FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Monster Hunter Games Quizzes, Trivia and Puzzles
Monster Hunter Games Quizzes, Trivia

Monster Hunter Games Trivia

Monster Hunter Games Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P

Fun Trivia
8 quizzes and 90 trivia questions.
1.
  "Monster Hunter Freedom 2" Bosses    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the bosses in "Monster Hunter Freedom 2" for the PSP. Good luck! By the way this is my first quiz and if you have any corrections or suggestions then feel free to tell me. Thanks! =)
Easier, 10 Qns, JTB2014, Jan 17 09
Easier
JTB2014
257 plays
2.
  "Monster Hunter Freedom 2" Monsters   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge on many of the types of monsters, big and small, on "Monster Hunter Freedom 2" for PSP.
Average, 10 Qns, Liamthehippo, May 01 09
Average
Liamthehippo
322 plays
3.
  "Monster Hunter" General Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, this is a quiz of general knowledge of "Monster Hunter" (PS2), "Monster Hunter Freedom" (PSP), and "Monster Hunter Freedom 2" (PSP). Have fun!
Average, 10 Qns, Tigrexhunter, Sep 28 12
Average
Tigrexhunter
239 plays
4.
  The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP    
Multiple Choice
 10 Qns
My last quiz was rated as "Very Difficult" and I didn't want you players to be limited to only a difficult "Monster Hunter Freedom 2" quiz. So I decided to create an easier quiz on something all hunters should know about, their enemy.
Average, 10 Qns, Kimuri, Nov 05 08
Average
Kimuri
292 plays
5.
  "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge 2    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz will test your knowledge on "Monster Hunter Freedom 2" (on PSP) once again. This time some of the questions are a lot harder. Good luck!
Average, 15 Qns, Liamthehippo, Nov 05 08
Average
Liamthehippo
197 plays
6.
  Monster Hunter Tri    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello. This is on "Monster Hunter Tri" for the Wii. I hope you enjoy!
Average, 10 Qns, ZackFair, Jul 15 14
Average
ZackFair
131 plays
7.
  "Monster Hunter Freedom 2" PSP    
Multiple Choice
 10 Qns
A "Monster Hunter" quiz from the PSP version. All hunters who practically live in this game will do fine, or surely, perfect. From the store to the sword, I hope you know your stuff!
Tough, 10 Qns, Kimuri, Nov 05 08
Tough
Kimuri
284 plays
8.
  "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz will test your knowledge on "Monster Hunter Freedom 2" on PSP.
Average, 15 Qns, Liamthehippo, Nov 05 08
Average
Liamthehippo
218 plays
trivia question Quick Question
How many horns does a Lao Shan Lung have on it's head?

From Quiz ""Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge"





Monster Hunter Games Trivia Questions

1. What is the female name for Ceadeus armor?

From Quiz
Monster Hunter Tri

Answer: Selene

Ceadeus is the final monster you fight for the Village. After you fight Ceadeus and roll through the credits, you have access to multiple new quests such as 'Hunt Two Diablos', 'Hunt a Rathalos and a Lagiacrus', etc. Ceadeus has two names for its armor; males get Helios, and females get Selene armor.

2. In "Monster Hunter", what is the name of the village that you live in?

From Quiz "Monster Hunter" General Knowledge

Answer: Kokoto

If you can remember, Pokke is the name of the village in "Freedom 2", Minegarde is the whole Country, and Dondruma is the name of the town were Elder Dragons are prone to attack, so it must be Kokoto. Kokoto is the village that has spawned many Legendary Hunters as well as the last-generation "Hero of Kokoto", who got this title by slaying a Desert-Dwelling Wyvern.

3. The monster Yian-Kut-Ku is from what group?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" Bosses

Answer: Bird Wyverns

Yian-Kut-Ku is the first Bird Wyvern that you are introduced to in the village chief quests. It can be found in the jungle, forest, and hills, but the first one is found in the jungle. The quest is called "Jungle Menace".

4. If I just carved a monster and got a Striped Skin, what have I killed?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge 2

Answer: Remobra

You can get Striped Skin from a Remobra. It is the smallest breed of wyvern, and are known to bring disaster when they appear, generally with Elder Dragons. They can poison a hunter.

5. Which colour is the Head Crest of the Velocidrome?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge

Answer: Red

A Velocidrome is the leader of a pack of Velociprey. It is recognized by its big crest. It has a body which is blue, with black stripes. Unlike the other breed of Velociprey, this relies on melee power only, it has no elemental attack.

