FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Wild Wild West The Quizzes, Trivia and Puzzles
Wild Wild West The Quizzes, Trivia

The Wild Wild West Trivia

The Wild Wild West Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z

Fun Trivia
3 quizzes and 30 trivia questions.
1.
  "Wild, Wild West" - The Series #3   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how well you remember the gadgets used by agents West and Gordon.
Tough, 10 Qns, mike29th, Oct 06 06
Tough
mike29th
877 plays
2.
  "Wild, Wild West "   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
General questions on the popular 60's TV series.
Average, 10 Qns, mike29th, Oct 06 06
Average
mike29th
1717 plays
3.
  "Wild, Wild West" - The Series #2   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how well you know the evil, but brilliant Dr. Miguelito Loveless.
Difficult, 10 Qns, mike29th, Oct 06 06
Difficult
mike29th
929 plays

The Wild Wild West Trivia Questions

1. One of the weapons West used in many episodes was a derringer. He usually had it up his sleeve. On occasion, he carried it in two pieces. Where did he keep the pieces?

From Quiz
"Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: in his boot heels

West kept the two halves of the derringer in his boot heels. After he put the derringer together, he would get two bullets from his belt buckle.

2. Richard Kiel was the towering sidekick of Dr. Miguelito Loveless. What was the name of his character?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: Voltaire

Voltaire topped out at 7'2", compared to Loveless at 3'10".

3. The first episode of "Wild, Wild West" introduced the audience to what style of travel used by the secret agents?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: private train

The first episode aired on Sept. 17, 1965 in black and white.

4. Another item that West used frequently was a lock pick. Where did West keep the lock pick?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: in the lapel of his jacket

This may have been West's most used item. It opened anything from door locks, to jail cell doors, to handcuffs.

5. Phoebe Dorin was the singing partner of Loveless on many occasions. What was her character's name?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: Antoinette

Michael Dunn and Phoebe Dorin formed a popular duet nightclub act, which led to beautiful singing on the "Wild, Wild West".

6. Which actor starred as secret agent James T. West?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: Robert Conrad

Rory Calhoun was hired for the West role first, but CBS fired him before production began.

7. In the pilot episode, "The Night of the Inferno", West killed Juan Manolo with a sword. Where was the sword hidden?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: in a cue stick

West distracts Manolo with an exploding cue ball, then pulls the sword from the cue stick and throws it across the room into Manolo's chest.

8. In "The Night the Wizard Shook the Earth", the first episode to feature Loveless, Loveless was planning to kill 5,000 people with a bomb. Where did Loveless plant the bomb?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: in a clock tower

Loveless was trying to get the governor of California to return a large portion of the state that once belonged to Loveless' ancestors.

9. West's partner, Artemus Gordon, was played by who?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: Ross Martin

The other three actors played West's partners in several episodes while Ross Martin was recovering from a heart attack.

10. In "The Night of the Returning Dead", a Confederate night rider is harassing a wealthy rancher. To stop the rider, the agents set a trap and West rigs a gun to fire an explosive shell. Where was the gun located?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: in his saddle horn

The gun was set to fire when someone mounted West's horse and grabbed the saddle horn to pull themselves up. The trap worked, however the explosive shell had no effect on the ghost rider.

11. In "Night of the Murderous Spring", Loveless adds another woman to his criminal gang. She has a love for chocolates. What was her name?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: Kitten Twitty

West helps Kitten with her carpet bag when she gets off the stage. She later opens the bag in her hotel room to reveal a hidden Dr. Loveless.

12. Agent James West was always getting something out of his sleeve at just the right moment. What did he never get out of his sleeve?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: ace of spades

All of West's and Gordon's devices were made at CBS's prop shop.

13. In "The Night of the Firebrand", West is left hanging from a post with crates of dynamite nearby. West manages to swing over a break open some barrels of water to extinguish the fuse. What does West use to release him from the rope binding him?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: his boot knife

West swung over and hooked one foot on the rope and then used his boot knife on the other foot to cut the rope.

14. In "Night of the Murderous Spring", Loveless plans to slip a drug which causes madness to the people of America by what means?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: pellets attached to the feet of ducks

The ducks were to infect the water supply by releasing the pellets in lakes and ponds across America.

15. The pilot episode, "The Night of the Inferno" featured which actress who would later go on to TV stardom in a sitcom?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: Suzanne Pleshette

Bob Newhart's wife on the "Bob Newhart Show".

16. In "The Night of the Firebrand", when West is tied up in O'Riley's camp, Artie punches West and then slips West a device to free himself. What is the device?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: a snuffbox with a sliding knife blade

Artie takes a pinch of snuff from the snuffbox when he arrives in O'Riley's camp while he is talking to O'Riley.

17. Michael Dunn played which "Wild, Wild West" villain?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: Dr. Miguelito Loveless

Dr. Miguelito Loveless appeared in 10 episodes.

18. Which actor did not appear in an episode of the "Wild, Wild West"?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: Frank Sinatra

Sammy Davis, Jr. and Peter Lawford both appeared in "The Night of the Returning Dead". Carroll O'Connor in "The Night of the Ready-Made Corpse".

19. In "The Night of the Janus", agent Jeremy Pike protects himself from being drugged when he enters the United States Mint. What does Pike use to prevent the drug from entering his blood system?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: clear rubber gloves on his hands

The drug was administered when anyone entering the Mint had the back of their hand stamped. Pike wore clear rubber gloves over his hands so that the glove was stamped, not his hand.

20. In the episode "The Night of the Green Terror", West and Loveless fight a duel with each other. What is the weapon of choice?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: maces

Loveless fought in a mechanical suit of armor. The mace he carried had an explosive tip, but he failed to land a blow to West. The mace exploded when Loveless dropped it.

21. Artemus Gordon was the master of disguise. Who did Gordon not impersonate on the show?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: General Sherman

Ross Martin would read the script for the episode and then sketch on the back the way he though his character should look.

22. In "The Night of the Surreal McCoy", Loveless creates a confrontation between West and the fastest gunfighter. What was the name of the gunfighter?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: Lightening McCoy

The gunfight takes place in a painting. A special machine created by Loveless could move living beings in and out of paintings.

23. Which "Bonanza" regular appeared as a villain in an episode of the "Wild, Wild West."

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: Pernell Roberts

Pernell Roberts appeared in "The Night of the Firebrand" as Sean O'Reilly.

24. In "The Night of the Bubbling Death", West crosses a pit full of acid by what means?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #3

Answer: He shoots a rope across and then uses a pulley up his sleeve to get across.

West shoots an arrowhead with an attached rope into the wall on the other side with his derringer. A pulley then comes out of his sleeve, which he hooks over the rope and rolls across.

25. In the last Loveless episode, "The Night of Miguelito's Revenge", Loveless is kidnapping people who have wronged him. The kidnappings were related to a nursery rhyme, "Monday's child...Tuesday's child...etc". Which child was West?

From Quiz "Wild, Wild West" - The Series #2

Answer: Sunday's child

Sunday's child is bonny and brave.

26. The "Wild, Wild West" was canceled in 1969 because of network concerns about excessive what?

From Quiz "Wild, Wild West "

Answer: violence

The last episode to air was "The Night of the Plague" on 4/04/69.

This is category 15624
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.