FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Soul Calibur Quizzes, Trivia and Puzzles
Soul Calibur Quizzes, Trivia

Soul Calibur Trivia

Soul Calibur Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games Q-S

Fun Trivia
16 Soul Calibur quizzes and 190 Soul Calibur trivia questions.
1.
  The Characters of "Soulblade"    
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about the characters of this Playstation game! Please note, the game is called "SoulEdge" outside of North America, Europe, and Australia.
Average, 10 Qns, reeshy, Jun 18 10
Average
reeshy gold member
177 plays
2.
  "Soul Calibur" Mania   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the entire "Soul Calibur" series, and includes questions from each of the home console versions.
Average, 10 Qns, TheBarbarian, May 23 05
Average
TheBarbarian
1392 plays
3.
  Soul Calibur 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on a fighting game for the GameCube "Soul Calibur 2."
Average, 10 Qns, theironknight, Sep 16 11
Average
theironknight
1197 plays
4.
  "Soul Calibur III" - Observation    
Multiple Choice
 20 Qns
Welcome to the "Soul Calibur III" observation quiz! Here, these questions will be basically any visual or audio observations that occur within any mode of the PS2's "Soul Calibur III", with the exception of the "Chronicles of the Swords".
Difficult, 20 Qns, Chamelion_K, Nov 05 07
Difficult
Chamelion_K
478 plays
5.
  "SoulCalibur IV" Characters and Stages    
Multiple Choice
 10 Qns
I've decided to make a quiz for "SoulCalibur IV" for the Xbox 360 because I really enjoy that game. This is my first quiz!
Average, 10 Qns, KJman456, Apr 10 09
Average
KJman456
431 plays
6.
  Soul Calibur V    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the game for PlayStation 3 and Xbox 360, "Soul Calibur V". It covers characters, the story, and other things.
Average, 10 Qns, Dradus64, Jan 24 13
Average
Dradus64
117 plays
7.
  Soul Calibur 3    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz about the new game for the Playstation 2, "Soul Calibur III". May contain spoilers.
Tough, 20 Qns, purple_me, May 08 06
Tough
purple_me
1019 plays
8.
  Nit Picky "Soul Calibur 2" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a collection of random information that a lot of people may overlook. A lot of it is easy, but some is not. It is relevant for the Gamecube, Xbox, and Playstation 2 versions.
Very Difficult, 10 Qns, xylian, Jun 09 04
Very Difficult
xylian
1324 plays
9.
  "Soul Calibur III" Warriors    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about "Soul Calibur III", only for the Sony PlayStation 2.
Average, 15 Qns, joey368, Apr 02 13
Average
joey368
121 plays
10.
  PS1 'Soul Blade': Weapons and Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
The original version of 'Soul Calibur' was one of the best two person fighting games available on the PS1. The multiple weapons available added a new dimension to the game. Here are some questions on the weapons themselves.
Tough, 10 Qns, matwandless, Jan 02 07
Tough
matwandless
471 plays
trivia question Quick Question
In Lizardman's weapon demonstration, what's missing from him by the end if it?

From Quiz ""Soul Calibur III" Warriors"




11.
  Soul Calibur II    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about "Soul Calibur 2", the GameCube version. (With hints of "Soul Calibur 3" inside - just to warn you.)
Tough, 15 Qns, purple_me, Nov 30 05
Tough
purple_me
980 plays
12.
  "Soul Calibur 2" Warriors    
Multiple Choice
 10 Qns
"Soul Calibur 2" is for Playstation 2 with Heihachi, for Xbox with Spawn, for Gamecube with Link, or for the arcade. Do you think you know the characters in "Soul Calibur 2"? Good luck and don't think too hard!
Tough, 10 Qns, joey368, Jul 24 05
Tough
joey368
1070 plays
13.
  Soul Calibur 2 Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the game 'Soul Calibur 2' although I have the GameCube version so questions will be about this version.
Difficult, 10 Qns, mechanoid4000, Jun 18 04
Difficult
mechanoid4000
1966 plays
14.
  Axe Marks The Spot - The Astaroth Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for the "Soul Calibur" video game character "Astaroth". It will feature questions both about the character's backstory, his gameplay, and other features, all about Astaroth.
Tough, 10 Qns, TheDeathKnight, Aug 22 09
Tough
TheDeathKnight
152 plays
15.
  Soul Calibur II Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
For the people who have obtained the holy knowledge of the greatest video game, "Soul Calibur II". Enjoy.
Average, 10 Qns, Zanny77, Mar 26 04
Average
Zanny77
1853 plays
16.
  "Soul Calibur 2" Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the characters of the great fighting video game "Soul Calibur 2".
Very Difficult, 10 Qns, lanz45, May 20 06
Very Difficult
lanz45
1458 plays

Soul Calibur Trivia Questions

1. Sophitia Alexandra began her quest to destroy SoulEdge when the Greek god of forge, Hephaestus, gave her a sacred weapon to use. The first in her weapon list, which was it?

