FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Camelot
Quiz about Camelot

Camelot Trivia Quiz


These are questions about that one brief, shining 1967 movie, 'Camelot.' (Not about Broadway or other stage versions).

A multiple-choice quiz by Lofgeornost. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Camelot

Author
Lofgeornost
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,769
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
819
- -
Question 1 of 10
1. Let's start off mellow. Which actor portrayed King Arthur? Hint


Question 2 of 10
2. Arthur first meets Guinevere, his future queen, in the snowy woods. She doesn't know who he is, and when she asks for his name, what name does he give her? Hint


Question 3 of 10
3. Speaking of nicknames, what does Arthur frequently call Guinevere? Hint


Question 4 of 10
4. When Lancelot first arrives at Camelot it is May Day, and he is astounded to discover that the knights are participating in which activity? Hint


Question 5 of 10
5. Which actor portrayed Lancelot? Hint


Question 6 of 10
6. '...He could easily work a miracle or two.' While nearly the entire court has come to loathe Lance because of what they perceive to be his overbearing pride, what miracle does he perform, compelling them all to bow before him? Hint


Question 7 of 10
7. David Hemmings played which character? Hint


Question 8 of 10
8. Which Redgrave played Queen Guinevere?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. After Guinevere and Lancelot have been caught together, Mordred confronts Arthur with a dilemma: he must either kill the woman he loves, or kill the laws he has created. By what method is Guinevere almost executed? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following songs does NOT appear in the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 12 2024 : Guest 47: 10/10
Jan 16 2024 : Guest 73: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start off mellow. Which actor portrayed King Arthur?

Answer: Richard Harris

Harris starred in the film, and played Arthur on stage as well, while Burton originated the role of Arthur on Broadway. To the best of my knowledge the other two actors never tackled this particular role.
2. Arthur first meets Guinevere, his future queen, in the snowy woods. She doesn't know who he is, and when she asks for his name, what name does he give her?

Answer: Wart

Wart was the nickname Arthur had received as a young boy, when he was under Merlin's tutelage.
3. Speaking of nicknames, what does Arthur frequently call Guinevere?

Answer: Jenny

4. When Lancelot first arrives at Camelot it is May Day, and he is astounded to discover that the knights are participating in which activity?

Answer: gathering flowers

Seeing how aghast Lance is at this revelation of unknightly behavior, Arthur retorts 'Well, someone has to do it!'
5. Which actor portrayed Lancelot?

Answer: Franco Nero

It was Franco Nero in the film, while Robert Goulet was Lancelot in the original Broadway show.
6. '...He could easily work a miracle or two.' While nearly the entire court has come to loathe Lance because of what they perceive to be his overbearing pride, what miracle does he perform, compelling them all to bow before him?

Answer: he resurrects a man

Lancelot knocks Sir Dinadin from his mount in a jousting tournament. Arthur has just pronounced him dead when Lancelot falls to his knees beside the dead man, gripping his hand and pleading for him to live. Dinadin revives, and first Guinevere, then all the knights and ladies, bow to Lancelot.

It's a pivotal moment in the film, when Guinevere, who has incessantly ridiculed Lance and all his purity, falls in love with him.
7. David Hemmings played which character?

Answer: Mordred

He fit the bill as a cunning, smarmy princeling. He also appeared in a couple of classic 60s films, 'Barbarella' and 'Blow-up.'
8. Which Redgrave played Queen Guinevere?

Answer: Vanessa

9. After Guinevere and Lancelot have been caught together, Mordred confronts Arthur with a dilemma: he must either kill the woman he loves, or kill the laws he has created. By what method is Guinevere almost executed?

Answer: burning at the stake

Arthur orders her execution, hoping to the very last that Lancelot will come to her rescue.
10. Which of the following songs does NOT appear in the movie?

Answer: The Seven Deadly Virtues

This song is Mordred's statment of all he stands for. Roddy McDowall sang it in the original Broadway show, but it doesn't appear in the movie. In fact, Hemmings doesn't sing in the film at all.
Source: Author Lofgeornost

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Guenevere, Guenevere Average

2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us