FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mickey Games Quizzes, Trivia and Puzzles
Mickey Games Quizzes, Trivia

Mickey Games Trivia

Mickey Games Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P

Fun Trivia
3 Mickey Games quizzes and 30 Mickey Games trivia questions.
1.
  Mickey Mania   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the Super NES game "Mickey Mania". It follows Mickey Mouse throughout some of his most famous cartoons.
Tough, 10 Qns, LilSpikey, Feb 23 09
Tough
LilSpikey
223 plays
2.
  Mickey's Ultimate Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
"Mickey's Ultimate Challenge" is a fun and challenging game for both younger and experienced players. This quiz is on the version for the Super Nintendo.
Tough, 10 Qns, LilSpikey, Feb 23 09
Tough
LilSpikey
143 plays
3.
  Mickey's Magical Quest    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about one of my favorite video games, "The Magical Quest starring Mickey Mouse". These questions are about the Super NES version of the game.
Average, 10 Qns, LilSpikey, Jun 07 22
Average
LilSpikey
Jun 07 22
188 plays

Mickey Games Trivia Questions

1. What is the name of the kingdom that is the setting for "Mickey's Ultimate Challenge"?

From Quiz
Mickey's Ultimate Challenge

Answer: Beanwick

Mickey was reading a book of fairy tales before he fell asleep. He dreamt about going to a kingdom called Beanwick, which is where the game starts. The castle guard tells Mickey about the unusual earthquakes that Beanwick has been having. Mickey's quest is to find out what is causing the earthquakes.

2. What is the sub-title of this game?

From Quiz Mickey Mania

Answer: The timeless adventures of Mickey Mouse

"The timeless adventures of Mickey Mouse" fits this game perfectly. By a steamboat, I am referring to one of Mickey's first animated cartoons, "Steamboat Willie".

3. Who was kidnapped by Pete?

From Quiz Mickey's Magical Quest

Answer: Pluto

The adventure began when Mickey was playing catch in the park with Donald and Goofy. Mickey fell down a steep hill trying to chase Pluto. Next Mickey finds himself going on a quest to rescue Pluto from the evil wizard, Pete. Pete is always Mickey's rival.

4. Who does Mickey meet in the library?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: Horace Horsecollar

Horace Horsecollar is the librarian, and he needs Mickey's help because his eyesight is bad. The challenge in the library varies depending on the difficulty setting. On the "easy" and "medium" settings, Mickey has to jump from book to book in alphabetical order. On the "challenging" setting, Mickey has to jump across the books to spell a word. Horace Horsecollar will give you a spell book to take to Donald when you are finished.

5. In which level does Mickey first receive his wizard suit?

From Quiz Mickey's Magical Quest

Answer: Dark Forest

In the first level, Treetops, Mickey is told by a wizard that Pluto was kidnapped. The wizard offers to help Mickey in the second level as well. When you first enter Dark Forest, the old wizard gives Mickey his own wizard suit. He can now use magic to defeat enemies.

6. Why do Huey, Dewey, and Louie need Mickey's help?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: They need to fix the drawbridge.

To fix the drawbridge, Mickey must repeat a musical sequence by jumping on the pumps that work the drawbridge. The sequence gets longer depending on the difficulty setting. If you successfully lower the bridge, Huey, Dewey, and Louie will give you a glass slipper to take to Daisy.

7. Which level is partly in black and white?

From Quiz Mickey Mania

Answer: Steamboat Willie

"Steamboat Willie" was the first cartoon to feature synchronized sound. Walt Disney himself provided the voice of Mickey. "Steamboat Willie" was released in 1928. The first half of the level is black and white. The Warf, the second half of the level, starts out in black and white. It changes to color when Mickey jumps on the big cat.

8. What type of creature is the boss at the end of Treetops?

From Quiz Mickey's Magical Quest

Answer: Snake

To defeat the snake, Mickey must pick up the blocks and hit the snake on the head. Then he can grab the last section of the its tail and throw it at the snake. Mickey can also jump on the snake. There is also a bat boss in Treetops, but the bat is not at the end of the level.

9. What does Daisy give Mickey for dusting the paintings?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: Gold

Daisy's puzzle is a memory game. Mickey has to dust the castle paintings and match up the alike Disney characters. There are more pictures the higher the difficulty setting. When Mickey matches up all the paintings, Daisy will give him a bar of gold to take to Goofy.

