FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wing and a Prayer Actors
Quiz about Wing and a Prayer Actors

"Wing and a Prayer" Actors Trivia Quiz


"Wing and a Prayer" starred many memorable actors in a not so memorable film. How many do you know?

A multiple-choice quiz by DizWiz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Who is this Celebrity?

Author
DizWiz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,937
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
388
Last 3 plays: Guest 173 (7/10), Guest 96 (3/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This actor was quite the traveler. Who starred in the following movies: "That Night in Rio"; "Moon Over Miami" and "Down Argentine Way"? Hint


Question 2 of 10
2. Which actor gave the movies the best years of his life? Hint


Question 3 of 10
3. Which great character actor did his tour of duty with the 4077th? Hint


Question 4 of 10
4. Mostly known for his roles in B movies, which actor starred in a short-lived TV series playing Rocky Jones? Hint


Question 5 of 10
5. Often cast in the tough guy roles, which character actor eventually transitioned into television - starring in "The Virginian"? Hint


Question 6 of 10
6. Which actor was known for his rich voice on the radio and frequently played an officer of the law on television? Hint


Question 7 of 10
7. Which character actor made his debut in "Guadalcanal Diary" and acted in many war and western movies during his lengthy career? Hint


Question 8 of 10
8. Which British character actor had roles in "Stanley and Livingstone", "The Hunchback of Notre Dame", and "The Ten Commandments"? Hint


Question 9 of 10
9. Which "Bonanza" sheriff had an uncredited part in "Wing and a Prayer"? Hint


Question 10 of 10
10. Which mostly uncredited actor made his mark directing such films as "Breakfast at Tiffany's" and "The Pink Panther"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 27 2024 : Guest 96: 3/10
Jun 19 2024 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This actor was quite the traveler. Who starred in the following movies: "That Night in Rio"; "Moon Over Miami" and "Down Argentine Way"?

Answer: Don Ameche

Don Ameche was normally cast as the suave lover in romantic comedies. He made a comeback in 1985 starring in "Cocoon". He played Flight Commander Bingo Harper in "Wing and a Prayer".
2. Which actor gave the movies the best years of his life?

Answer: Dana Andrews

Dana Andrews starred as Fred Derry in "The Best Years of Our Lives", one of his finest performances. He played Lieutenant Commander Edward Moulton in "Wing and a Prayer".
3. Which great character actor did his tour of duty with the 4077th?

Answer: Harry Morgan

Harry Morgan starred in many of the great Hollywood movies of the 1940s and 1950s. He is mostly associated with his TV roles on "Dragnet" and "M*A*S*H". Harry Morgan played Ensign Malcolm Brainard in "Wing and a Prayer".
4. Mostly known for his roles in B movies, which actor starred in a short-lived TV series playing Rocky Jones?

Answer: Richard Crane

Richard Crane's brief success in movies came at a time when many actors were in the service during World War II. Crane starred in the title role in "Rocky Jones, Space Ranger" which aired in 1954. He played Ensign Gus Chisholm in "Wing and a Prayer".
5. Often cast in the tough guy roles, which character actor eventually transitioned into television - starring in "The Virginian"?

Answer: Charles Bickford

Charles Bickford was one of the most prolific character actors in Hollywood. "Of Mice and Men", "Song of Bernadette", "Duel in the Sun" and "The Farmers Daughter" are just a few of the classics that he acted in. He played John Grainger, owner of the Shiloh Ranch, on "The Virginian". Charles Bickford played Captain Waddell in "Wing and a Prayer".
6. Which actor was known for his rich voice on the radio and frequently played an officer of the law on television?

Answer: Reed Hadley

Reed Hadley starred in two law enforcement shows of the 1950s - "Racket Squad" and "Public Defender". He played Commander O'Donnell in "Wing and a Prayer".
7. Which character actor made his debut in "Guadalcanal Diary" and acted in many war and western movies during his lengthy career?

Answer: Richard Jaeckel

Richard Jaeckel was discovered at 20th Century-Fox Studios while working as a mail courier. He played Private Johnny 'Chicken' Anderson in "Guadalcanal Diary". Jaeckel played Beezy Bessemer in "Wing and a Prayer".
8. Which British character actor had roles in "Stanley and Livingstone", "The Hunchback of Notre Dame", and "The Ten Commandments"?

Answer: Cedric Hardwicke

Sir Cedric Hardwicke was knighted by George V for his services to drama. He played Dr. David Livingstone in "Stanley and Livingston", Frollo in "The Hunchback of Notre Dame", and Sethi in "The Ten Commandments". Hardwicke played an admiral in "Wing and a Prayer".
9. Which "Bonanza" sheriff had an uncredited part in "Wing and a Prayer"?

Answer: Ray Teal

Ray Teal played Sheriff Roy Coffee from 1960 to 1972. He had an uncredited role as an officer in "Wing and a Prayer".
10. Which mostly uncredited actor made his mark directing such films as "Breakfast at Tiffany's" and "The Pink Panther"?

Answer: Blake Edwards

Blake Edwards had only an uncredited part as a pilot in "Wing and a Prayer". Edwards achieved greater success directing movies and writing scripts for television shows, such as "Richard Diamond, Private Detective". Edwards was married to actress Julie Andrews from 1969 until his death in 2010.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us