FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Get Out of My Head
Quiz about Get Out of My Head

Get Out of My Head! Trivia Quiz


Have you ever heard a song and found yourself humming/singing it for the next week. This is a quiz on some of the songs that have done this to me. Songs I could not get out of my head.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Music Grab Bag

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,119
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4922
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 131 (8/10), Guest 50 (10/10), Guest 50 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. I was watching a movie last night called "Pretty Woman" (1990) that starred Richard Gere and Julia Roberts. Who sang the theme song "Oh, Pretty Woman" that I can't seem to get out of my head? Hint


Question 2 of 10
2. What was a number one hit by the British rock group The Animals in 1964, about a house in New Orleans that is the next song I can't get out of my head? Hint


Question 3 of 10
3. Another song I can't get out of my head is which 1950's rock n roll hit song about azure footwear? Hint


Question 4 of 10
4. I want this song to get out of my head as I have been singing it for two days. What is this 1964 classic rock song by Little Anthony and the Imperials that fits right into this quiz? Hint


Question 5 of 10
5. I have been humming the song "Nights in White Satin" all day after hearing it on the radio. Which symphonic rock group of the 1960-1970's is responsible for this song I can't get out of my head? Hint


Question 6 of 10
6. I don't know why, but I have been singing Billy Joel's signature song for a week. What is this semi-autobiographical song that will not get out of my head? Hint


Question 7 of 10
7. I heard the old soft rock song "Puff the Magic Dragon" last night at my friend's house and it won't get out of my head. Who sang this magical, albeit unusual, piece of rock music history? Hint


Question 8 of 10
8. In the early 1970's, when the school year was over we would run around singing a popular rock hit entitled "School's Out". Who sang this song that I could not get out of my head for a week? Hint


Question 9 of 10
9. When "The Sonny and Cher Comedy Hour" came out in 1971 I was glued to the television set. They would end each episode with their theme song. What was the title of this song that I could not get out of my head for hours? Hint


Question 10 of 10
10. I was playing one of my old 8-track tapes by ELO (Electric Light Orchestra). Which of the following choices would be the song that I can't get out of my head? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 131: 8/10
Jun 21 2024 : Guest 50: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 50: 9/10
Jun 18 2024 : evilmick44: 9/10
Jun 15 2024 : Guest 64: 8/10
Jun 12 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 12 2024 : Guest 35: 8/10
Jun 11 2024 : pfertel: 9/10
Jun 11 2024 : Stoaty: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was watching a movie last night called "Pretty Woman" (1990) that starred Richard Gere and Julia Roberts. Who sang the theme song "Oh, Pretty Woman" that I can't seem to get out of my head?

Answer: Roy Orbison

"Oh,Pretty Woman" was released in 1964 by rock music legend Roy Orbison. In 1999 the song earned a Grammy Hall of Fame Award. This award is given to songs that are at least 25 years old and have some kind of historical significance.
2. What was a number one hit by the British rock group The Animals in 1964, about a house in New Orleans that is the next song I can't get out of my head?

Answer: "House of the Rising Sun"

The authorship of the "House of the Rising Sun" is hotly debated. When The Animals released it in 1964 it became the #1 hit it the U.S., Britain, Finland, Canada, and Sweden. The song is a story of a life taking a downward spiral in the notorious city of New Orleans.
3. Another song I can't get out of my head is which 1950's rock n roll hit song about azure footwear?

Answer: "Blue Suede Shoes"

This time the song I can't get out of my head is "Blue Suede Shoes" which was recorded by Elvis Presley and Carl Perkins. While it was a moderate hit for Carl Perkins, Elvis's rock version forever secured this song's place in rock n roll history.
4. I want this song to get out of my head as I have been singing it for two days. What is this 1964 classic rock song by Little Anthony and the Imperials that fits right into this quiz?

Answer: "Goin' Out of My Head"

Little Anthony and the Imperials were singing "Goin' Out of My Head" while I wrote this quiz and I had to include it. The other options are all rock hits by other singers.
5. I have been humming the song "Nights in White Satin" all day after hearing it on the radio. Which symphonic rock group of the 1960-1970's is responsible for this song I can't get out of my head?

Answer: The Moody Blues

"Nights in White Satin" (1967) was released by The Moody Blues. It was not an immediate success, possibly due to it's original seven minute playing time. It was re-edited to four minutes and re-released in 1972 when it became an instant hit in both North America and Europe.
6. I don't know why, but I have been singing Billy Joel's signature song for a week. What is this semi-autobiographical song that will not get out of my head?

Answer: "Piano Man"

"Piano Man" is sung from the viewpoint of a piano player in a bar. He sings about the lonely people commiserating there. In interviews, he has acknowledged that each character in the song is a real person that he knew while still performing in the bar scene before becoming one of the legends of rock music.
7. I heard the old soft rock song "Puff the Magic Dragon" last night at my friend's house and it won't get out of my head. Who sang this magical, albeit unusual, piece of rock music history?

Answer: Peter, Paul, and Mary

This unusual piece of rock history was sung by the folk-rock group of Peter, Paul and Mary. The authors of this song have faced controversy for years over the lyrics and characters in the song and their relationship or innuendo to illegal drug usage.
8. In the early 1970's, when the school year was over we would run around singing a popular rock hit entitled "School's Out". Who sang this song that I could not get out of my head for a week?

Answer: Alice Cooper

"School's Out" was a big hit for the wild and crazy Alice Cooper. His band started in the 1960's but it was not until 1972 and the release of this song that he had his first big hit. He was an innovator of heavy metal rock and would show up on stage with guillotines, electric chairs, and other types of Gothic imagery designed to shock. (No pun intended.)
9. When "The Sonny and Cher Comedy Hour" came out in 1971 I was glued to the television set. They would end each episode with their theme song. What was the title of this song that I could not get out of my head for hours?

Answer: "I've Got You Babe"

"I've Got You Babe" was the signature song for Sonny and Cher. They ended every episode with this song which made the most out of Cher's amazing voice.
10. I was playing one of my old 8-track tapes by ELO (Electric Light Orchestra). Which of the following choices would be the song that I can't get out of my head?

Answer: "Can't Get It Out of My Head"

All of these songs have been recorded, but only one of them would have appeared on an 8-track tape by ELO. The correct answer would be "Can't Get It Out of My Head" which appeared on their 1974 album "Eldorado" and was the first song for the group to make it into the top ten.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Some Random Music Quizzes:

Here are five music quizzes, including one of my own! Please play, rate and enjoy!

  1. Shuffle This--My iPod Rules! Average
  2. Here Come The Music Buffs! Tough
  3. Get Out of My Head! Easier
  4. Oldies Music Average
  5. Key Facts about Known Songs Average

Also part of quiz list
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us