FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Star Fox Adventures Quizzes, Trivia and Puzzles
Star Fox Adventures Quizzes, Trivia

Star Fox Adventures Trivia

Star Fox Adventures Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Star Fox

Fun Trivia
13 quizzes and 155 trivia questions.
1.
  Star Fox Adventures    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the Gamecube game, "Star Fox Adventures". Enjoy!
Average, 10 Qns, SayuriCocoa, Mar 04 23
Average
SayuriCocoa
Mar 04 23
24 plays
2.
  Part 3: The First SpellStone    
Multiple Choice
 15 Qns
Welcome to the third part of my "Star Fox Adventures" series. This quiz picks up in DarkIce Mines where Part 2 left off; spanning from using the gold Prison Cell Key to the end of the DarkIce Mines saga. "Star Fox Adventures" is for GameCube.
Average, 15 Qns, SFA_52, Jun 29 21
Average
SFA_52
Jun 29 21
220 plays
3.
  "Star Fox Adventures" Prologue    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Prologue at the beginning of the Gamecube game "Star Fox Adventures."
Average, 10 Qns, 06paynch, Jun 29 21
Average
06paynch
Jun 29 21
310 plays
4.
  Part 1: The Story Unfolds    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the Gamecube game, "Star Fox Adventures". It will be about the beginning of the game, until you arrive at DarkIce Mines. Good luck! Note: As Sauria is the new name for Dinosaur Planet, I refer to the set of the game as Sauria.
Average, 15 Qns, SFA_52, Jun 29 21
Average
SFA_52
Jun 29 21
276 plays
5.
  "Star Fox Adventures": Dinosaur Planet    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some fun facts about this great adventure game for the Nintendo Gamecube.
Average, 10 Qns, simpsonman17, Jun 29 21
Average
simpsonman17
Jun 29 21
395 plays
6.
  Star Fox Adventure Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello! This is a quiz on the game "Star Fox Adventures" for Nintendo Gamecube. If you are more of a beginner at the game then this will be a good quiz for you. Good Luck!
Average, 10 Qns, stripedape, Jun 29 21
Average
stripedape
Jun 29 21
1070 plays
7.
  Star Fox Adventures Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz about the game "Star Fox Adventures" for Nintendo Gamecube. I have played through the whole game to come up with a variety of challenging questions. Thanks and enjoy!
Average, 20 Qns, opuren2, Jun 29 21
Average
opuren2
Jun 29 21
797 plays
8.
  "Star Fox Adventures" for Gamecube    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the game "Star Fox Adventures" for the Gamecube. Good Luck! (WARNING: Spoilers!)
Average, 10 Qns, Fungitrivia, Jun 29 21
Average
Fungitrivia
Jun 29 21
384 plays
9.
  Starfox Adventures    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Gamecube game, "Starfox Adventures"! Have fun!
Average, 10 Qns, OrlibloomizHOT, Jun 29 21
Average
OrlibloomizHOT
Jun 29 21
556 plays
10.
  Star Fox Adventures    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the game "Star Fox Adventures". Anyone who has played, or owns the game will know this quiz. It's only 10 questions so it should be easy enough for you!
Average, 10 Qns, drake107, Jun 29 21
Average
drake107
Jun 29 21
551 plays
trivia question Quick Question
Who is lost in a corner of the Lylet System?

From Quiz ""Star Fox Adventures" Prologue"




11.
  Part 2: The Ice Age    
Multiple Choice
 15 Qns
This is the second quiz in my "Star Fox Adventures" series. If you enjoyed my first, this may also spark your interest. I decided to divide DarkIce Mines up into two quizzes. "Star Fox Adventures" is for the GameCube. Enjoy yourself. :)
Tough, 15 Qns, SFA_52, Jun 29 21
Tough
SFA_52
Jun 29 21
252 plays
12.
  "Star Fox Adventures" Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Every set of 2 questions is based on a different part of the adventure. This is part 2 and the last. This game is for the Gamecube.
Tough, 10 Qns, sophie11, Jun 29 21
Tough
sophie11
Jun 29 21
267 plays
13.
  "Star Fox Adventures" Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Every two questions is about a different part of "Star Fox Adventures". This is the first part of it. This game is for the Gamecube only.
Difficult, 10 Qns, sophie11, Jun 29 21
Difficult
sophie11
Jun 29 21
298 plays

Star Fox Adventures Trivia Questions

1. How many Krazoa Spirits are there?

From Quiz
Star Fox Adventures

Answer: Six

There are six Krazoa spirits altogether in the game. Two are found in the Krazoa Palace. One is found in the Moon Mountain Pass, one is found in the Lightfoot Village, one is found in the Walled City and one is found in the Snowhorn Wastes.

