FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Tony Blair Quizzes, Trivia and Puzzles
Tony Blair Quizzes, Trivia

Tony Blair Trivia

Tony Blair Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. British Prime Ministers

Fun Trivia
3 Tony Blair quizzes and 30 Tony Blair trivia questions.
1.
  Tony Blair: Wizard or Wonk?    
Multiple Choice
 10 Qns
Tony Blair was a consummate politician. By turns he has appeared charming and convincing, a skilled speechmaker, a "New Labour" activist, a Guitar God, and a family man- sometimes all in the course of 24 hours. As Heart sings,"He's a magic man."
Tough, 10 Qns, whitewedding, Oct 26 07
Tough
whitewedding
458 plays
2.
  British PM Tony Blair    
Multiple Choice
 10 Qns
All about British Prime Minister, Tony Blair.
Average, 10 Qns, bridget3, Jan 12 24
Average
bridget3
Jan 12 24
1285 plays
3.
  Tony Blair - Little Known Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Tony Blair. It is not about politics, but about the man himself. Good luck and I hope you find it interesting!
Average, 10 Qns, Bronte, Jun 20 05
Average
Bronte
924 plays

Tony Blair Trivia Questions

1. He arrived at 6:10 a.m. He joined an older brother William. On what date and where was Anthony Charles Lynton Blair born onto the world stage?

From Quiz
Tony Blair: Wizard or Wonk?

Answer: 6 May 1953 in Edinburgh Scotland

An auspicious moment for us all, eh? Tony's astrological sun sign is in Taurus the Bull. Can you recall any stubborn decisions he's clung to? How about recklessly closing his eyes to the facts and charging in where angels fear to tread? What about an overseas alliance he should have avoided like the plague? For answers to these questions and much more peruse a copy of Phillip Stephens' biography, "Tony Blair: The Making of a World Leader."

2. What is Tony's full name?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Anthony Charles Lynton Blair

He was born to Leo Blair and his late wife, Hazel.

3. Of which party was Tony Blair the leader?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Labour

Tony Blair was leader of the Labour Party from 1997 to 2007. The party adopted the name "New Labour" after his elevation to the leadership in 1994.

4. The Blair name was nearly not. Tony's parents, Leo and Hazel, kept secrets from their sons and family. Leo had been raised in Glasgow but was actually English. What should have been the Prime Minister's surname?

From Quiz Tony Blair: Wizard or Wonk?

Answer: Parsons

The "Guardian" did an article on Tony as a person to pay attention to within the Labour party. Tony was by then 42 years old. He discovered his original surname was Parsons. Charles and Lynton were also taken from his paternal grandfather's first and character name. Leo was born a child of two stage actors in Filey, Yorkshire, 1923. Celia, Leo's mother, was married to another man at the time. She and Charles gave Leo to James and Mary Blair of Glasgow to raise. Mary played the role of Leo's biological mother. Family secrets? Actors and illegitimacy? His family is dysfunctional, too? Whatever next?

5. In which British city was Tony born?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Edinburgh

He was born on the 6th of May in 1953, making him a Taurus.

6. Where did Tony Blair go to University?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Oxford

He studied at St John's College, Oxford. He went to school in Edinburgh.

7. The Blair family emigrated for a few years in the 1950s, taking the young Tony with them. Where did they go to?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Australia

8. What was Blair's profession before he went into politics?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Barrister

He was a barrister, in the chambers of future Lord Chancellor, Derry Irvine.

9. After attending Fettes College in Scotland, where did Tony study in 1972?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Oxford University

10. What is Tony Blair's wife's first name?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Cherie

Cherie Booth is a successful barrister.

11. After completing and passing the Bar examination in 1976, Blair chose to take a summer job in Paris at the Frantour hotel. What skill did he practice which would enable him to later receive the admiration of the French National Assembly?

From Quiz Tony Blair: Wizard or Wonk?

Answer: Flawless French

Blair seems to have enjoyed his Parisian summer. He claims, "quite good tips," from the American tourists because he could speak English. Tony also discovered that French socialism did not apply to the common tip jar. He realized he was the only employee contributing funds for them all to share. To each according to his abiites to each according to his needs. Sound like approved doctrine?

12. While at university, Tony became the lead singer of a band. What was the band called?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: 'Ugly Rumours'

They did not enjoy any chart success. Tony is still a keen musician, and likes to strum away on his guitar every now and again.

13. How many children did the Blairs have?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: 4

They already had three children - Euan, Nicky and Kathryn - when Blair became PM, and the fourth child, Leo, was born later that year.

14. Which political party did Tony join in 1975?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Labour

15. What constituency did Tony Blair represent?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Sedgefield

He represented Sedgefield in County Durham, from 1983 to 2007.

16. What is the name of Tony's wife, whom he married in 1980?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Cherie

Cherie is a top barrister.

17. Where was Tony Blair's London home before he became Prime Minister in 1997?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Islington

He was said to epitomize 'Islington man', young progressive professionals.

18. What are the names of the Blair Children?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: Euan, Nicky, Kathryn and Leo

19. In which year did Tony become Prime Minister?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: 1997

20. Politics was not Tony Blair's main enthusiasm at University. What was?

From Quiz British PM Tony Blair

Answer: Rock music

He played guitar with a band named Ugly Rumours, whilst studying at Oxford.

21. In which year was the Blair's youngest child born?

From Quiz Tony Blair - Little Known Facts

Answer: 2000

Little Leo was born on the 20th of May in 2000. He was the first baby to be born to a serving UK Prime Minister in 150 years!

This is category 22150
Last Updated May 18 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.