FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cities of Germany
Quiz about Cities of Germany

Cities of Germany Trivia Quiz


Do you know ten cities in Germany? Of course you do! I give you a brief description, and you tell me the city. Good Luck!

A multiple-choice quiz by hews. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Germany

Author
hews
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,326
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
6898
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: mari325 (6/10), Guest 51 (7/10), Guest 47 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital city of Germany? Hint


Question 2 of 10
2. Home of the DAX, Germany's busiest airport and the financial heart of Germany? Hint


Question 3 of 10
3. Germany's major northern seaport, home of the German production of 'Phantom of the Opera' and the country's second largest city? Hint


Question 4 of 10
4. Complete this title with a German city - "The Pied Piper of ..."? Hint


Question 5 of 10
5. World capital of Oktoberfest and host of the 1972 Olympic Games? Hint


Question 6 of 10
6. University town, birthplace of Beethoven and former capital of the Federal Republic of Germany? Hint


Question 7 of 10
7. City located in Bavaria and location of famous war trials after World War II? Hint


Question 8 of 10
8. Alleged origin of a certain 'eau', site of a Roman settlement and situated directly on the Rhine? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these cities has the Frauenkirche, the Allee of Kings, and was the target of massive bombing raids in February, 1945? Hint


Question 10 of 10
10. A former member of the Hanseatic League, home of Werder, Germany's oldest port city and capital of Germany's smallest state? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Dec 02 2023 : mari325: 6/10
Nov 20 2023 : Guest 51: 7/10
Nov 16 2023 : Guest 47: 10/10
Nov 15 2023 : Guest 104: 10/10
Nov 13 2023 : Guest 87: 10/10
Nov 12 2023 : mfc: 10/10
Nov 10 2023 : Guest 47: 8/10
Nov 10 2023 : Guest 176: 5/10
Nov 10 2023 : Butterflyblade: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital city of Germany?

Answer: Berlin

Ahhh.. Berlin: The Reichstag, Brandenburg Gate, Zoo Station, Kurfuerstendamm. Not to mention a thriving atmosphere and some of the best clubs in Europe!
2. Home of the DAX, Germany's busiest airport and the financial heart of Germany?

Answer: Frankfurt

Not to be confused with Frankfurt an der Oder, Frankfurt am Main has been a meeting place of trade guilds for centuries.
3. Germany's major northern seaport, home of the German production of 'Phantom of the Opera' and the country's second largest city?

Answer: Hamburg

Hamburg has over 2500 bridges.
4. Complete this title with a German city - "The Pied Piper of ..."?

Answer: Hamelin

Allegedly the Pied Piper lured the rats of Hamelin away from the city in 1284, and when the townsfolk refused to pay him for it, he lured their children away as well.
5. World capital of Oktoberfest and host of the 1972 Olympic Games?

Answer: Munich

6. University town, birthplace of Beethoven and former capital of the Federal Republic of Germany?

Answer: Bonn

The foreign embassies in Bonn were gradually moved to Berlin after reunification.
7. City located in Bavaria and location of famous war trials after World War II?

Answer: Nuremberg

Nuernberg (Nuremberg just doesn't sound right) has a population exceeding half a million and is among other things one of the world's largest producers of gingerbread men.
8. Alleged origin of a certain 'eau', site of a Roman settlement and situated directly on the Rhine?

Answer: Cologne

Also home of arguably Germany's most magnificent cathedral.
9. Which of these cities has the Frauenkirche, the Allee of Kings, and was the target of massive bombing raids in February, 1945?

Answer: Dresden

Estimates of the death toll from the bombing raids place the number at approximately 25,000. These raids took place in February, 1945.
10. A former member of the Hanseatic League, home of Werder, Germany's oldest port city and capital of Germany's smallest state?

Answer: Bremen

Werder Bremen have a proud tradition and were champions in the 1992/93 season.
Source: Author hews

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Lšnder Easier
2. Zugspitze Average
3. German Highlights 1 Easier
4. Notable Cities in Germany Easier
5. States of Germany Average
6. Berlin Average
7. A Walk Through the Black Forest Easier
8. Germany - Essentials Average
9. The States of Germany Easier
10. German Towns and Cities Average
11. German State Capitals Average
12. Dressing Down Dresden Average

12/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us