10. Mickey has how many fingers?

From Quiz Mickey Mania

Answer: 4

The number of fingers on Mickey's hand plays an important part in this game. You will see a Mickey hand at the top of the screen with four fingers. Whenever Mickey takes a hit from an enemy, the hand loses a finger. When all the fingers are gone, Mickey loses a life.

11. The super water power costs how many coins?

From Quiz Mickey's Magical Quest

Answer: 300

There are both a super water and super magic power. When you buy either one of these at the special powers store, Mickey gains double the strength of the regular power. Both magic and water cost 300 coins each.

12. Where does Mickey find Goofy?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: Blacksmith shop

Goofy's blacksmith shop is inside a giant shoe. When Mickey plays Goofy's challenge, you have to guess what tools Goofy has in his tool box and in what order. The game is more challenging depending on the difficult setting. When you finish, Goofy will give Mickey a hammer to take to Huey, Dewey, and Louie.

13. What kind of object does Mickey throw at enemies?

From Quiz Mickey Mania

Answer: Marbles

The marbles help Mickey defeat enemies from a longer distance. They are especially helpful in "The Prince and the Pauper", where there are a lot of enemies.

14. Who gives Mickey his rock climber's suit in Pete's Peak?

From Quiz Mickey's Magical Quest

Answer: Goofy

In Pete's Peak, Mickey has to climb some steep slopes and make some very long jumps. He does this with the help of his grappling hook. Goofy will greet Mickey at the first of the level with Mickey's new outfit.

15. What does Mickey do with the magic beans he collects during the challenges?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: He throws them in the wishing well.

When Mickey has finished all the challenges, he will have five items. Each of these items belongs to a different character. After you have exchanged an item, the character will give you a magic bean. Mickey thinks the beans are worthless, so he throws them in the wishing well. The beanstalk grows out of the well.

16. In the dungeon of "The Prince and the Pauper", what is the skeleton wearing?

From Quiz Mickey Mania

Answer: Mouse ears hat

In the last part of the library, Mickey has to ride a moving platform out of a dungeon. If you look closely you will see a skeleton sitting on a bench. The skeleton is wearing a Mickey ears hat!

17. What does Donald accidentally do to Mickey?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: He shrinks Mickey.

You will find Donald in the castle tower. He is dressed as a wizard and practicing magic. When Mickey walks in, Donald accidentally shrinks him, and Mickey gets stuck on a chess board. To get big again, Mickey has to walk around the chess board and find the bottles of magic powder, then push them through the magic mirror. Once you have enough bottles, Donald will make Mickey normal again and give him a pair of glasses. These belong to Horace Horsecollar in the library.

18. How many bosses are in this game?

From Quiz Mickey Mania

Answer: 2

The only real bosses in "Mickey Mania" are the mad doctor and Baron Pete. I always found Pete one of the most difficult bosses to defeat. Pete is found at the end of "The Prince and the Pauper".

19. In which outfit can Mickey swim best?

From Quiz Mickey's Magical Quest

Answer: Wizard

If Mickey is wearing the wizard outfit when he jumps into water, he will survive a lot longer. But if he is wearing the fire fighter's outfit, rock climbing gear, or if he's not wearing a special outfit, Mickey will start losing hearts.

20. What challenge awaits Mickey after he climbs the beanstalk?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: He has to put together a sliding puzzle of a clock.

Mickey will find the giant at the top of the beanstalk. The giant is asleep, and his loud snoring is causing the earthquakes in Beanwick. Mickey's challenge then is to find a way to wake him up. You have to put together a sliding puzzle of an alarm clock, then the giant will wake up. When he asks you if you woke him up, you have to say yes. Then the game is finished, and Mickey wakes up from his dream.

21. Who goes moose hunting with Mickey?

From Quiz Mickey Mania

Answer: Pluto

In the cartoon "The Moose Hunters", Mickey goes hunting with Donald and Goofy. However, in the game, he only takes Pluto with him. Pluto will alert Mickey right before the moose charges.

22. How many challenges does Mickey complete before he climbs the beanstalk?

From Quiz Mickey's Ultimate Challenge

Answer: 5

All three difficulty settings have five challenges you have to complete. Mickey has to make the potion in Donald's tower, help Daisy dust the pictures, jump across the books in the library, lower the drawbridge, and guess Goofy's tools.

This is category 18775
Last Updated Feb 23 2024 11:05 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.