Quiz about Timeline Questions from the 1990s
Quiz about Timeline Questions from the 1990s

Timeline Questions from the 1990's Quiz


Now let's try and see if you know the years to these facts from the 1990's. Good luck!

A multiple-choice quiz by jlp937. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. 19th, 20th & 21st Centuries
  8. »
  9. 1990s History

Author
jlp937
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,600
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3127
Last 3 plays: Guest 86 (2/10), Guest 107 (1/10), Guest 81 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Ice Ice Baby" by Vanilla Ice topped the U.S. singles charts in which year? Hint

1993
1991
1990
1992

2. Nancy Kerrigan was attacked with a club to her knee just before the Winter Olympics in which year? Hint

1992
1994
1996
1990

3. Phil Donahue decided to end his 29 year talk show career in which year? Hint

1994
1997
1998
1996

4. "ER" renewed its contract with NBC in which year? Hint

1995
1999
1996
1998

5. In what year did the U.S. first learn of Dr. Jack Kevorkian's assisted suicides? Hint

1990
1991
1993
1994

6. Johnny Carson ended his talk show career on May 22nd of which year? Hint

1991
1992
1990
1993

7. In what year did Julia Roberts marry Lyle Lovett? Hint

1994
1995
1992
1993

8. In what year did the Amy Fisher/Joey Buttafuoco incident take place? Hint

1993
1994
1991
1992

9. What year did Christopher Reeve fall from his horse paralyzing himself from the neck down? Hint

1995
1993
1996
1994

10. In what year did Ellen DeGeneres come "out of the closet" in both her personal life and on her hit TV show "Ellen"? Hint

1999
1998
1997
1996


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Ice Ice Baby" by Vanilla Ice topped the U.S. singles charts in which year?

Answer: 1990

This was the first rap record to go all the way to #1. Vanilla Ice cooled off after this single, not having another hit on the billboard charts in the 1990's.
2. Nancy Kerrigan was attacked with a club to her knee just before the Winter Olympics in which year?

Answer: 1994

Even though her injury was serious she was able to come back and win a silver medal in the 1994 Winter Olympics. It was discovered after the Olympics that Tonya Harding was jealous of Nancy and had set the attack up with her husband and a friend.
3. Phil Donahue decided to end his 29 year talk show career in which year?

Answer: 1996

At the height of his popularity he was seen in as many as 200 television markets. He also won 20 Emmy's in the course of his career. In 2002 he rejoined the talk show circuit without an audience on MSNBC.
4. "ER" renewed its contract with NBC in which year?

Answer: 1998

When the contract was renewed it was reported that each episode would cost around $13 Million.
5. In what year did the U.S. first learn of Dr. Jack Kevorkian's assisted suicides?

Answer: 1991

Dr. Kevorkian would make all of the arrangements for terminally ill patients and then let them inject themselves with lethal drugs ending their lives. He has been in court over several of these cases. He even went as far to go on a hunger strike in protest of his cause.
6. Johnny Carson ended his talk show career on May 22nd of which year?

Answer: 1992

His final guest in 1992 was Bette Midler, who was one of his favorite guests. He passed the reigns of "The Tonight Show" onto Jay Leno who has just completed his 10th year of success on the show.
7. In what year did Julia Roberts marry Lyle Lovett?

Answer: 1993

Julia and Lyle were married from June 25, 1993 to March 22, 1995. She had a long relationship with Benjamin Bratt that ended in 2001. On July 4, 2002 she married cameraman Danny Moder.
8. In what year did the Amy Fisher/Joey Buttafuoco incident take place?

Answer: 1992

Amy served her time in prison for shooting Joey's wife, Mary Jo and was released as a good prisoner. She has since made amends with Mary Jo who she shot in the face.
9. What year did Christopher Reeve fall from his horse paralyzing himself from the neck down?

Answer: 1995

Despite having the proper head and vest gear on Reeve sustained multiple fractures to his spine. He was unable to work following the accident and did receive monetary support from his good friend Robin Williams. Reeve had hoped to make enough progress by his 50th birthday in 2002 to walk.

He was an advocate for stem cell research that will hopefully lead scientists to stem cell regrowth helping others with spinal injuries.
10. In what year did Ellen DeGeneres come "out of the closet" in both her personal life and on her hit TV show "Ellen"?

Answer: 1997

Ellen came out of the closet and that same year into a highly publicized relationship with Anne Heche. Their relationship ended in 2000. Her TV show "Ellen" was cancelled in 1998 for lack of ratings.
Source: Author jlp937

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 86: 2/10
Nov 24 2022 : Guest 107: 1/10
Nov 24 2022 : Guest 81: 3/10
Nov 24 2022 : Guest 47: 3/10
Nov 23 2022 : Guest 216: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 24: 3/10
Nov 23 2022 : Guest 73: 3/10
Nov 23 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 22 2022 : Guest 162: 3/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Quiz Like it's 1999 Average
2. News of the 1990's Tough
3. Sequel to "We Didn't Start the Fire" Average
4. What Happened in ...? (1990s edition) Average
5. 1990-1999 Very Difficult
6. A Slice in Time: 1990s World History Average
7. Things That Happened in July 1998 Difficult
8. I Love the 90s: 1990 Average
9. The Years 1986 to 2003 Average
10. Remember 1990? Very Difficult
11. Where Were You in 1992? Very Difficult
12. 1999 Difficult

11/28/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us