6. What rubbery enemy can flash and poison its opponent?

From Quiz The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP

Answer: Gypceros

If you take a fire weapon and stay close under his tail you should defeat him with time to spare, however, never take a shock trap for the Gypceros as he is unaffected by electricity. If you can, try to cut off his crest; not only will this stop his flash attacks, but it will give you a chance to attack him while he tries to flash.

7. In the introduction film, what three weapon types do the hunters have?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" PSP

Answer: A lance, a bow and a longsword

We see them all at the beginning before our long swordsman sets out to get the quartz ore, and before the Tigerex lands. The bowman has Genprey armor, the lancer has Rathalos armor, and the long swordsman has Mafumofu armor.

8. What is the name of the Desert-Dwelling Wyvern that was slain by the "Hero of Kokoto"?

From Quiz "Monster Hunter" General Knowledge

Answer: Monoblos

Its Monoblos because, although all of these Wyverns can be found in the Desert area, the Village Chief (who is the Hero of Kokoto) tells you that he slayed a gigantic, one-horned Wyvern in battle. If you like to read the "Hunting Life Magazine" like me, it tells of how the Hero brought along four other hunters with him, one of whom was to be his wife. Tragically however, she died during the battle, which is why, usually, hunters set out in groups of four to honor the sacrifice made by the Great Hero.

9. What color is the regular Yian-Kut-Ku's shell (not wings or head)?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" Bosses

Answer: Pink

Regular Yian-Kut-Kus are pink, but there is a harder version that is blue. The only change between them is health, strength, and color. Blue Kut-Kus are found first in the forest and hills.

10. Which wyverns can have their ear(s) cut off?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge 2

Answer: Yian Kut-Ku and Yian Garuga

Yian Garugas and Kut-Ku's can have their ears cut off, usually increasing the reward you get. The ears are also quite valuable, but not as much as a carapace or a beak.

11. What is the female equivalent of a Rathalos?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge

Answer: Rathian

A Rathian is generally green, and is almost unmatched by any other Wyvern in her abilities in ground movement. They are also sighted to have pink or golden scales, but these are not as common as the green Rathian.

12. Which giant, rocky creature can be found in the volcano and swamp and comes in either white or black?

From Quiz The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP

Answer: Gravios

The Gravios has gas attacks for close range and a powerful beam attack for long range. However, there are a few tricks for defeating him: The Gravios can be caught in a shock trap, his tail can be cut off (you can also attack it when he does gas attacks) and two Large Barrel Bomb+ (large barrel bomb & scatterfish) deals severe damage to him.

13. What creature does the weapon chain "Raven" and then "Wolf" come from?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" PSP

Answer: Garuga

The Garuga in this game only has one level, the elder quest. This is fortunate because a player can acquire all the necessary Garuga material for the armor, and as long as they have enough armor spheres, can upgrade to a fairly strong level before the G-quests.

14. What is the Gigginox a replica of in the PSP title "Monster Hunter Freedom Unite"?

From Quiz Monster Hunter Tri

Answer: Khezu

The Barioth is Tigrex's and Nargacuga's replica. The Yian Garuga doesn't have a replica in "Monster Hunter Tri". The Gigginox is a mutated, poisonous Khezu. Deadly.

15. What is the name of the gigantic crab-like creature that attacks the Fort?

From Quiz "Monster Hunter" General Knowledge

Answer: Shen Gao-Ren

Although Lao-Shan also attacks the fort, the main difference is the fact that Lao is an Elder Dragon, While Shen is a Carapeceaon that lives inside Lao's giant skull. Thats right. You did all that work for some giant crab to come along, say "Hey! A house with no rent!" pick it up, prop it on his back, and attack the same exact Fort that his new *ahem* "house" did...what are the odds?

16. How many versions of Rathalos are there?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" Bosses

Answer: Three

Rathalos is the cover monster of the original "Monster Hunter" and is one of two boss monsters in the 'Troublesome Pair' quest which also features the Rathian. 'Troublesome Pair' is found in the forest and hills, where Rathalos typically dwell.

17. The Daimyo Hermitaur carries the skull of which wyvern on it's back?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge

Answer: Monoblos

This skull serves not only as a defensive shell, but as a deadly weapon. The Daimyo Hermitaur has giant claws which it can attack with too. Breaking the shell on it's back can earn you an extremely rare and valuable Monoblos heart.

18. What large and gentle, yak-like beast can be found in the mountains and even on your farm?

From Quiz The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP

Answer: Popo

Popo are the main food source for Tigrex and will try to attack you if you kill a member of their herd or strike one without killing it. If you're looking for a few pokke points (popo tongue) and raw meat when first starting your game, feel free to eliminate a small herd if you'd like.

