FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Star Trivia
Quiz about Rock Star Trivia

'Rock Star' Trivia Trivia Quiz


'Rock Star' is a great movie starring Mark Wahlberg and Jennifer Aniston. The plot is predictable, but enjoyable.

A multiple-choice quiz by jennyjenjen31. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rock Star

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,252
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2415
Last 3 plays: Guest 80 (8/10), Guest 67 (7/10), Guest 1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What Bon Jovi song is included in the movie? Hint


Question 2 of 10
2. Mark Wahlberg played Chris aka Izzy. What was Chris' last name in the movie? Hint


Question 3 of 10
3. What does Mats say to Chris just before Chris (Izzy) goes on stage for his first live performance? Hint


Question 4 of 10
4. How many stairs does Chris (Izzy) fall down during his first live performance with Steel Dragon? Hint


Question 5 of 10
5. Real life rock bassist Jeff Pilson plays who in 'Rock Star'? Hint


Question 6 of 10
6. Prior to joining Steel Dragon, Chris Cole, aka Izzy, had a day job. What did he do for a living? Hint


Question 7 of 10
7. Jeff Pilson played bass guitar for which '80s heavy metal band? Hint


Question 8 of 10
8. Jason Bonham, who plays A.C. in the movie, is the son of a rock legend. Who is his late father, and what band did his father play with? Hint


Question 9 of 10
9. Chris (Izzy) forgets where he is when he is touring in what city? Hint


Question 10 of 10
10. The drummer in Blood Pollution uses what brand of cymbals? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 03 2024 : Guest 80: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 67: 7/10
Mar 15 2024 : Guest 1: 6/10
Feb 23 2024 : Guest 50: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Bon Jovi song is included in the movie?

Answer: Living On A Prayer

'Living On A Prayer' was played when Chris and Emily arrived in Los Angeles.
2. Mark Wahlberg played Chris aka Izzy. What was Chris' last name in the movie?

Answer: Cole

Although the reviews were mixed, 'Rock Star' generated publicity because of the plot. Many fans wanted to relive the heavy metal days of the 1980s.
3. What does Mats say to Chris just before Chris (Izzy) goes on stage for his first live performance?

Answer: 'Break a leg'

Chris (Izzy) was very nervous before taking the stage. Mats, the road manager, offered his encouragement.
4. How many stairs does Chris (Izzy) fall down during his first live performance with Steel Dragon?

Answer: Four

Chris (Izzy) starts off slowly descending the stairs while singing the opening number. He loses his balance and falls all the way to the bottom of the steps. Luckily, he has enough pride to pick himself up and finish the song.
5. Real life rock bassist Jeff Pilson plays who in 'Rock Star'?

Answer: Jorgen

Jeff Pilson plays Jorgen, bassist for Steel Dragon. A.C. was the drummer for Steel Dragon. Xander Cummins was the guitarist for Blood Pollution.
6. Prior to joining Steel Dragon, Chris Cole, aka Izzy, had a day job. What did he do for a living?

Answer: Repaired copy machines

Chris Cole repaired copy machines during the day. At night, he sang lead vocals for his Steel Dragon tribute band.
7. Jeff Pilson played bass guitar for which '80s heavy metal band?

Answer: Dokken

Dokken was a great band. Jeff Pilson teamed with guitar great George Lynch to create a unique sound. Dokken's most popular song was 'Dream Warriors'. 'Dream Warriors' was featured in one of the 'Nightmare on Elm Street' movies.
8. Jason Bonham, who plays A.C. in the movie, is the son of a rock legend. Who is his late father, and what band did his father play with?

Answer: John Bonham, Led Zeppelin

Jason Bonham had a very close relationship with his legendary drummer dad, John. Jason is currently in a band called 'Healing Sixes'.
9. Chris (Izzy) forgets where he is when he is touring in what city?

Answer: Seattle

Emily is devastated when she realizes Chris (Izzy) does not remember their meeting. He is too busy living the rock and roll lifestyle.
10. The drummer in Blood Pollution uses what brand of cymbals?

Answer: Sabian

This is actually a blooper. Sabian cymbals did not exist in 1985. They made their debut in 1987! Oops!
Source: Author jennyjenjen31

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Rock Star Tough

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us