Quiz about Curious George and His Adventures
Quiz about Curious George and His Adventures

Curious George and His Adventures Quiz


A quiz on the first two stories in HA and Margret Rey's book about an adorable monkey, "The Complete Adventures of Curious George".

A multiple-choice quiz by mayjay64. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. Margret and H.A. Rey

Author
mayjay64
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
242,311
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
308
Last 3 plays: Guest 51 (5/10), Guest 88 (10/10), Guest 99 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What kind of animal is Curious George? (Hint: read the introduction) Hint

monkey
parrot
moose
gorilla

2. Where did Curious George live before the man in the yellow hat saw him? Hint

Asia
America
Africa
Antarctica

3. The man with the yellow hat took Curious George on the boat. On the boat, George was curious about something that made him land in the water. What was it? Hint

boat floating
seagulls flying
sailors steering
fish swimming

4. In the first book "Curious George", George became curious about the telephone, then got into trouble with the firemen. They put him in a prison but he escaped. Where was he when his friend, the man in the big, yellow hat found him? Hint

top of a traffic light
in prison
walking on telephone wires
in the park

5. In "Curious George Takes a Job", George was finally in the zoo. He was able to get the key to his cage and escape again. He hid from the zookeepers until the next morning. Where did he sleep for the night? Hint

in the zookeeper's office
outside the zoo
in the hay of the elephant's cage
under the elephant's right ear

6. When Curious George left the zoo, he found himself in the middle of the city. After getting into a kitchen where he had made a mess and was asked to clean up, the cook took him to do some more work. What was this work? Hint

painting a room
cleaning windows
starring in a movie
washing dishes

7. While cleaning windows, what did George see that made him curious again? Hint

man snoring
cook cooking
painters painting
boy eating

8. Curious George then got into trouble with the painters and the owner of the room he painted. They chased after him. What happened to Curious George when he jumped from the fire escape to the pavement? Hint

he got on a bike and left
he made fun of the men chasing him
he went back to the zoo
he broke his leg

9. How did the man in the yellow hat find out about Curious George and his broken leg? Hint

Curious George called him on the telephone
A neighbour told him about it
He read about it in the newspaper
The doctors in the hospital called him

10. When George's leg was better, the man in the large yellow hat took him to make a film. Curious George then became an actor in a movie. What was the movie about? Hint

Curious George's life in the jungle
Curious George's life in the zoo
Curious George's job as a window cleaner
Curious George's stay in the hospital


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of animal is Curious George? (Hint: read the introduction)

Answer: monkey

From the very first story entitled "Curious George", "This is George...He was a good little monkey and always very curious."
2. Where did Curious George live before the man in the yellow hat saw him?

Answer: Africa

The man in the large, straw hat saw George in Africa and wanted to take him home.
3. The man with the yellow hat took Curious George on the boat. On the boat, George was curious about something that made him land in the water. What was it?

Answer: seagulls flying

George was very curious about how the seagulls could fly and decided to try it for himself. He then fell into the water and the sailors had to rescue him.
4. In the first book "Curious George", George became curious about the telephone, then got into trouble with the firemen. They put him in a prison but he escaped. Where was he when his friend, the man in the big, yellow hat found him?

Answer: top of a traffic light

After escaping from prison, George saw a balloon man. He accidentally grabbed hold of a bunch of balloons that sent him flying up in the air. After flying above the city, he landed on the traffic light.
5. In "Curious George Takes a Job", George was finally in the zoo. He was able to get the key to his cage and escape again. He hid from the zookeepers until the next morning. Where did he sleep for the night?

Answer: under the elephant's right ear

All the keepers in the zoo were looking for him so George hid in his friend, the elephants hay. He also spent the night there.
6. When Curious George left the zoo, he found himself in the middle of the city. After getting into a kitchen where he had made a mess and was asked to clean up, the cook took him to do some more work. What was this work?

Answer: cleaning windows

The cook knew someone in a skyscraper who wanted the windows cleaned. George was good at the job until he became curious again.
7. While cleaning windows, what did George see that made him curious again?

Answer: painters painting

Curious George saw the men and was fascinated with the paint. When the men left, he entered the room and did some painting himself.
8. Curious George then got into trouble with the painters and the owner of the room he painted. They chased after him. What happened to Curious George when he jumped from the fire escape to the pavement?

Answer: he broke his leg

Curious George had forgotten that the pavement was hard and not like the soft grass of the jungle. He had to be taken to the hospital because of his broken leg.
9. How did the man in the yellow hat find out about Curious George and his broken leg?

Answer: He read about it in the newspaper

The man with the big yellow hat was at a newspaper stand and read the story there. He immediately rang the hospital and then went to get George.
10. When George's leg was better, the man in the large yellow hat took him to make a film. Curious George then became an actor in a movie. What was the movie about?

Answer: Curious George's life in the jungle

When the movie was completed, all his friends from the zookeepers to the painters to the man at the newsstand to the doctor and nurse went to watch the movie. The opening line of the picture said "This is George. He lived in the jungle. He was a good little monkey - he had only one fault: he was too curious."
Source: Author mayjay64

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 27 2022 : Guest 51: 5/10
Nov 27 2022 : Guest 88: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 99: 4/10
Nov 24 2022 : Guest 108: 5/10
Nov 21 2022 : Guest 174: 7/10
Oct 25 2022 : Guest 172: 0/10
Oct 09 2022 : kstyle53: 10/10
Oct 09 2022 : Guest 64: 4/10
Oct 08 2022 : Guest 108: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Curious George Difficult
2. "Curious George Goes to the Hospital" Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us