Quiz about Musicals for Real Men
Quiz about Musicals for Real Men

Musicals for Real Men Trivia Quiz


People say musicals are for girls. But not so! Sometimes though, to get the sensitive fellows though the door, some creative advertising is required. Here are a few musicals spun in such a way that the boys will be queuing around the block...

A multiple-choice quiz by sackmandan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Theatre
  8. »
  9. Musicals Mixture

Author
sackmandan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
284,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2049
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 146 (7/10), Guest 213 (7/10), Guest 71 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Would a musical with Nazis, wimples, daring escapes, thunderstorms be butch enough for you? Which one is it? Hint

West Side Story
Miss Saigon
Cabaret
Sound of Music

2. OK big man! Would you go to see Communists, Jews being persecuted, Cossacks, lots of beards in a musical? Would you know what you were going to see? Hint

Seven Brides for Seven Brothers
Rent
Fiddler on the Roof
Blood Brothers

3. The hoarding over this show announces "Several blokes dancing - with Axes!" "The abduction of the Sabines!" "Fist fights!" "Avalanches!"
What does it say on the ticket? (Apart from seat F14, 50)
Hint

Snow White and the Seven Dwarfs
Hercules
West Side Story
Seven Brides for Seven Brothers

4. A dark musical with Nazis, persecuted Jews and sleazy nightclubs. What are you paying your 'mark, a yen, a buck, or a pound' for? Hint

Tomorrow Belongs to Me
Mamma Mia
Sound of Music
Cabaret

5. Your mate tells you this show has pirates, virgins, soldiers, policemen and battles 'from Marathon to Waterloo in Order Categorical'
What has he been to see?
Hint

HMS Pinafore
Pirates of Penzance
Hercules
Pirates of the Caribbean

6. Lots of Queen songs, one after another! What more could a man ask? The name of the show, perhaps? Hint

Our House
The Beautiful Game
Mamma Mia
We Will Rock You

7. Revolution! Man the Barricades! 'Some will fall and some will live. Will you stand up and take your chance' with which show? Hint

Miss Saigon
Les Miserables
The Hunchback of Notre Dame
Blood Brothers

8. 'Beautiful girls wearing nothing but pearls.' I have to see this recent musical; but which one should I ask for? Hint

Cabaret
The Producers
Top Hat
Moulin Rouge

9. A musical for all you baseball fans. If you've ever been to a game, you've probably sung the 'hit single' to which show? Hint

Damn Yankees
God Bless America
The Beautiful Game
Take Me Out to the Ball Game

10. More Nazis! More nuns. No they're not Jews, but Aretha thinks they look like a pair of 'Hasidic diamond merchants'. Carrie Fisher with a rocket launcher. Hundreds of cars completely totalled.

Surely you have already seen this, and didn't notice it was actually a musical?
Hint

Sound of Music
Chicago
The Blues Brothers
Gone in 60 seconds


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Would a musical with Nazis, wimples, daring escapes, thunderstorms be butch enough for you? Which one is it?

Answer: Sound of Music

The first of several musicals with Nazis prominent. It's not all nuns and kids you know.
2. OK big man! Would you go to see Communists, Jews being persecuted, Cossacks, lots of beards in a musical? Would you know what you were going to see?

Answer: Fiddler on the Roof

Tevye never gets to be a rich man. The Cossacks drive him and his family from their home at the end of the film.
3. The hoarding over this show announces "Several blokes dancing - with Axes!" "The abduction of the Sabines!" "Fist fights!" "Avalanches!" What does it say on the ticket? (Apart from seat F14, 50)

Answer: Seven Brides for Seven Brothers

If you think tough guys don't dance, watch the barn raising scene in this excellent show.
4. A dark musical with Nazis, persecuted Jews and sleazy nightclubs. What are you paying your 'mark, a yen, a buck, or a pound' for?

Answer: Cabaret

For the first verse of 'Tomorrow Belongs to Me' the camera is up really close to the young tenor singing. The realization as the camera tracks back, that the boy is in fact a Nazi brownshirt was really creepy.
5. Your mate tells you this show has pirates, virgins, soldiers, policemen and battles 'from Marathon to Waterloo in Order Categorical' What has he been to see?

Answer: Pirates of Penzance

I'm not entirely sure this is a musical, but this operetta has a mixture of songs and dialogues, so I reckon it counts.
6. Lots of Queen songs, one after another! What more could a man ask? The name of the show, perhaps?

Answer: We Will Rock You

'Our House' is based on Madness Songs. 'Mamma Mia' is based on Abba songs. "The Beautiful Game" is trying to get you to think of the Queen song 'The Game'. You weren't fooled, were you?
7. Revolution! Man the Barricades! 'Some will fall and some will live. Will you stand up and take your chance' with which show?

Answer: Les Miserables

Fantastically powerful musical. Nearly everyone dies, but you still feel it's a happy ending. Go figure.
8. 'Beautiful girls wearing nothing but pearls.' I have to see this recent musical; but which one should I ask for?

Answer: The Producers

It's mean of me to tempt you in with one line from one song, but you won't be disappointed.
9. A musical for all you baseball fans. If you've ever been to a game, you've probably sung the 'hit single' to which show?

Answer: Take Me Out to the Ball Game

Frank Sinatra and Gene Kelly are vaudeville performers who just happen to be pro baseball players in the summer, in the film version. Preposterous, but fun.
10. More Nazis! More nuns. No they're not Jews, but Aretha thinks they look like a pair of 'Hasidic diamond merchants'. Carrie Fisher with a rocket launcher. Hundreds of cars completely totalled. Surely you have already seen this, and didn't notice it was actually a musical?

Answer: The Blues Brothers

At the time, it was the most cars destroyed in one movie.
Source: Author sackmandan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 146: 7/10
Nov 23 2022 : Guest 213: 7/10
Nov 21 2022 : Guest 71: 6/10
Nov 17 2022 : Guest 99: 5/10
Nov 10 2022 : Guest 90: 9/10
Nov 10 2022 : Guest 134: 6/10
Nov 10 2022 : Guest 89: 9/10
Nov 10 2022 : Guest 94: 7/10
Nov 10 2022 : Guest 173: 0/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us