From Quiz
The Characters of "Soulblade"

Answer: Omega Sword

Hephaestus told Sophitia of the evil sword SoulEdge, telling her to destroy it as not only would it bring great pain to the world, but it would put him to shame as he had not forged it. He bade her to come to the Eurydice shrine, where he granted her Omega Sword. All of Sophitia's weapons come with a different shield to protect her. Spirit Blade is actually a weapon Taki uses, not Sophitia; although Taki can use Sophitia's Gaea Sword without the shield.

2. This character is a newcomer to the series. She's clad in armor, head-to-toe, and she uses a spear and a small sword to fight. She's also the princess of a kingdom within the game. What is this person's nickname?

From Quiz "SoulCalibur IV" Characters and Stages

Answer: Hilde

Hildegard von Krone is the princess of the fictional kingdom known as Wolfkrone. She wears armor that has a face of a lion on suit's right shoulder, and she can alternate between her spear and short sword freely.

3. At the Silk Road Ruins, what is the giant statue holding in her right arm?

From Quiz "Soul Calibur III" - Observation

Answer: Nothing

If you guessed "a jar" that's actually in her left arm, not her right arm (you have to look at this perspective as if you were her, not looking at her). She also holds her right hand in a peculiar fashion that makes it look like a couple of her fingers were broken off due to age.

4. Which warrior that was new to the game cannot die?

From Quiz "Soul Calibur III" Warriors

Answer: Zasalamel

Zasalamel, in fact, does turn mortal at the end of his story. Since he is the main character in the game, and passes away, it is questionable whether he would appear in the next "Soul" game.

5. What are Sophitia's children called?

From Quiz Soul Calibur 3

Answer: Pyrrha and Patroklos

Sophitia was blessed with them after "Soul Calibur". Tira is after them in "Soul Calibur 3" to make suitable hosts for Soul Edge.

6. What is Cassandra and Sophitia's brother called?

From Quiz Soul Calibur II

Answer: Lucius

Cassandra, Sophitia and Lucius are the children of Achelous and Nike Alexandra. Sophitia also is married to Rothion and have two children called Pyrra and Patrokolos.

7. In Weapon Master mode the Assasin appears as who?

From Quiz Soul Calibur 2

Answer: Hobb

He appears as Hobb, the Servent of Veral. Leana is the guardian of a pass (Sophitia) and Edgar is your master (Mitsurugi).

8. What is Talim a priestess of?

From Quiz "Soul Calibur" Mania

Answer: Wind

Talim is a priestess of the wind, and according to her biography, possibly the last. Talim made her debut appearance in "Soul Calibur 2".

9. Which warrior is able to bleed?

From Quiz "Soul Calibur 2" Warriors

Answer: Necrid

Astaroth is a minion of Ares, Cervantes is resurrected, and Spawn bleeds Necroplasm. Necrid is in fact a human as well, just mutated into a monster, and his blood type changes in the void.

10. Which character has the Great Axe as their ultimate weapon?

From Quiz PS1 'Soul Blade': Weapons and Characters

Answer: Rock

The Great Axe has the highest energy regeneration rate in the game. Its defense level, however, is particularly low, meaning a smart player will hold back and try to keep the opponent at bay with Rock's reach.

11. Where is Kilik located when you access his profile?

From Quiz Nit Picky "Soul Calibur 2" Quiz

Answer: Labyrinth

It is listed when you access the arena information in his profile. This is the same location used in the dungeons in the Weapon Master mode.

12. What is the name of the final boss?

From Quiz Soul Calibur II Knowledge

Answer: Inferno

Master Hand is from "Super Smash Bros.", Assassin is someone you unlock, and Lava Golem is a "Yu-Gi-Oh" card.

13. Who is Cassandra's brother-in-law?

From Quiz "Soul Calibur 2" Characters

Answer: Rothion

Rothion is brother-in-law of Cassandra and the husband of Sophitia. They have two children, Pyrrha and Patroklos.

14. Siegfried Schtauffen was determined to find SoulEdge in order to kill his father's murderer; he believed only this sword could be used for his revenge. Who killed his father?

From Quiz The Characters of "Soulblade"

Answer: siegfried & schtauffen & siegfried schtauffen

Siegfried's father Frederick was a knight, who embarked on a foreign crusade, leaving Siegfried to his own devices. The young boy joined a gang of teenage thieves who called themselves "Schwarzwind", which is German for "black wind". When Siegfried's father returned from his quest, his son beheaded him to impress the Schwarzwind, not realizing that it was his father behind the knight's helmet. When Siegfried realized what he had done, his mind snapped, and he convinced himself that someone else had killed his father, and thus set out to take revenge.

