FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Night by Elie Wiesel
Quiz about Night by Elie Wiesel

10 Question Literature Quiz: "Night" by Elie Wiesel | Authors


This quiz is about the book "Night" by Elie Wiesel. Enjoy!

A multiple-choice quiz by rose5. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. Elie Wiesel

Author
rose5
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
287,033
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
503
- -
Question 1 of 10
1. How old is Elie at the beginning of the book? Hint


Question 2 of 10
2. How many sisters did Elie have? Hint


Question 3 of 10
3. Elie lied about his age when he reached the concentration camp.


Question 4 of 10
4. Elie was very busy at Auschwitz.


Question 5 of 10
5. What body part did Elie injure in the book that made him have to stay at the hospital and have an operation? Hint


Question 6 of 10
6. What was Juliek's hobby? Hint


Question 7 of 10
7. At the beginning of the book, how did Moshe the Beadle escape? Hint


Question 8 of 10
8. What was the slogan for Auschwitz? Hint


Question 9 of 10
9. What did Madame Schachter see in the train car? Hint


Question 10 of 10
10. Elie's father died before he was free.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : Guest 64: 10/10
Jun 12 2024 : Angiedd555: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old is Elie at the beginning of the book?

Answer: 12

When he was in the concentration camp, he lied about his age and said that he was 18.
2. How many sisters did Elie have?

Answer: 3

He never saw his youngest sister again, but he learned after the war that his two older sisters had survived.
3. Elie lied about his age when he reached the concentration camp.

Answer: true

He and his dad both lied. If they didn't, they probably would have been killed.
4. Elie was very busy at Auschwitz.

Answer: false

He stayed there for three weeks before he moved to Buna.
5. What body part did Elie injure in the book that made him have to stay at the hospital and have an operation?

Answer: foot

If he would have stayed in the hospital, he would have been liberated.
6. What was Juliek's hobby?

Answer: musician

He played the violin.
7. At the beginning of the book, how did Moshe the Beadle escape?

Answer: he got shot in the leg and the soldiers thought he was dead

Moshe the Beadle tried to warn everyone to be careful about the Germans, but no one listened and they were all eventually sent to the concentration camps.
Too bad they didn't listen!
8. What was the slogan for Auschwitz?

Answer: Work is Liberty

The weird thing is, no matter how hard you worked, they never let you go. Death must have been their idea of liberty.
9. What did Madame Schachter see in the train car?

Answer: fire

When they reached their first camp, they saw a furnace with flames pouring out of it. It was as if the lady had a premonition of what was coming.
10. Elie's father died before he was free.

Answer: true

He died of dysentery.
Source: Author rose5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Night" by Elie Wiesel Average
2. The Books of Elie Wiesel Average
3. "Night" by Elie Wiesel Average

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us