19. What terrifying creature is known as "The Tyrant of Fire"?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" PSP

Answer: Akantor

The Akantor is actually not so hard if you go with friends who have flash bombs. The Akantor stays flashed for about five seconds, or enough time to get a single charge from a great sword in, plus he doesn't move while flashed either. A huge advantage! His weakness is electricity and dragon.

20. What is the name of the castle in which you can battle Fatalis?

From Quiz "Monster Hunter" General Knowledge

Answer: Castle Schrade

Anyone HR4 and above should know this considering its importance for that rank. This is mentioned even before you unlock the quest to battle Fatalis.

21. What color of Rathalos can't you fight without going online?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" Bosses

Answer: Silver

Silver, red, and blue are the three Rathalos colors. Red is the easiest and blue or azure is in the middle. Silver is the hardest and it is only found online. Each Rathalos has corresponding Rathian; Red Rathalos with Green Rathian, Blue with Pink, and Silver with Gold.

22. The Rathalos can be three different colours. What are they?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge

Answer: Red, Azure, and Silver

Each colour shows a different level of strength. The silver Rathalos is a very rare, and deadly opponent. The Rathalos' tail can be cut off and carved, though it can poison you with it afterwards. It is brilliant at air combat, and can be lured into traps with meat.

23. Which Fatalis is known as "The Ancestor"?

From Quiz The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP

Answer: White Fatalis

White Fay (aka. White Fatalis) can kill you with a single thunderbolt, but here's a little secret, when he flies to the top of the tower to release his hail of lethal bolts, run to the edge of the arena circle (NOT outer circle) opposite the wall near the entrance; in front of the pillar you will find a dark line or crack in the ground. There are several lines around the arena so look carefully, stand on the edge of the circle where this line touches and wait out his entire rampage. The bolts may come VERY close, but they will not hit you. You can also eat or play flute and stuff while you wait.

24. What color is Teostra?

From Quiz "Monster Hunter" General Knowledge

Answer: Red

It's not yellow, Rajang is the black-turn-gold one, and Lunastra is blue, so it must be red. Teostra is a dragon.

25. What elusive elder dragon (sort of) has a silver mane and is known as "The Phantom"?

From Quiz The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP

Answer: Kirin

The Kirin has no true weakness (except a tiny one to dragon) and they really don't have a lot of health. Bombs, especially Large Barrel Bomb+ can be extremely useful against Kirins. Don't bother taking Small Barrel Bombs because you will want to wait for the Kirin to blow them up himself with its lightning bolts. A sword and shield is probably the best weapon to use against such a fast creature.

26. What is the name of the character you talk to if you want some treasures for pokke points at your farm?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" PSP

Answer: Trenya

Trenya is a cat that travels to each of the common landscapes to bring you wonderful goodies, but he does have a bit of a demanding price. In the gallery, though, if you watch the credits (Proof of a Hero) you can see what happens to Trenya on several of his adventures, like being carried off by a Yian Kut-Ku, or being at the business end of an angry Congalala.

27. There is a certain event quest in the city that requires you to kill two Deviljho in the land arena. What is this quest called?

From Quiz Monster Hunter Tri

Answer: Rage Match

This quest is quite difficult if you aren't well prepared. If you don't kill the first Deviljho within five minutes, the other one pops out of the ground. Best thing to do is to run around and let them kill each other in my opinion.

28. How many horns does a Lao Shan Lung have on it's head?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" General Knowledge

Answer: One

Lao Shan is gigantic. It is almost unstoppable when it moves. It is thought to grow by picking up flakes and microscopic pieces of rock. Depending on what is deposited on its body over it's lifespan, it can be different colours. Its tail is especially deadly if a hunter gets hit. The fort is the last line of defense against this monster.

29. What vicious monkey-like creature gains a golden mane and stripes when enraged?

From Quiz The Creatures of "Monster Hunter Freedom 2" - PSP

Answer: Rajang

Rajangs never stop attacking (except when in a shock trap), and are extremely powerful. Their main weakness is ice, so if you're a longswordsman, then you'd better get out your Blango Destructor (weapon chain starts from Buster Sword).

30. What is the main way a Khezu detects prey?

From Quiz "Monster Hunter Freedom 2" PSP

Answer: By smell

While the Khezu is blind, it can easily detect the location of a hunter and will use this knowledge to its advantage. When a hunter is directly beneath him, he will use a body shock, however if you have a great sword and are roughly half a sword's length from the end of his tail, begin a charge at this distance. You will have enough time if you start when he does. A full charge will usually knock him off balance and he will backpedal towards you. Hmmm...a shock trap might be useful here.

This is category 18542
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.