FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Red Dwarf Series VII  VIII Quotes
Quiz about Red Dwarf Series VII  VIII Quotes

"Red Dwarf" Series VII & VIII Quotes Quiz


Rimmer leaves the ship, Lister's true love now resides, they find a ship and someone is jealous.

A multiple-choice quiz by valjoedg. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Red Dwarf
  8. »
  9. 'Red Dwarf' - Quotes

Author
valjoedg
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,022
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
91
- -
Question 1 of 10
1. "Duct Soup"
Kochanski: "How did I end up like this? On a ship where the fourth most popular pastime is going down to the laundry room and watching my ______ spin dry?"
Hint


Question 2 of 10
2. "Blue"
Lister: "I never wanna see or hear from that scum sucking, lying, weasel minded smeghead in my entire life."
Kryten: "__________, eat your heart out."
Hint


Question 3 of 10
3. "Nanarchy"
Kochanski: "Have you ever heard of something called '________'?"
Kryten: "Does it involve dressing up?"
Hint


Question 4 of 10
4. "Only the Good..."
Rimmer: "That is a scar."
Lister: "Where'd you get that?"
Rimmer: "From a fight, years ago. ______."
Lister: "A ______? You?"
Hint


Question 5 of 10
5. "Only the Good..."
Grim Reaper: "Arnold Judas Rimmer, your life is over. Come with me. You will travel to the River Styx, where you will place a coin and..."
Rimmer: "Not today, matey." [kicks him in the groin] Remember, ____________."
Hint


Question 6 of 10
6. "Tikka to Ride"
Lister: "Smeg! I forgot to ask if there were any curry houses in ______!"
Hint


Question 7 of 10
7. "Epideme"
Kochanski: "Okay, last roll of the dice. Dave, I'm gonna stop your heart, okay?"
Kryten and Cat: "What!?"
Kochanski (to Lister): "It's the last chance to save you, do you agree?"
Lister: "You're gonna prevent Epideme from killing me by killing me..?"
Kochanski: "I'll take that as a ______..."
Hint


Question 8 of 10
8. "Back in the Red"
First Ground Controller: "This is Ground Control to Midget Three. You don't appear to have flight clearance. Please state your name and clearance code."
The Cat: "Ground Control, this is...uh..."
Lister: "(whispers) ____________."
The Cat: "____________."
Hint


Question 9 of 10
9. "Krytie TV"
Rimmer: (Final scene, Rimmer is reading Lister's appeal letter) "'Dear Mr Lister, your appeal has been successful! From this day forth ______ with no history of violence or depression will be allowed...(face aghast)...to have strings on their guitars.' This appeal was all about guitar strings?"
Lister: "You didn't think it was about getting out of here did you?"
Hint


Question 10 of 10
10. "Pete"
Lister: "Holly, we need your advice, mate. We've been cornered by a T-Rex that was formerly a sparrow, and the only thing that can turn it back into Woody Woodpecker is in its stomach. What's your take on the situation?"
Holly: "What do you want? The long or the short ______?"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 5: 10/10
Apr 30 2024 : Guest 109: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Duct Soup" Kochanski: "How did I end up like this? On a ship where the fourth most popular pastime is going down to the laundry room and watching my ______ spin dry?"

Answer: Knickers

Kochanski couldn't sleep and couldn't have a bath because she couldn't take showers. She was complaining to Kryten, the one crew member who didn't like her to begin with.
2. "Blue" Lister: "I never wanna see or hear from that scum sucking, lying, weasel minded smeghead in my entire life." Kryten: "__________, eat your heart out."

Answer: Sigmund Freud

Lister, depressed over Rimmer's departure, was in the medical bay with Kryten. He tried to hypnotize Lister using a disc of his. The disc turned out to be a German teaching lesson so he left. Kochanski came in and talked sense to him, making Lister feel better. Kryten wasn't about to let her steal the limelight so he created the Rimmer Experience.

It was an amusement park ride in the AR suite that had mini Rimmers singing to them.
3. "Nanarchy" Kochanski: "Have you ever heard of something called '________'?" Kryten: "Does it involve dressing up?"

Answer: Tough love

It had to be done but, according to Kryten, he didn't mind doing everything for Lister. But Kochanski said Lister needed to be independent.
4. "Only the Good..." Rimmer: "That is a scar." Lister: "Where'd you get that?" Rimmer: "From a fight, years ago. ______." Lister: "A ______? You?"

