Quiz about Oh Thats Such a Clich
Quiz about Oh Thats Such a Clich

Oh! That's Such a Cliché Trivia Quiz


You might say this quiz "is nothing to write home about". Think you know all the answers, then "put your money where your mouth is" - "grit your teeth", "throw caution to the wind" and give it a go. Primarily British usage.

A multiple-choice quiz by musicmonkeyman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Idioms and Proverbs
  8. »
  9. Cliches

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,291
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
21356
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (10/10), Guest 107 (9/10), notsosmart49 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these options best describes the phrase "a back seat driver"? Hint

A long-sighted driver
A driver with long arms and legs
It makes reversing easier
An inappropriate person giving orders

2. What does it mean when we say, "it never rains, but it pours"? Hint

Many problems occurring simultaneously
It's monsoon season
An ominous weather forecast
To take an optimistic view of events

3. If we say, "led up the garden path" what does it mean? Hint

A very poor sense of direction
Being pointed towards a specific goal
To be tricked or misled
To help someone with poor eyesight

4. Which of these statements best describes the expression "in at the death"? Hint

To become a funeral director
Family and relations looking for the last will and testament
To be there at the conclusion of an event
Arriving too late to affect the outcome of events

5. The expression "kick the bucket" means to lose your temper.

True
False

6. What of these are you doing if you "Put the cart before the horse"? Hint

You've put the harness on the wrong end of the horse
Trying to drive the cart in reverse
Not sure in which direction to travel
Doing things in the wrong order

7. If you "wash your dirty linen in public" what are you doing? Hint

Your washing machine is broken and the utility room is flooded
Openly discussing family problems
You have pride in how white your linen is
You are using a communal washhouse

8. If you were told you needed to "tighten your belt" it would mean you had lost weight.

True
False

9. Which word is missing from this expression?
"Cut off your ______ to spite your face."

Answer: (One Word)
10. And finally, what does the expression "over a barrel" mean? Hint

Angry and liable to explode with rage
An old English sporting custom
To be in a position of disadvantage
Someone whose had too much to drink


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these options best describes the phrase "a back seat driver"?

Answer: An inappropriate person giving orders

This is usually said about a person who gives orders even though they are not in charge of events.
2. What does it mean when we say, "it never rains, but it pours"?

Answer: Many problems occurring simultaneously

This expression is thought to be about 300 years old. It probably relates to farmers needing rain for their plants, but they get a downpour damaging the crops. As used nowadays, it refers to the fact that once you encounter one problem, others often seem to follow.
3. If we say, "led up the garden path" what does it mean?

Answer: To be tricked or misled

The expression, thought to date back to the 1920s, means to be cheated, deceived or given misleading information.
4. Which of these statements best describes the expression "in at the death"?

Answer: To be there at the conclusion of an event

"In at the death" means to be there at the end of an event. It is thought to be related to the 'kill' at the end of a foxhunt.
5. The expression "kick the bucket" means to lose your temper.

Answer: False

To "kick the bucket" means to die. It probably relates to a person standing on a bucket with a noose around their neck and then kicking away the bucket to hang themselves.
6. What of these are you doing if you "Put the cart before the horse"?

Answer: Doing things in the wrong order

This expression is thought to date back to the 17th century. It means to perform tasks in an illogical order.
7. If you "wash your dirty linen in public" what are you doing?

Answer: Openly discussing family problems

"Wash your dirty linen in public" means to discuss family scandals in public. Where as you usually do your laundry at home in private.
8. If you were told you needed to "tighten your belt" it would mean you had lost weight.

Answer: false

"Tighten your belt" means that hard times are ahead and you need to economise.
9. Which word is missing from this expression? "Cut off your ______ to spite your face."

Answer: nose

To "cut off your nose to spite your face" means to take a self defeating action, or take revenge even though you will further disadvantage yourself.
10. And finally, what does the expression "over a barrel" mean?

Answer: To be in a position of disadvantage

If you are "Over a barrel" it means that you are in a helpless position or in someone's power. It is thought to come from the sailors' method of reviving a drowning man by placing him over a barrel to empty the water from his lungs. An alternative meaning is that a sailor was tied to the barrel of a cannon to be whipped as a punishment.
Source: Author musicmonkeyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 136: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 107: 9/10
Nov 28 2022 : notsosmart49: 10/10
Nov 26 2022 : malidog: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 5/10
Nov 26 2022 : ChrisUSMC: 8/10
Nov 26 2022 : imahogg: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 175: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 167: 8/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us