2. Dinosaur Planet is located in what universal system?

From Quiz "Star Fox Adventures" for Gamecube

Answer: Lylat System

The whole plot exists on Planet Dinosaur (or parts of it). Planet Dinosaur is among other planets found in the Lylat System.

3. What is Fox's weapon of choice in this game?

From Quiz "Star Fox Adventures": Dinosaur Planet

Answer: A staff

Fox finds Krystal's staff in the Thorntail Hollow. He not only uses it for fighting, but also to use magical spells.

4. How many Bomb Spore Patches are there in Thorntail Hollow?

From Quiz "Star Fox Adventures" Part 2

Answer: 5

There is 1 where you get to the Moon Mountain Pass, there are two near the warpstone, one where you open the gate to the Cape Claw and one where you use your booster to get to the top of the store. That equals to 5.

5. What tribe does the animal at the beginning of the game belong to?

From Quiz "Star Fox Adventures" Part 1

Answer: Cloudrunner

At the beginning, it tells you what happened to Cerinia, which is Krystal's home planet. After, you see Krystal ride a Cloudrunner to find out something is relevant to one of the alternative answers.

6. When you arrive in DarkIce Mines, you find yourself, ironically, in what kind of place?

From Quiz Part 2: The Ice Age

Answer: Volcano & A volcano

Even though DarkIce Mines is mostly covered by cold climate, in two places you'll find yourself, ironically, in a hot place. This volcano is one place, and the underground mine is the other.

7. What is the name of the female fox you control at the very beginning of the game?

From Quiz Part 1: The Story Unfolds

Answer: Krystal

Here's what you do with Krystal, in a nutshell: Take out the Galleon's weapons and board it to find a key. Then you head off to Krazoa Palace to answer the distress signal mentioned in the brief opening scene. Finally, you enter a Krazoa Shrine, obtain the first Krazoa Spirit and return it to Krazoa Palace. Nothing else, that section of the game ends there. It's very sudden, maybe too sudden for the game's good.

8. What comes and attacks Krystal and the Cloudrunner at the beginning of the game?

From Quiz "Star Fox Adventures" Prologue

Answer: A flying ship

The flying ship belongs to General Scales. You must destroy the cannons, the propeller, and then the figurehead first in able to board the ship.

9. The first ability that Fox's staff learns is...

From Quiz Starfox Adventures

Answer: Fire Blaster

The upgrades go in this order: Fire Blaster, Staff Booster, Ground Quake, Sharpclaw Disguise, Super Quake, Portal Device.

10. Who do you play as in the very beginning of the game?

From Quiz Star Fox Adventures

Answer: Krystal

You should have gotten this one. Because it is highly obvious that you play as Krystal in the beginning of the game, up until you return the Krazoa Spirit to the Krazoa Shrine.

11. What character do you start off playing in the very beginning of the game?

From Quiz Star Fox Adventure Quiz

Answer: Krystal

You play Krystal in the beginning of the game (A.K.A. the prologue). As her, you fight one boss, a ship, and collect and release the first Krazoa Spirit.

12. What three letters are engraved on Rob's chest?

From Quiz Star Fox Adventures Quiz

Answer: NUS

The letters NUS are placed on the upper part of Rob's chest, so you had to have looked carefully to notice it.

13. How many characters can you play as in this game?

From Quiz Star Fox Adventures

Answer: Two

You play as Krystal at the beginning of the game where you have to explore the Galleon and the Krazoa Palace. You then play as Fox when Krystal has become trapped in a Crystal in the Krazoa Palace.

14. The Darkice Mines' gatekeeper and his daughter; what are their names in that order?

From Quiz "Star Fox Adventures" for Gamecube

Answer: Garunde Te, Belina Te

Belina Te (the daughter) was the one Snowhorn who had betrayed the tribe. She had put the tribe in peril and slavery.

15. Who are the ancient spirits that look over Dinosaur Planet?

From Quiz "Star Fox Adventures": Dinosaur Planet

Answer: Krazoa

There are six Krazoa spirits that you must find during the game. To get each one, you must go through a small dungeon and complete a special task at the end.