Answer: Duel

Rimmer: "Not "a" duel. "Duel". The old Steven Spielberg movie. A friend of mine attacked me with the video case. Some stupid argument about who had the coolest bicycle clips. I got him back though. I peed in his mum's steam iron. He had yellow T-shirts for a week."
Rimmer was in short a wimp who thought he was a hero.
5. "Only the Good..." Grim Reaper: "Arnold Judas Rimmer, your life is over. Come with me. You will travel to the River Styx, where you will place a coin and..." Rimmer: "Not today, matey." [kicks him in the groin] Remember, ____________."

Answer: "Only the good die young."

Grim Reaper: "That's never happened before... "
Rimmer ran away leaving Death on the floor in pain.
6. "Tikka to Ride" Lister: "Smeg! I forgot to ask if there were any curry houses in ______!"

Answer: Dallas

From the events of series 6's episode "Out of Time" iall of the Indian food supplies were destroyed, much to Lister's sadness. So he devised a plan to get his order of curry. They'd go back to the ship to get the time machine, go back in time and eventually get an order of Indian food.

But they accidentally got knocked into Dallas, Texas on November 22, 1963 into the Texas School Book Depository. They beamed into the building just as Oswald was about to take his shot on President Kennedy, knocking him out of the window and onto the ledge. Oswald eventually fell out of the building after getting back inside and got killed as a result.

After going back in time again to fix history Oswald missed his shot and Kennedy was later sent to prison. The Dwarfers used the time device to go to Idlewild Airport where the disgraced Kennedy was being taken to prison. Lister talked Kennedy to going back in time to shoot himself from the Grassy Knoll.

This was the third shot that killed Kennedy. After their version of Kennedy disappeared Lister exclaimed about his curry situation. Cat, Lister and Rimmer beat him up for the comment.
7. "Epideme" Kochanski: "Okay, last roll of the dice. Dave, I'm gonna stop your heart, okay?" Kryten and Cat: "What!?" Kochanski (to Lister): "It's the last chance to save you, do you agree?" Lister: "You're gonna prevent Epideme from killing me by killing me..?" Kochanski: "I'll take that as a ______..."

Answer: Yes

Lister became infected with the Epideme virus from the dead body of Caroline Carmen who bit him, thus infecting him. In an effort to save him Kryten and Kochanski cut off his right arm in pieces to stop the virus, which didn't work. So in a brilliant move Kochanski left the medical bay and returned with her red jacket on, stopped Lister's heart and the virus bit her hand. So she amputated the left arm. Both Kryten and Cat were so shocked with Kryten stuttering and Cat fainting.

Then Kochanski revealed she had used Caroline Carmen's arm in place of her own using the jacket to hide it.
8. "Back in the Red" First Ground Controller: "This is Ground Control to Midget Three. You don't appear to have flight clearance. Please state your name and clearance code." The Cat: "Ground Control, this is...uh..." Lister: "(whispers) ____________." The Cat: "____________."

Answer: Major Tom

In an attempt to leave Red Dwarf to repair their good names, the four entered a Blue Midget to flee. I didn't get this until years later but it's a reference to the David Bowie song "Space Oddity".
9. "Krytie TV" Rimmer: (Final scene, Rimmer is reading Lister's appeal letter) "'Dear Mr Lister, your appeal has been successful! From this day forth ______ with no history of violence or depression will be allowed...(face aghast)...to have strings on their guitars.' This appeal was all about guitar strings?" Lister: "You didn't think it was about getting out of here did you?"

Answer: Inmates

A fellow inmate wanted to reprogram Kryten to infiltrate the ladies' shower for the men's pleasure. On Red Dwarf they had classified Kryten as "female" as he had no male parts to speak of. In their way of playing practical jokes on what was supposed to be Kochanski's boyfriend, Lister and Rimmer trashed the guy's room. Only during a viewing of "Krytie TV" did they discover that the room actually belonged to the man in charge of their appeals. So both Lister and Rimmer hurriedly cleaned up the room and their appeal was accepted.
10. "Pete" Lister: "Holly, we need your advice, mate. We've been cornered by a T-Rex that was formerly a sparrow, and the only thing that can turn it back into Woody Woodpecker is in its stomach. What's your take on the situation?" Holly: "What do you want? The long or the short ______?"

Answer: Version

Lister: "Long."
Holly: "You're finished."
[pause]
The Cat: "What's the short version?"
Holly: "Bye."
That was short wasn't it?
Source: Author valjoedg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us