FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Witches Brew
Quiz about Witches Brew

"Witches' Brew" Trivia Quiz


Book 5, and the last (just for now [hopefully]) of the Landover series.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Brooks, Terry
  8. »
  9. Landover

Author
awkins
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,197
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
311
- -
Question 1 of 10
1. How many champions was Rydall going to send against the High Lord? Hint


Question 2 of 10
2. What was the third champion? Hint


Question 3 of 10
3. What did the River Master give Ben as protection? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Abernathy and Questor Thews appear on Earth? Hint


Question 5 of 10
5. Who killed the Wurm? Hint


Question 6 of 10
6. Who prevented Nightshade from killing Abernathy and Questor? Hint


Question 7 of 10
7. What is Poggwydd? Hint


Question 8 of 10
8. What was the first piece of magic Nightshade had Mistaya perform? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Rydall turn out to be? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Nightshade end up? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many champions was Rydall going to send against the High Lord?

Answer: 7

Nightshade hoped that he would survive them all so that Mistaya could kill him.
2. What was the third champion?

Answer: A robot

This really got Ben thinking about who was actually sending the Champions.
3. What did the River Master give Ben as protection?

Answer: An Ardsheal

A creature of pure magic. It was unstoppable and saved Ben from the robot. Willow was afraid of them because one killed her sister.
4. Where did Abernathy and Questor Thews appear on Earth?

Answer: Bumbershoot

At a Festival of Arts. They met Elizabeth Marshall again, who helped them to eventually return to Landover.
5. Who killed the Wurm?

Answer: Strabo

Nightshade made an error by letting the Wurm loose in Strabo's land. The Wurm was originally a regular worm made carnivorous by magic. Added to water, it became huge.
6. Who prevented Nightshade from killing Abernathy and Questor?

Answer: Haltwhistle

Haltwhistle is a Mud Puppy set to watch over Mistaya by the Earth Mother. The Mud Puppy's magic also save Poggwydd the G'home Gnome. Filip and Sot are also Gnomes, but did not appear in this book.
7. What is Poggwydd?

Answer: A G'home Gnome

There didn't really seem much point in introducing him in this book; I feel that Filip and Sot would have been adequate.
8. What was the first piece of magic Nightshade had Mistaya perform?

Answer: Made a bud bloom

Nightshade hoped to subvert Mistaya. She was also planning on having Mistaya kill her father.
9. Who did Rydall turn out to be?

Answer: Lord Kallendor

Completely fooled me. I thought it was going to be a Demon. After Ben dealt so leniently with him in the earlier book.
10. Where did Nightshade end up?

Answer: Seattle

She was transformed into a red-eyed Crow, ultimatley ending up in the bird display at the Woodland Park Zoo.
Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Magic Kingdom for Sale Average
2. The Tangle Box Average
3. Wizard at Large Average
4. Magic Kingdom For Sale - Sold! Average
5. A Princess of Landover Tough

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us