16. How many areas are there in the Thorntail Store?

From Quiz "Star Fox Adventures" Part 2

Answer: 5

There is the Food room, Special Goods room, the Map room, the Scarab room and an extra level above the Map room. In the map room you can find scarabs..

17. What does Krystal find first in the Krazoa Palace?

From Quiz "Star Fox Adventures" Part 1

Answer: The distress call

Krystal finds the weak Earthwalker that is not battered. She then finds out that the Earthwalker gave the distress call, so she then goes into the Krazoa shrine and gets the Krazoa spirit of Observation. The Krazoa of Strength comes later in the game.

18. How many Bronze Rings must Fox fly through in the first Arwing mission to reach the surface of Sauria?

From Quiz Part 1: The Story Unfolds

Answer: None

Heh, nice change of pace if I do say so myself. There aren't any Bronze Rings in any "Star Fox" game; just Silver and Gold Rings. Silver Rings heal hit points, there are four hit points in one full health unit. You need one Gold Ring to reach the surface of Sauria.

19. What is the very first item that you obtain in the game?

From Quiz "Star Fox Adventures" Prologue

Answer: Krazoa Palace Key

You obtain the Krazoa Palace Key on the flying ship. You find the Pupulk eggs and the Dumbledang Pods in crates and baskets, and you find a Bafomdad after climbing down the stairs. These three items are found at Krazoa Palace.

20. What is the name of the blue girl?

From Quiz Starfox Adventures

Answer: Krystal

When Fox first sees Krystal, he falls in love with her. Krystal sometimes speaks a different language to Fox.

21. How long has it been since Falco quit the team?

From Quiz Star Fox Adventures

Answer: 2 years

Falco did quiz the team 2 years after you and the Star Fox Team defeated Andross.

22. What is the name of the planet that you have to save?

From Quiz Star Fox Adventure Quiz

Answer: Dinosaur Planet

As soon as you start playing as Fox you will board the airwing and land on Dinosaur Planet in a place called Thorntail Hollow. Your adventure begins here, where you must collect and return 4 SpellStones and the remaining 5 Krazoa Spirits.

23. What two colors are mainly associated with "Walled City"?

From Quiz Star Fox Adventures Quiz

Answer: red and blue

You will see more red than blue in "Walled City", but these are the main colors in this area.

24. What is the name of the little Earthwalker who follows you around for most of the game?

From Quiz Star Fox Adventures

Answer: Prince Tricky & Tricky

You first meet Tricky when he is being attacked by the Sharpclaws. Fox helps him and the two continue the missions in the game together.

25. What new command does Tricky learn at Darkice Mines?

From Quiz "Star Fox Adventures" for Gamecube

Answer: Flame

The flame command proves to be very useful. Without it, you could not get past or into Darkice Mines.

26. What happens if you play with Tricky's ball?

From Quiz "Star Fox Adventures": Dinosaur Planet

Answer: Tricky changes color

While it has no effect on the outcome of your game, it is fun to see the different colors that Tricky can be. Be patient, it can take a while before he changes color.

27. How many gems are there in the Cloudrunner Fortress?

From Quiz "Star Fox Adventures" Part 2

Answer: 3

There is the Blue Gem, Green Gem and Red Gem. These are called Light Gems.

28. Fox is in Darkice Mines. What does he have to do first?

From Quiz "Star Fox Adventures" Part 1

Answer: Get out of the Volcanic area

Fox lands in the Volcanic area of Darkice mines. He will have to get out to do the next part of the adventure, which is to fight the Sharpclaw or flee from him. After defeating the Sharpclaw, there will be an area where Tricky can use Find Secret. Fox will obtain a Shackle Key. You then have to find the Snowhorn with the Leg Shackle. She will give you a Bridge Cog.

29. After releasing Belina Te and Tricky, you'll then have to use Find Secret on some snow in the wall to get to your next destination, an icy cave with only one enemy in it. What kind of enemy is this?

From Quiz Part 3: The First SpellStone

Answer: Snaplak

Snaplaks are those things roughly Fox's size that pop out of the ground and try to bite you. Snipluks are like Snaplaks, only smaller and fire green energy balls. At this point in the game, SharpClaw are very common.

30. Once you obtain a Bridge Cog and place it in its machine, how many cogs are inside that machine?

From Quiz Part 2: The Ice Age

Answer: Five

Both cog-operated machines in DarkIce Mines use five cogs. Both of these machines also extend mechanical bridges.

This is category 24024
Last Updated Jul 13 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.