FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about How Much Do You Know About Lawless and Tilley
Quiz about How Much Do You Know About Lawless and Tilley

How Much Do You Know About 'Lawless and Tilley'? Quiz


See if you can answer questions on the Malcolm Rose series, 'Lawless and Tilley'.

A multiple-choice quiz by Lea0005. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. R

Author
Lea0005
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,530
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
166
- -
Question 1 of 10
1. What are Lawless and Tilley's first names? Hint


Question 2 of 10
2. What is Brett's sister called? Hint


Question 3 of 10
3. In which book does the cockroach named 'Robbie' appear? Hint


Question 4 of 10
4. Where do Brett's parents live? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the substance that killed Colin Games in 'Deep Waters'? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the village in 'Fire and Water'? Hint


Question 7 of 10
7. Where do Brett and Clare go on 'holiday' in 'Lethal Harvest'? Hint


Question 8 of 10
8. How many rotting bodies were found in 'The Secrets of the Dead'? Hint


Question 9 of 10
9. In 'Flying Blind' which airport is the first targeted? Hint


Question 10 of 10
10. Which car company did Brett and Clare NOT investigate in 'Still Life'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are Lawless and Tilley's first names?

Answer: Brett and Clare

The two detectives full names are 'Detective Inspector Brett Lawless' and 'Detective Sergeant Clare Tilley'.
2. What is Brett's sister called?

Answer: Gemma

We first hear about Brett's sister in the book 'Magic Eye' when 'The Messenger' kidnaps Brett's mum and dad.
3. In which book does the cockroach named 'Robbie' appear?

Answer: Still Life

'Robbie' the cockroach is a big help in finding Kerry Chapman and Sophie Dyer.
4. Where do Brett's parents live?

Answer: Kent

In 'Magic Eye', 'The Messenger' lures Brett to his parents' cottage in Kent.
5. What is the name of the substance that killed Colin Games in 'Deep Waters'?

Answer: Heavy Water

Colin was killed by a substance called 'heavy water'. Heavy water is used as a cooler in nuclear power reactors. Ordinary water is H20: Two hydrogen atoms and one oxygen atom, heavy water is D20: Two deuterium atoms and one oyygen atom, making it 10% heavier than ordinary water.
6. What is the name of the village in 'Fire and Water'?

Answer: Oughtibridge

Oughtibridge is acually a real village, and it is near Sheffield.
7. Where do Brett and Clare go on 'holiday' in 'Lethal Harvest'?

Answer: Tobago

Detective Superintendent John Macfarlane, aka 'Big John', told Brett and Clare that they deserve a holiday; actually he wanted them to investigate a murder!
8. How many rotting bodies were found in 'The Secrets of the Dead'?

Answer: 4

Four bodies were found rotting in the Peak District; a woman, her child, and two teenage boys.
9. In 'Flying Blind' which airport is the first targeted?

Answer: Heathrow

Although the mad man targets Sheffield Airport, his first experiment is at Heathrow Airport where Brett and Clare are just about to land.
10. Which car company did Brett and Clare NOT investigate in 'Still Life'?

Answer: H-Cars

Phil Chapman worked at H-Cars so Brett and Clare did not investigate them, but they did investigate all of the others as they were interested in luring Phil to their company.
Source: Author Lea0005

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us