FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fashion Through Time
Quiz about Fashion Through Time

Fashion Through Time Trivia Quiz


Know your fashion? Test your skills...

A multiple-choice quiz by Tans. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Fashion & Beauty Mixture

Author
Tans
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,896
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
3865
Last 3 plays: chianti59 (8/15), Fiona112233 (10/15), Guest 168 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. When did individuality of fashion designing begin to emerge? Hint


Question 2 of 15
2. Who invented the 'Spinning Jenny' in 1764? Hint


Question 3 of 15
3. Which singer popularized music and influenced dress in the 1950s? Hint


Question 4 of 15
4. In the 1940's which designer had the biggest impact on fashion? Hint


Question 5 of 15
5. What is the Fashion Capital of the world?

Answer: (One Word)
Question 6 of 15
6. What are the plastic or wooden bodies that display clothing called? Hint


Question 7 of 15
7. Who is a famous South African fashion designer? Hint


Question 8 of 15
8. In the 1800's to the 1900's (Victorian Era) the women wore what? Hint


Question 9 of 15
9. Where was Gianni Versace born? Hint


Question 10 of 15
10. What are the items used to create a window display called? Hint


Question 11 of 15
11. How do designers display or show off their new line of clothing? Hint


Question 12 of 15
12. Whose 'Flapper Dress' created a sensation in 1925? Hint


Question 13 of 15
13. What was the year that 'flappers' came about? Hint


Question 14 of 15
14. What is the French word for 'Ready-To-Wear'? Hint


Question 15 of 15
15. Where was the world's first glass runway recently built? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : chianti59: 8/15
May 13 2024 : Fiona112233: 10/15
May 11 2024 : Guest 168: 5/15
May 11 2024 : Coromom: 10/15
May 11 2024 : constancejane: 11/15
May 09 2024 : Guest 75: 10/15
May 05 2024 : Guest 141: 10/15
May 05 2024 : aspire63: 10/15
May 02 2024 : Guest 159: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When did individuality of fashion designing begin to emerge?

Answer: 1700

In 1700 styles were set by Royalty and carried out by the dressmakers who served them.
2. Who invented the 'Spinning Jenny' in 1764?

Answer: James Hargreaves - A British spinner

James Hargreaves invented the 'Spinning Jenny' by placing eight spindles on a frame, which could be turned by a single wheel.
3. Which singer popularized music and influenced dress in the 1950s?

Answer: Elvis Presley

4. In the 1940's which designer had the biggest impact on fashion?

Answer: Christian Dior

In the 1940's the 3 top designers to influence fashion were Christian Dior, Balenciaga, and Bonnie Cashin.
5. What is the Fashion Capital of the world?

Answer: Paris

6. What are the plastic or wooden bodies that display clothing called?

Answer: Forms

7. Who is a famous South African fashion designer?

Answer: Mark Eisen

Mark Eisen from Cape Town, South Africa, designs for women's sportswear and custom and {ready-to-wear;} his style is simple and spare.
8. In the 1800's to the 1900's (Victorian Era) the women wore what?

Answer: Corsets with hoop skirts

In the 1800's - 1900's women would have their ribs broken so they could fit into their corsets. Their fans were used to prevent fainting.
9. Where was Gianni Versace born?

Answer: Calabria, Italy

Gianni Versace was born in 1946 in Calabria, Italy.
10. What are the items used to create a window display called?

Answer: Props

11. How do designers display or show off their new line of clothing?

Answer: By doing fashion shows

Designers usually release their first range or line of clothing by inviting important groups of people to an in-house Fashion Show.
12. Whose 'Flapper Dress' created a sensation in 1925?

Answer: Jean Patou

Jean Patou's flapper dress created a sensation in 1925 with shorter skirts, dropped waistlines, and uneven hems.
13. What was the year that 'flappers' came about?

Answer: 1920

The 1920's was a time when women rebelled by cutting their hair short, wearing flapper dresses which were either short or had flounced hemlines, and layers of chains.
14. What is the French word for 'Ready-To-Wear'?

Answer: Pret-a-porter

15. Where was the world's first glass runway recently built?

Answer: Johannesburg - South Africa

Source: Author Tans

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us