15. Which warrior in previous "Soul" games doesn't return in the storyline but does feature in the game?

From Quiz "Soul Calibur III" Warriors

Answer: Hwang

Hwang is in fact a playable character, but he isn't relevant or mentioned in the storylines. Li Long is also just an extra character, since he became deceased in "Soul Blade".

16. What are Talim's default side blades called?

From Quiz Soul Calibur II

Answer: Syi Sarika and Loka Luha

All of the choices are Talim's choices of weapons. Her default ones are her Syi Sarika and Loka Luha.

17. What is Nightmare's real name?

From Quiz Soul Calibur 2

Answer: Siegfried

Nightmare was once a human until he found a shard of Soul Calibur which turned Siegfried into Nightmare. He tried to dispose of it but when he slept, the shard took over and he killed lots of people.

18. Astaroth's weapon is a giant axe. What is its name?

From Quiz "Soul Calibur" Mania

Answer: Kulutures

Flambert is the weapon used by Raphael, Yoshimitsu is the weapon used by Yoshimitsu, and the Kali Yuga is Kilik's weapon. Astaroth is one of the strongest and slowest fighters in the series.

19. Which warrior guards the Money Pit?

From Quiz "Soul Calibur 2" Warriors

Answer: Voldo

Voldo is a mysterious warrior with no sense of sight. The Money Pit is on an island where Voldo's master, Vercci died.

20. One of Cervantes' weapons simply cannot be broken and knocked from his hand no matter how long you block with it. Which one is this?

From Quiz PS1 'Soul Blade': Weapons and Characters

Answer: Serpent's Tongue

The Serpent's Tongue is Cervantes' ultimate weapon, and one of the nastier weapons in the game. Very powerful, very fast, and in the hands of a character with an excellent range of moves.

21. What is Xianghua's family name?

From Quiz Nit Picky "Soul Calibur 2" Quiz

Answer: Chai

It is listed in her profile. In Asian cultures, the family name is listed first, so she is listed as Chai Xianghua.

22. What is the name of Yunsung's well-balanced sword?

From Quiz Soul Calibur II Knowledge

Answer: White Storm

North Star is Xianghua's weapon, Ramdao is a weapon of Yunsung's; but not his well balanced one, and Hurricane is made up.

23. Whose first name is Chai?

From Quiz Soul Calibur 2 Characters

Answer: Xianghua

The profile clearly states that her name is 'Chai Xianghua.' Hong Yunsung & Heishiro Mitsurugi exist, but I do not know about the other one. Her sword, however, does not have a name.

24. What is Lizardman's human name?

From Quiz "Soul Calibur 2" Characters

Answer: Aeon

A greek warrior, Aeon was turned into Lizardman by one of his enemies.

25. Who is the guest character in this game?

From Quiz Soul Calibur V

Answer: Ezio Auditore

While Link and Darth Vader were guest characters in previous games, Sasuke wasn't. Ezio appeared in this game. Ezio came from the "Assassin's Creed" series. He has a crossbow, hidden swords, and all sorts of assassin-like items.

26. Heishiro Mitsurugi, a Japanese samurai, became a mercenary after seeing Japan torn apart by war. His final weapon is very powerful, but comes with a disadvantage - it takes strength from him when he strikes with it. What is this weapon?

From Quiz The Characters of "Soulblade"

Answer: Murasame

Mitsurugi sought SoulEdge to use against riflemen, as the rifle was just a new weapon, and the sword-wielding armies were not prepared in fighting against it. However, Mitsurugi failed to find the sword, and, frustrated, he challenged to a duel a man who was armed with the rifle Tanegashima. The rifleman defeated Mitsurugi with a shot in the shoulder, and he departed to improve his swordsmanship to the point where riflemen would not be a threat to him anymore. His Water Moon weapon actually regenerates strength.

27. In Tales of Souls, each character will encounter two of three events involving an attack by the opposing character. Which event does NOT have you dodge an attack by the character involved?

From Quiz "Soul Calibur III" - Observation

Answer: A Trap

This is because that you don't avoid an attack by the character (Zasalamel), but rather a cog that apparently was set loose when the clock begins a motion. In the other three - Raphael, Astaroth, and Cervantes - attack with their weapons.

28. Which female isn't shown with the other females on the same loading screen?

From Quiz "Soul Calibur III" Warriors

Answer: Taki

Taki's storyline has Setsuka & Mitsurugi involved as well, and doesn't primarily revolve around herself. The loading screen of the women of "Soul Calibur III" include Cassandra, Talim, Ivy, Seong Mi-Na, and Xianghua.

29. Which character cannot be used in Arcade and/or Extra Arcade mode?

From Quiz Soul Calibur II

Answer: Assassin

Assassin, Berserker, and Lizardman are the three characters that can not be played in Arcade modes. Whereas the other twenty, depending on your console, can be played in Arcade mode.

This is category 11519
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.