FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Thirteen
Quiz about Thirteen

Average Thirteen Quiz | 10 Questions | Movies


This is a quiz about the powerful and intense 2003 movie, "Thirteen", starring Evan Rachel Wood, Nikki Reed, and Holly Hunter.

A multiple-choice quiz by redsoxbabe24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Thirteen

Author
redsoxbabe24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,743
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4829
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 217 (8/10), Guest 76 (9/10), Guest 139 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which character does the talented actress Holly Hunter play? Hint


Question 2 of 10
2. What did Tracy do to get Evie and Astrid to hang out with her? Hint


Question 3 of 10
3. Joss Stone sang "Lemon", the theme song of "Thirteen".


Question 4 of 10
4. The story of "Thirteen" is loosely based on the real life experiences of whom? Hint


Question 5 of 10
5. The boy that asks Tracy out is named Mason.


Question 6 of 10
6. Which board game does Brady, Melanie's boyfriend, buy for Tracy? Hint


Question 7 of 10
7. Tracy gets which part of her body pierced, when Evie takes her to the tattoo shop? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these taglines was NOT used for "Thirteen"? Hint


Question 9 of 10
9. What does Tracy call Brooke, Evie's aunt, when she is blaming Evie's bad habits on Tracy?
Hint


Question 10 of 10
10. Are Evie and Tracy still friends at the end of the movie?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 217: 8/10
Jul 16 2024 : Guest 76: 9/10
Jul 14 2024 : Guest 139: 7/10
Jul 07 2024 : Guest 81: 8/10
Jun 28 2024 : Guest 82: 6/10
Jun 24 2024 : Guest 109: 8/10
Jun 24 2024 : Guest 31: 7/10
Jun 21 2024 : Guest 75: 6/10
Jun 15 2024 : Guest 222: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which character does the talented actress Holly Hunter play?

Answer: Melanie, Tracy's mother

Holly Hunter was nominated for an Oscar for her portrayal of Melanie Freeland, Tracy's concerned mom and recovering alcoholic. Hunter won an Oscar in 1994 for Best Actress in "The Piano" (1993). She was nominated two other times for Best Supporting Actress for "The Firm" (1993) and Best Actress for "Broadcast News" (1987).
2. What did Tracy do to get Evie and Astrid to hang out with her?

Answer: Steal a wallet

When Evie and her friend blow Tracy off, she goes outside and sits on a bench. A woman sits down next to her and is busily talking on a cell phone. Tracy takes her wallet without her noticing and takes Evie and her friend on a shopping spree. From then on Tracy was best friends with Evie.
3. Joss Stone sang "Lemon", the theme song of "Thirteen".

Answer: False

Singer/songwriter Katy Rose sang the theme song. Katy actually wrote the song specifically for "Thirteen", after she read about the movie in the newspaper. "Lemon", as well as another of Rose's song called "Overdrive", can be heard many times throughout the movie.
4. The story of "Thirteen" is loosely based on the real life experiences of whom?

Answer: Nikki Reed (Evie Zamora)

Nikki Reed and Catherine Hardwicke wrote the script for "Thirteen" in only six days. Reed was originally going to play the role of Tracy, which is based on herself, but ended up playing Tracy's bad influence, Evie Zamora, instead.
5. The boy that asks Tracy out is named Mason.

Answer: False

Mason is the name of Tracy's brother, who is played by Brady Corbet. Javi, played by Charles Duckworth, is the name of the boy who asks Tracy out. Javi is not a main character in the movie, but is one factor in Tracy and Evie's fallout. Evie seems excited for Tracy when Javi asks her out and even sets them up on a date. Later on in the movie though, Tracy finds Evie and Javi coming out of a photo booth together and it seems like something is going on between them. Also, when Evie and her friends blow off Tracy towards the end of the movie, Javi is in the car they drive off in and he ignores Tracy along with the rest of them.
6. Which board game does Brady, Melanie's boyfriend, buy for Tracy?

Answer: Guesstures

Although Melanie says Tracy has been wanting the game for months, Tracy acts uninterested because she is high. Tracy doesn't like Brady because he has been from halfway house to halfway house to recover from his drug addiction, and she is tired of her mom letting him into their house.
7. Tracy gets which part of her body pierced, when Evie takes her to the tattoo shop?

Answer: Tongue

Nikki Reed (Evie) had a real tongue stud, but Evan Rachel Wood did not. The tongue stud was made as a suction cup to stick onto Evan's tongue, but it would occasionally fall off. Wood accidentally swallowed a few of them throughout filming. Tracy also gets her belly button pierced in the movie, but Evie pierces it while the two girls are on Tracy's bed. Evan has a scar from Nikki Reed actually poking a needle into her belly during the belly piercing scene of the movie.
8. Which of these taglines was NOT used for "Thirteen"?

Answer: Truth is Beauty

"It's happening so fast." and "They're not little girls anymore." were both used in promotional posters for "Thirteen". "Truth is Beauty" was not used in the posters, but is shown on a street poster in the movie. When Tracy is downtown and can't find Evie, she takes a drink of an unidentifiable substance and leans against a white poster of a girl's eyes with the line "Truth is Beauty" on it.

The eyes in the poster actually belong to Nikki Reed herself. "It's happening so fast." and "They're not little girls anymore." refer to the quick adjustment Tracy makes from being a shy immature girl before she became friends with Evie, to being wild and provocative when the two become friends. Tracy goes from being a good student and wearing little girl clothes to becoming a scantilly-clad drug addict who cuts her wrists.
9. What does Tracy call Brooke, Evie's aunt, when she is blaming Evie's bad habits on Tracy?

Answer: Frankenstein

Tracy calls her this because Brooke has had many plastic surgeries and looks like a monster. Brooke exposes Tracy's cut up arms to her mom when Tracy says this. Tracy is shown cutting her wrists a few times throughout the movie. Melanie is surprised to know that things had gotten that bad, but she defends her daughter anyway.
10. Are Evie and Tracy still friends at the end of the movie?

Answer: No

After Tracy tells Evie that her family can't adopt her, Evie completely ignores Tracy. When Tracy comes home one day she finds her mother, Evie, and Brooke sitting in her living room and Tracy's secrets are exposed. Brooke tries to blame all of Evie's bad habits on Tracy which causes Melanie to tell her, "Tracy was playing with Barbies before she met Evie!" Brooke and Evie are moving so Tracy can never see Evie again.

I hope you liked my quiz! Let me know what you think.
Source: Author redsoxbabe24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Thirteen Average
2. Thirteen Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us