army boots and you think that's un-amiss?'?

Answer: Rimmer

This is from 'Quarentine'. Rimmer has contracted the holo-virus. He has put Cat, Lister and Kryten all in quarantine. He appeared in the clothing listed above and asked if anything was amiss. Humouring him, they told him no, to which he said the line above.
7. Who said, 'So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!'?

Answer: Rimmer

This is again from 'Quarantine'. Rimmer tricks them into saying they wanted to see the King of the Potato people and catches them out.
8. Who said, 'While I'm standing here explaining this to you, the Inquisitor jumps me from behind, like this.'?

Answer: Kryten

This is from 'The Inquisitor'. Kryten comes from the future to save Lister and Kryten. They ask him what happens to him, which is a bad idea from what is said above. The Inquisitor then jumps Kryten from behind and starts smashing his head into the wall. Kryten then gives them his final words, 'Enig'.
9. Who said, 'I remember Mr. Rimmer spotted an S3 planet on the scope and wanted to claim it on behalf of the Space Corps. As usual the ceremony consisted of planting the flag and singing all 23 stanzas of the Space Corps Anthem. Then the planet started to erupt around us, which, frankly, came as something of a relief.'?

Answer: Kryten

This is from 'Terrorform'. Kryten had been found by Lister and Cat; shut down and seriously damaged. They asked him what had happened only to discover that the planet had terrorformed using Rimmer's mind as a template. This planet contained many things such as grave-stones for parts of Rimmer's mind that had died, such as self-respect, died age 11.
10. And finally who on earth would say this; 'You're a big man. We love you, A.J.!'?

Answer: Lister

This final quote is from 'Terrorform'. The planet had terrorformed using Rimmer's mind as a template. The crew had to make him feel wanted and loved to escape it. Lister was quiet horrified at having to tell Rimmer he loved him.
Source: Author Milky1989

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us