Quiz about Intentionally Easy Meanings
Quiz about Intentionally Easy Meanings

Intentionally Easy Meanings Trivia Quiz


Today's society has lost faith in its education system. Let's see if they're right.

A multiple-choice quiz by DeiDei. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Vocabulary
  8. »
  9. Definitions

Author
DeiDei
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,647
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4923
Last 3 plays: jkkkbdelorge (10/10), Guest 167 (8/10), Guest 91 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is a periscope? Hint

Instrument to see stars and planets
Instrument used to see things above the surface of the water
Instrument to amplify sounds
Instrument to detect earthquakes

2. What part of speech is the word 'peril'? Hint

adverb
noun
conjunction
adjective

3. What is a gnu? Hint

A mythical creature akin to an elf or gnome
A characteristic trait usually indicating illness
A nocturnal species of bird from northern England
A kind of antelope that lives in Africa

4. The word cunning can be either of which two parts of speech? Hint

noun or verb
adverb or adjective
verb or adjective
adjective or noun

5. A stamen is part of what? Hint

a flower
a tree
a bird
an insect

6. What does vanquish mean? Hint

To pour water on
To aid in a challenge
To give water to
To defeat or overcome

7. What is a synonym for the word prime? Hint

main
subordinate
springlike
inconsequential

8. What does debris mean? Hint

to damage something to the point of dilapidation
the scattered remains of something destroyed
a chocolate covering commonly found on crepes
the process of refining chocolate

9. What does acquaint mean? Hint

to make familiar
to keep one's distance from
to believe in the validity of
to deny knowledge of

10. What is acreage? Hint

a kind of acidic bitter taste
a kind of sharp pain
an area of land
praise for a job well done


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is a periscope?

Answer: Instrument used to see things above the surface of the water

An instrument on a submarine that is used to see ships, land or other things above the surface of the water. Periscopes can also be used in other situations where it is desired to see an area which is obstructed from direct vision, such as out of a tank, or over a parapet.
2. What part of speech is the word 'peril'?

Answer: noun

Peril, noun, a chance or risk of human loss or harm.
3. What is a gnu?

Answer: A kind of antelope that lives in Africa

gnu: A large animal that lives in Africa, a kind of Antelope.
4. The word cunning can be either of which two parts of speech?

Answer: adjective or noun

adjective-very clever at fooling others, noun-cleverness at deceiving others
5. A stamen is part of what?

Answer: a flower

Stamen:The part of a flower that produces pollen.
6. What does vanquish mean?

Answer: To defeat or overcome

7. What is a synonym for the word prime?

Answer: main

Prime-The first or greatest of importance or value
8. What does debris mean?

Answer: the scattered remains of something destroyed

9. What does acquaint mean?

Answer: to make familiar

10. What is acreage?

Answer: an area of land

Acreage is an area of land measured in acres.
Source: Author DeiDei

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : jkkkbdelorge: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 167: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 91: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 63: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 166: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 165: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 125: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 47: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 131: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Overachieving Definitions Very Easy
2. Vocabulary Quick Quiz Easier
3. Word Power Average
4. The Erudite Nero Wolfe Average
5. Do You Know The Meaning? Average
6. Word Definitions Average
7. Definition Given, Choose the Word Easier
8. Call My Bluff Tough
9. Unusual Adjectives Average
10. WebsterWorld1 Average
11. You May Not Know Me Easier
12. What Do They Mean? Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us