FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marvels AntMan
Quiz about Marvels AntMan

Marvel's "Ant-Man" Trivia Quiz


All about the 2015 movie "Ant-Man" starring Paul Rudd as Scott Lang.

A multiple-choice quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Ant-Man

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
378,688
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
523
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 167 (7/10), Guest 89 (9/10), Guest 107 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which character was shown tendering his military resignation before the opening credits rolled? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Scott Lang get a job after getting out of prison? Hint


Question 3 of 10
3. What did Scott get his daughter for her birthday? Hint


Question 4 of 10
4. How did Scott get the Ant-Man suit? Hint


Question 5 of 10
5. Hank kept a spare Army tank laying around in case he needed it. Where was it kept? Hint


Question 6 of 10
6. Who donned the Yellowjacket suit to battle Ant-Man? Hint


Question 7 of 10
7. Which member of the Avengers did Ant-Man battle? Hint


Question 8 of 10
8. How did Scott sneak into the Pym Technologies building? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of Scott's favorite ant. (Hint it was the only one with a name instead of a number.) Hint


Question 10 of 10
10. Members of which terrorist organization attempted to buy the Yellowjacket suit before Cross ended up donning it himself? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 167: 7/10
Jul 16 2024 : Guest 89: 9/10
Jul 01 2024 : Guest 107: 9/10
Jun 25 2024 : Guest 74: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 50: 3/10
Jun 12 2024 : Guest 81: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 86: 3/10
Jun 04 2024 : Guest 149: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 131: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which character was shown tendering his military resignation before the opening credits rolled?

Answer: Hank Pym

Pym was the creator of the technology that allowed humans to shrink to the size of an ant. He was upset with the military for attempting to go behind his back and duplicate his research.
2. Where did Scott Lang get a job after getting out of prison?

Answer: Baskin Robbins

He lied about his name and was working under the name of Jack. His manager found out about the false name and fired him. It was the only job he could find, despite having a master's degree in electrical engineering.

Baskin Robbins is an ice cream and dessert, fast food style restaurant.
3. What did Scott get his daughter for her birthday?

Answer: A stuffed rabbit

Scott wasn't invited to her birthday party, but showed up anyway. The stuffed rabbit had a face that would scare most children, but his daughter fell in love with it. The daughter's name was Cassie.
4. How did Scott get the Ant-Man suit?

Answer: He stole it from Hank Pym.

Scott was trying to find a way to get his own apartment so he could get visitation of his daughter, which drove him back into a life of crime. He chose to break into Pym's mansion and ended up stealing the suit. It turned out that it was a set up though, and Pym had wanted him to get the suit.
5. Hank kept a spare Army tank laying around in case he needed it. Where was it kept?

Answer: On his keychain

Pym had used the same technology he pioneered to make the Ant-Man suit to shrink the tank down to the size of a keychain and carried it around with him for years. The keychain was shown earlier in the movie as a bit of foreshadowing before Hank and the rest of the crew used it later. In the early scene it was only shown, with the camera lingering on it longer than the viewer would expect, and not explained until later when the tank was used to escape from inside Pym Technologies.

Several other items were shrunken down for both storage and hiding as well.
6. Who donned the Yellowjacket suit to battle Ant-Man?

Answer: Darren Cross

Cross was the CEO of Pym Tech, having taken over when Hank Pym retired.

After many years he had managed to duplicate Pym's technology and make his own suit. Unlike the Ant-Man suit though, Yellowjacket was equipped with many types of weapons.
7. Which member of the Avengers did Ant-Man battle?

Answer: The Falcon

Scott was supposed to be breaking into an old warehouse that belonged to Howard Stark. Instead the building was upgraded and turned into a base for the Avengers.

The Falcon was the only Avenger at the facility and they ended up in a fight.

Ant-Man won the fight, and managed to snag the piece of technology he was there to get.
8. How did Scott sneak into the Pym Technologies building?

Answer: Through the water main

Cross had doubled and tripled security, making most planned entrances impossible. The only way in was to have a security guard turn down the water pressure and sneak in through the water main.
9. What was the name of Scott's favorite ant. (Hint it was the only one with a name instead of a number.)

Answer: Antony

ANTony, was a play on words for the name Anthony. Hank Pym had given all of the ants numbers, but as Scott got to know his flying friend he had to name him. Unfortunately for Scott, Antony was killed during their escape from the Pym building.
10. Members of which terrorist organization attempted to buy the Yellowjacket suit before Cross ended up donning it himself?

Answer: Hydra

Hydra was the criminal organization used throughout the Marvel Cinematic Universe on TV and in the movies for all releases in 2014 and 2015. The agents of Hydra battled the S.H.I.E.L.D. operatives across several movies and TV series.

In this movie it was specifically mentioned that they were Hydra agents as they were giving Cross the money for the suit. The lead Hydra agent in this movie was a former S.H.I.E.L.D. operative turned evil agent. He actually worked with Hank prior to Hank's resignation from the military.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Ant-Man Average
2. Ant-Man and the Wasp Tough
3. Ant-Man and the Wasp: Quantumania Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us