Quiz about Red Hot Chili Peppers
Quiz about Red Hot Chili Peppers

10 Questions about Red Hot Chili Peppers | Music


So you think you know the Red Hot Chili Peppers?

A multiple-choice quiz by Makky. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
Makky
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,242
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
717
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year did the Peppers bring out their debut album? Hint

1983
1982
1985
1984

2. What is the name of lead singer Anthony Kiedis' famous father? Hint

Anthony Kiedis Senior
James Kiedis
Blackie Dammett
James Blackhod

3. In 2003, the Peppers performed in front of 80,000 people at Ireland's Slane Castle. Which county is the castle in? Hint

Meath
Galway
Antrim
Dublin

4. Former drummer D.H. Peligro played for which band, other than the Peppers? Hint

The Foo Fighters
Pearl Jam
The Dead Kennedys
Metallica

5. Which singer did the Peppers perform with in Hyde Park in June of 2004? Hint

Ricky Martin
Elton John
James Brown
Michael Franti

6. What is the only song off "One Hot Minute" that the Peppers have played in concert since John Frusciante rejoined the band? Hint

Warped
Coffee Shop
Aeroplane
Pea

7. Which guitarist played on "One Hot Minute"? Hint

Slash
Hillel Slovak
Dave Navarro
James Hetfield

8. On the live DVD, "Off The Map", the Peppers perform a 12 minute song which isn't on any of their albums. What song was it? Hint

Love Rollercoaster
Soul To Squeeze
Search And Destroy
Gong Li

9. The song "Emit Remmus" (off "Californication") is written about which member of the Spice Girls who had a brief relationship with Anthony Kiedis? Hint

Baby Spice
Posh Spice
Sporty Spice
Ginger Spice

10. Which guitarist made an extremely brief appearance in the band after Arik Marshall was dropped? Hint

Noel Gallagher
Harry Freedman
Daniel Johns
Jesse Tobias


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did the Peppers bring out their debut album?

Answer: 1984

This was one year after their formation, in 1983.
2. What is the name of lead singer Anthony Kiedis' famous father?

Answer: Blackie Dammett

Dammett is considered by Kiedis as more of a brother than father, with the two hanging out together often.
3. In 2003, the Peppers performed in front of 80,000 people at Ireland's Slane Castle. Which county is the castle in?

Answer: Meath

A fire in the castle prevented concerts being held there before 1998, however it is now a popular concert site for famous bands.
4. Former drummer D.H. Peligro played for which band, other than the Peppers?

Answer: The Dead Kennedys

Peligro recently released a punk cover of Jimi Hendrix's "Purple Haze", which has received rave reviews around the world.
5. Which singer did the Peppers perform with in Hyde Park in June of 2004?

Answer: James Brown

The band played three concerts in Hyde Park in four days, attracting massive crowds.
6. What is the only song off "One Hot Minute" that the Peppers have played in concert since John Frusciante rejoined the band?

Answer: Pea

According to Flea, Frusciante has never even listened to the album, having been in rehab at the time of recording.
7. Which guitarist played on "One Hot Minute"?

Answer: Dave Navarro

Navarro was the guitarist in another band, Jane's Addiction, that Flea has performed with.
8. On the live DVD, "Off The Map", the Peppers perform a 12 minute song which isn't on any of their albums. What song was it?

Answer: Search And Destroy

"Search And Destroy" is off the album, "The Beavis and Butthead Experience".
9. The song "Emit Remmus" (off "Californication") is written about which member of the Spice Girls who had a brief relationship with Anthony Kiedis?

Answer: Sporty Spice

Sporty admits that she went to dinner with Kiedis, but claims there was no "romance".
10. Which guitarist made an extremely brief appearance in the band after Arik Marshall was dropped?

Answer: Jesse Tobias

Tobias joined after Marshall left, but was replaced almost instantly by Dave Navarro.
Source: Author Makky

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Dec 16 2022 : Guest 180: 7/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us