Quiz about A Day On The Farm
Quiz about A Day On The Farm

A Day On The Farm Trivia Quiz


Life on a farm is hard work. How much do you know about farm life?

A multiple-choice quiz by Sprink1234. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Occupations for Kids

Author
Sprink1234
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,375
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
3314
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 71 (9/10), Guest 174 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A day on the farm begins early. What animal crows when the sun comes up? Hint

Cow
Horse
Sheep
Rooster

2. One of the first chores of the day is to milk the ______. What barn animal needs to milked? Hint

Horses
Pigs
Cows
Chickens

3. Feeding the animals is also a daily chore on a farm. Besides hay, what else might be fed to the horses? Hint

Honey
Slop
Tomatoes
Oats

4. In order to feed the chickens, where would you most likely go? Hint

Shed
Barn
Coop
Outhouse

5. Cleaning the stables is another chore on a farm. What tool might be used to help clean the stables? Hint

Pitchfork
Hammer
Ax
Saw

6. What is used on a farm to keep animals from wandering off and to keep wild animals out? Hint

Fence
House
Post
Harness

7. If you are planting crops on your farm, what do you need to help plow the field? Hint

Lawnmower
Wagon
Hedge Trimmer
Tractor

8. What animal would you most want to keep out of the hen house? Hint

Fox
Rabbit
Cow
Sheep

9. Repairs are a constant part of life on a farm. What might be used to repair a leaky roof on the barn? Hint

Pliers and torch
Wrench and garden hoe
Hammer and nails
Plow and shovel

10. When the crops are ripe, what must you do so that you can take them to market? Hint

Plant
Eat
Prune
Harvest




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A day on the farm begins early. What animal crows when the sun comes up?

Answer: Rooster

The rooster is a male chicken. A rooster crows to mark his territory but also has a distinctive call to warn of trouble.
2. One of the first chores of the day is to milk the ______. What barn animal needs to milked?

Answer: Cows

Milk is used to make many dairy products including butter and cheese. The best dairy cows can produce over 25 gallons of milk each day!
3. Feeding the animals is also a daily chore on a farm. Besides hay, what else might be fed to the horses?

Answer: Oats

Corn feed may also be fed to horses. Apples are a favorite food, too!
4. In order to feed the chickens, where would you most likely go?

Answer: Coop

Chicken coops help keep out predators like foxes and coyotes. Free-range chickens are not kept in coops but are allowed to roam free.
5. Cleaning the stables is another chore on a farm. What tool might be used to help clean the stables?

Answer: Pitchfork

A barn must be kept clean and each stall must have fresh hay. A clean barn helps keep livestock healthy.
6. What is used on a farm to keep animals from wandering off and to keep wild animals out?

Answer: Fence

There are many types of fences on farms including barbed wire, wooden, and chicken wire. Fences must be checked often and repaired if broken.
7. If you are planting crops on your farm, what do you need to help plow the field?

Answer: Tractor

A tractor has many uses on a farm! Many different types of tractors may be used for plowing, pulling, weeding, planting, harvesting and much, much more.
8. What animal would you most want to keep out of the hen house?

Answer: Fox

Foxes are a danger to the chickens and the eggs in the nest. A chicken-wire fence around a coop will help keep out foxes.
9. Repairs are a constant part of life on a farm. What might be used to repair a leaky roof on the barn?

Answer: Hammer and nails

A leaky barn roof can spoil the hay. A well maintained barn is important for the safety and health of all the animals and workers.
10. When the crops are ripe, what must you do so that you can take them to market?

Answer: Harvest

A good harvest depends on a lot of hard work and good weather. Too much rain sours the crop and too little rain lowers the yield of good produce.
Source: Author Sprink1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 30 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 71: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 71: 10/10
Nov 20 2022 : Guest 72: 10/10
Nov 19 2022 : Guest 192: 10/10
Nov 14 2022 : Guest 50: 1/10
Nov 06 2022 : TriviaFan22: 10/10
Nov 06 2022 : jannymur: 10/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us