FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Unusual Adjectives
Quiz about Unusual Adjectives

Unusual Adjectives Trivia Quiz


Here are 10 questions on some rather unusual adjectives. Enjoy!

A multiple-choice quiz by nerthus. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Vocabulary
  8. »
  9. Definitions

Author
nerthus
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,174
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2092
- -
Question 1 of 10
1. A 'macilent' person is one who is which of these? Hint


Question 2 of 10
2. If someone insults you by calling you 'fashious', it means you are which of these? Hint


Question 3 of 10
3. If you were rather 'crinal', which product would you be likely to buy a lot of? Hint


Question 4 of 10
4. Babies and (some) very old people may be 'agomphious'. What does this mean? Hint


Question 5 of 10
5. A medicine that is 'diaphoretic' causes one to do what? Hint


Question 6 of 10
6. At an orgy, one would probably behave in an unrestrained, wild and licentious manner. Which of the following adjectives best describes this manner? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following is NOT a synonym for the adjective 'evasive'? Hint


Question 8 of 10
8. Xerotic refers to a dry condition. True or False?


Question 9 of 10
9. Which word describes an object that is rod-shaped? Hint


Question 10 of 10
10. Some people are 'sputative'. What disgusting habit does this adjective refer to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A 'macilent' person is one who is which of these?

Answer: thin and lean

In other words, they are gaunt and emaciated.
2. If someone insults you by calling you 'fashious', it means you are which of these?

Answer: troublesome

This British dialectical word for someone or something that is irritating you comes from the French word 'fascher', meaning to bother.
3. If you were rather 'crinal', which product would you be likely to buy a lot of?

Answer: hair removers

Crinal means hairy.
4. Babies and (some) very old people may be 'agomphious'. What does this mean?

Answer: They are toothless.

A synonym is edentate.
5. A medicine that is 'diaphoretic' causes one to do what?

Answer: sweat a lot

6. At an orgy, one would probably behave in an unrestrained, wild and licentious manner. Which of the following adjectives best describes this manner?

Answer: saturnalian

Saturn was the Roman god of agriculture. The festival of Saturnalia was observed on December 17 to honour him, and people acted without any moral restrictions during these celebrations. 'Saurian' refers to any lizard-like reptile; 'saxatile' pertains to rocks while 'sarcophagic' refers to flesh-eating.
7. Which of the following is NOT a synonym for the adjective 'evasive'?

Answer: equanimous

Equanimous means even or balanced.
8. Xerotic refers to a dry condition. True or False?

Answer: true

9. Which word describes an object that is rod-shaped?

Answer: virgulate

kyphotic = humpbacked
liturate = spotted
ondoyant = wavy
10. Some people are 'sputative'. What disgusting habit does this adjective refer to?

Answer: habitually spitting

It comes from the word sputum, which means saliva or mucus spat out.
Source: Author nerthus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us