Quiz about Poodles
Quiz about Poodles

Poodles Trivia Quiz


Poodles are a very interesting breed of dog. How much do you know about them?

A multiple-choice quiz by jrdn110. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
jrdn110
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
291,667
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3180
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (8/10), agentofchaos (9/10), Guest 75 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which countries were poodles originally bred? Hint

France and Italy
France and Germany
France and Poland
Italy and Germany

2. According to the AKC, poodles can come in three size varieties.

True
False

3. The poodle is a hypo-allergenic (non-shedding) dog.

True
False

4. What is the AKC-required clip for a poodle under 12 months of age? Hint

English Saddle clip
Continental clip
Puppy clip
Lamb clip

5. According to the AKC, the smallest poodle size is miniature.

True
False

6. Which of the following is a natural hair color for poodles? Hint

Apricot
All of these
Silver
White

7. Poodle hybrids (crossbreeds), like poodles, won't shed.

True
False

8. From which language did the name "poodle" originate?
Hint

French
German
Greek
The exact origin is unknown.

9. Poodles tend to be easy to train.

True
False

10. Poodles are prone to ear infections.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which countries were poodles originally bred?

Answer: France and Germany

Nowadays, the poodle is most commonly associated with France. However, there is evidence that poodles were used as water retrievers in Germany during its time of origin.
2. According to the AKC, poodles can come in three size varieties.

Answer: True

A fourth size, "teacup", isn't a universal standard. Breeders use it to refer to a very small toy poodle.
3. The poodle is a hypo-allergenic (non-shedding) dog.

Answer: True

Dander is the allergen that comes off of dogs. A poodle's tight, curled hair retains almost all the dander, making poodles a great choice for someone who is allergic to dogs.
4. What is the AKC-required clip for a poodle under 12 months of age?

Answer: Puppy clip

The AKC requires the Puppy clip for a poodle under 12 months of age. Older poodles are required to have either the Continental clip or the English Saddle clip. The Lamb clip, although similar to the Puppy clip, is not an AKC standard for the poodle.
5. According to the AKC, the smallest poodle size is miniature.

Answer: False

The smallest poodle size is toy. Miniature is the medium size, and standard is the largest size.
6. Which of the following is a natural hair color for poodles?

Answer: All of these

Poodles come in a wide variety of colors, including black, white, brown, silver, cream, apricot, red, and even blue.
7. Poodle hybrids (crossbreeds), like poodles, won't shed.

Answer: False

Although some dogs might inherit this trait, many will not. The qualities of poodle hybrids aren't as predictable as those of purebred poodles.
8. From which language did the name "poodle" originate?

Answer: German

The name "poodle" comes from the German word pudelhund, meaning "splashing dog."
9. Poodles tend to be easy to train.

Answer: True

Poodles are known as being alert, intelligent, and easy to train. They get along well with people and would make a great family dog.
10. Poodles are prone to ear infections.

Answer: True

Poodles can easily get ear infections, due to hair growth in the ear canal. It is good practice for poodle owners to check their dog's ears regularly.
Source: Author jrdn110

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 98: 8/10
Jan 24 2023 : agentofchaos: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 75: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 23: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 171: 7/10
Jan 12 2023 : colbymanram: 7/10
Jan 10 2023 : Guest 108: 10/10
Jan 05 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 02 2023 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Standard Poodles Tough
2. The Primitive Spitz Average
3. The Versatile Poodle Average
4. Robust Rotties Average
5. Puggles Average
6. The American Eskimo Dog Facts Tough
7. The American Boxer Average
8. The Schipperke Average
9. Lovable Leonbergers Tough
10. Newfound Friends Very Difficult
11. Brussels Griffon: Know This Breed? Tough
12. The Mighty Newfoundland Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us