FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Were You Paying Attention
Quiz about Were You Paying Attention

Were You Paying Attention? Trivia Quiz


In the series 'Red Dwarf', there are a lot of little things you may not catch the first time around. Let's see how well you were paying attention. This quiz is for die-hard Dwarfers.

A multiple-choice quiz by shadowhippie. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Red Dwarf
  8. »
  9. 'Red Dwarf' - Quotes

Author
shadowhippie
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,356
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3886
- -
Question 1 of 10
1. What chess move is made in the game between Queeg and Holly, AND the game between Gordon and Holly? Hint


Question 2 of 10
2. What channel did 'Androids' air on? Hint


Question 3 of 10
3. In the first two seasons, there is often something written on the marquee above Lister's bunk. Which of these was NOT seen on the marquee? Hint


Question 4 of 10
4. What sign is posted next to all of the telephones aboard Red Dwarf? Hint


Question 5 of 10
5. In a flashback Lister has in 'Balance of Power', he remembers a night in the discotheque. That night was a theme night - what was the theme? Hint


Question 6 of 10
6. In 'Me Squared', in the movie theater, what cartoon is playing just before 'Citizen Kane'? Hint


Question 7 of 10
7. When Holly is playing an April Fools' joke on Lister, he tells him that he left some money in the bank, and now holds most of the world's wealth. How much money did he leave in the bank? Hint


Question 8 of 10
8. Lister's adopted dad had a dog named __________? Hint


Question 9 of 10
9. In 'Tikka to Ride', what plane did JFK fly in? Hint


Question 10 of 10
10. What company manufactured the game 'Streets of Laredo' in 'Gunmen of the Apocolypse'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What chess move is made in the game between Queeg and Holly, AND the game between Gordon and Holly?

Answer: Pawn to King 4

Pawn to King 4 is both Gordon and Queeg's opening move.
2. What channel did 'Androids' air on?

Answer: 27

This is the same channel that has a hologram newscaster, also known as 'groovy funky channel 27' (according to Rimmer, anyway).
3. In the first two seasons, there is often something written on the marquee above Lister's bunk. Which of these was NOT seen on the marquee?

Answer: playing chess

'Drunk', 'Asleep', and 'Gone out' have also appeared on the marquee. 'Gone out' appeared in 'Future Echoes', 'Asleep' was up there for both 'Stasis Leak' and 'Queeg', and 'Drunk' was up in 'Thanks for the Memory' and 'Waiting for God.' There is never an explanation provided for these marquees, but my opinion is they reflect what Holly is doing at that time.
4. What sign is posted next to all of the telephones aboard Red Dwarf?

Answer: this phone will not accept incoming Earth calls

You can see this clearly in 'Future Echoes' when Rimmer is standing outside the medical unit with Lister, waiting to take a picture of his future self with the babies. Rimmer has the chili bowl haircut at the time.
5. In a flashback Lister has in 'Balance of Power', he remembers a night in the discotheque. That night was a theme night - what was the theme?

Answer: Nostalgia Night 1990s

Though I didn't notice anyone wearing 90s' clothes.
6. In 'Me Squared', in the movie theater, what cartoon is playing just before 'Citizen Kane'?

Answer: Mugs Murphy

Though we never see the cartoon, just the intro scene.
7. When Holly is playing an April Fools' joke on Lister, he tells him that he left some money in the bank, and now holds most of the world's wealth. How much money did he leave in the bank?

Answer: 17 pounds 50 pence

Of course, the light bill was 180 billion pounds, since he left a light on in the bathroom.
8. Lister's adopted dad had a dog named __________?

Answer: Hannah

When the Cat is looking through Lister's pictures, he finds a picture of this dog. Lister, knowing Cat has never seen a dog, tells him they're 18 feet long with teeth as big as his leg.
9. In 'Tikka to Ride', what plane did JFK fly in?

Answer: Star Airways Inc.

He was getting off the plane at Idlewild Airport. By that time he was no longer President, and therefore would not have been on Airforce One.
10. What company manufactured the game 'Streets of Laredo' in 'Gunmen of the Apocolypse'?

Answer: Interstella

Leisureworld International made the games in 'Back to Reality'. Crappola Inc. makes the 'Talkie Toaster'. I made up Virtualoso.
Source: Author shadowhippie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us