FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Do These Words Mean
Quiz about What Do These Words Mean

What Do These Words Mean? Trivia Quiz


In this quiz I will give you the definition of the word and you have to choose the correct word. Sounds easy, right?

A multiple-choice quiz by DakotaNorth. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Vocabulary
  8. »
  9. Definitions

Author
DakotaNorth
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
49,846
Updated
Mar 20 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
12526
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 152 (17/25), Yowser (20/25), Mpproch (25/25).
- -
Question 1 of 25
1. This word has two meanings: 1.) A spiny shrub of Europe and Africa. 2.) A conventionalized representation of its leaf, used as an ornament in architecture? Hint


Question 2 of 25
2. A woman's scarf worn over the head and tied under the chin? Hint


Question 3 of 25
3. A short thick club? Hint


Question 4 of 25
4. This word has two meanings: 1.) Unable to hear. 2.) Refusing to listen; unpersuaded? Hint


Question 5 of 25
5. A small, generally harmless insect? Hint


Question 6 of 25
6. One who shoes horses? Hint


Question 7 of 25
7. This word has two meanings: 1.) A tale of adventure; a romance. 2.) Deed; exploit? Hint


Question 8 of 25
8. The handle of a cutting or thrusting instrument? Hint


Question 9 of 25
9. This word has two meanings: 1.) Conforming to idiom. 2.) Colloquial? Hint


Question 10 of 25
10. Deficient in sense, substance, or taste? Hint


Question 11 of 25
11. A large American grasshopper? Hint


Question 12 of 25
12. This word has two meanings: 1.) Mounted soldiers with lances. 2.) A kind of a square dance? Hint


Question 13 of 25
13. The diacritical mark indicating a long vowel? Hint


Question 14 of 25
14. A state of being neutral? Hint


Question 15 of 25
15. A composition for choral singing, usually on a sacred theme? Hint


Question 16 of 25
16. A tool for pounding substances in a mortar? Hint


Question 17 of 25
17. The number of members who must be present to validate a meeting? Hint


Question 18 of 25
18. This word has two meanings: 1.) A climbing palm whose stems are used for wickerwork. 2.) A cane? Hint


Question 19 of 25
19. A slight or superficial knowledge or assortment? Hint


Question 20 of 25
20. This word has two meanings: 1.) Trudge. 2.) Tread on? Hint


Question 21 of 25
21. The depression in the middle of the abdomen? Hint


Question 22 of 25
22. This word has two meanings: 1.) A cavity in the protoplasm of a cell. 2.) A tiny cell or cavity in the tissue of organisms? Hint


Question 23 of 25
23. This word has two meanings: 1.) Jocular; waggishness. 2.) A joke? Hint


Question 24 of 25
24. The woody tissue of plants? Hint


Question 25 of 25
25. An animal that looks like a plant, as a coral? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 152: 17/25
Apr 07 2024 : Yowser: 20/25
Apr 03 2024 : Mpproch: 25/25
Apr 01 2024 : Guest 1: 18/25
Mar 28 2024 : Shiary: 24/25
Mar 27 2024 : nikkitem: 25/25
Mar 20 2024 : Guest 184: 15/25
Mar 20 2024 : jeff5876: 20/25
Mar 19 2024 : Guest 82: 24/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This word has two meanings: 1.) A spiny shrub of Europe and Africa. 2.) A conventionalized representation of its leaf, used as an ornament in architecture?

Answer: Acanthus

2. A woman's scarf worn over the head and tied under the chin?

Answer: Babushka

This is also a term of endearment for a grandmother.
3. A short thick club?

Answer: Cudgel

4. This word has two meanings: 1.) Unable to hear. 2.) Refusing to listen; unpersuaded?

Answer: Deaf

5. A small, generally harmless insect?

Answer: Earwig

6. One who shoes horses?

Answer: Farrier

7. This word has two meanings: 1.) A tale of adventure; a romance. 2.) Deed; exploit?

Answer: Gest

8. The handle of a cutting or thrusting instrument?

Answer: Haft

9. This word has two meanings: 1.) Conforming to idiom. 2.) Colloquial?

Answer: Idiomatic

10. Deficient in sense, substance, or taste?

Answer: Jejune

11. A large American grasshopper?

Answer: Katydid

12. This word has two meanings: 1.) Mounted soldiers with lances. 2.) A kind of a square dance?

Answer: Lancers

13. The diacritical mark indicating a long vowel?

Answer: Macron

14. A state of being neutral?

Answer: Neutrality

15. A composition for choral singing, usually on a sacred theme?

Answer: Oratorio

16. A tool for pounding substances in a mortar?

Answer: Pestle

17. The number of members who must be present to validate a meeting?

Answer: Quorum

18. This word has two meanings: 1.) A climbing palm whose stems are used for wickerwork. 2.) A cane?

Answer: Rattan

19. A slight or superficial knowledge or assortment?

Answer: Smattering

20. This word has two meanings: 1.) Trudge. 2.) Tread on?

Answer: Tromp

21. The depression in the middle of the abdomen?

Answer: Umbilicus

22. This word has two meanings: 1.) A cavity in the protoplasm of a cell. 2.) A tiny cell or cavity in the tissue of organisms?

Answer: Vacuole

23. This word has two meanings: 1.) {Jocular;} waggishness. 2.) A joke?

Answer: Waggery

24. The woody tissue of plants?

Answer: Xylem

25. An animal that looks like a plant, as a coral?

Answer: Zoophyte

Source: Author DakotaNorth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us