FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Living the Dream
Quiz about Living the Dream

Living the Dream Trivia Quiz


This quiz deals with quotes about..ermmm... what else? Dreams! And life, of course! Enjoy!

A multiple-choice quiz by DeepHistory. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Who Said It?
  8. »
  9. Famous Quotes for Experts

Author
DeepHistory
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,631
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
698
Last 3 plays: Guest 24 (3/10), Linda_Arizona (7/10), kyleisalive (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe." Who said that?
Hint


Question 2 of 10
2. "Those who dream by day are cognizant of many things that escape those who dream only at night." Who said that? Hint


Question 3 of 10
3. "If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader." Who said that? Hint


Question 4 of 10
4. "The very substance of the ambitious is merely the shadow of a dream." Who said that? Hint


Question 5 of 10
5. "The nicest thing for me is sleep, then at least I can dream." Who said that? Hint


Question 6 of 10
6. "Some look at things that are, and ask why. I dream of things that never were and ask why not?" Who said that? Hint


Question 7 of 10
7. "For my part I know nothing with any certainty, but the sight of the stars makes me dream." Who said that? Hint


Question 8 of 10
8. "There is nothing like a dream to create the future." Who said that? Hint


Question 9 of 10
9. "I had this dream to become a writer since I was a teenager." Who said that? Hint


Question 10 of 10
10. "What if nothing exists and we're all in somebody's dream?" Who said that? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : Guest 24: 3/10
May 07 2024 : Linda_Arizona: 7/10
Apr 07 2024 : kyleisalive: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe." Who said that?

Answer: Anatole France

Anatole France was a French poet, novelist and journalist. He was born in Paris on April 16, 1844 and died in Saint-Cyr-sur-Loire on October 12, 1924. He wrote several novels, including a biography of St. Joan of Arc. In 1921 he received the Nobel Prize in Literature. He was also a prominent supporter of Alfred Dreyfus during the "Dreyfus Affair".
2. "Those who dream by day are cognizant of many things that escape those who dream only at night." Who said that?

Answer: Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe (January 19, 1809 - October 7, 1849) was an American writer and poet. His literary style belongs to Romanticism, and his tales deal most with horror and the macabre. Late in his life, he exhibited an interest in politics when John Tyler was the president of the USA. He tried to gain appointment in the Custom House, but failed.
3. "If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader." Who said that?

Answer: John Quincy Adams

John Quincy Adams was the 6th US president, from 1825 to 1829 and was the leader of the Democratic-Republican Party. He helped design the Monroe Doctrine and played a pivotal role in events of his era, both in and outside America. His Vice President was John C. Calhoun, the most famous supporter of free trade and states' rights.
4. "The very substance of the ambitious is merely the shadow of a dream." Who said that?

Answer: William Shakespeare

Who does not know Shakespeare? He was perhaps the greatest playwright of England and the greatest writer in English language. Moreover, he is regarded as the world's most eminent dramatists, along with the ancient Greek playwrights. This quotation is spoken by Rosencrantz in "Hamlet", Act 2, Scene 2.
5. "The nicest thing for me is sleep, then at least I can dream." Who said that?

Answer: Marilyn Monroe

Marilyn Monroe was an actress, singer and top model, one of the most famous women of the 20th century. She starred in movies like "Some Like it Hot", "The Prince and the Showgirl" and "Gentlemen Prefer Blondes". In 2009, TV Guide Network acknowledged her as the sexiest woman in film of all time.
6. "Some look at things that are, and ask why. I dream of things that never were and ask why not?" Who said that?

Answer: George Bernard Shaw

George Bernard Shaw was an Irish playwright. His plays include "Man and Superman", "Major Barbara", "Pygmalion" (the basis for the musical "My Fair Lady") and "The Millionairess". Shaw also wrote many speeches for the Fabian Society, a predecessor of the Labour Party.
7. "For my part I know nothing with any certainty, but the sight of the stars makes me dream." Who said that?

Answer: Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh was a Dutch painter, one of the greatest artists of all time. He painted several masterpieces, like "The Sunflowers" and "Starry Night" but, during his lifetime, he sold only three of them. Today, "The Sunflowers" is one of the most valuable paintings in the whole world.
8. "There is nothing like a dream to create the future." Who said that?

Answer: Victor Hugo

Victor Hugo was one of the leaders of the Romantic Movement. He is most known for his novels, such as "Les MisÚrables" and "The Hunchback of Notre Dame". Lesser known works of his include "Napoleon le Petit" a political satire directed against Napoleon III and a biography of William Shakespeare.
9. "I had this dream to become a writer since I was a teenager." Who said that?

Answer: Paulo Coelho

Paulo Coelho is a Brazilian author and lyricist. Some of his works are "The Alchemist", "The Fifth Mountain", " By the River Piedra I Sat Down and Wept", "Manuscript Found in Accra" and "Adultery". He is regarded as the best selling Portuguese-speaking author worldwide.
10. "What if nothing exists and we're all in somebody's dream?" Who said that?

Answer: Woody Allen

Woody Allen is an American film director, entertainer and producer. He has received four Academy Awards and 24 nominations for one. Critic Roger Ebert described Allen as "a treasure of the cinema." He made films like "Hannah and Her Sisters", "What's New Pussycat?", appearing as himself in at least one occasion.
Source: Author DeepHistory

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Five of my FunTrivia Categories #8:

Just what the title says. Another bunch of my quizzes, each of them belonging in a FunTrivia category.

  1. Dark Night Full of Lights Average
  2. Five Things about Peter and Five about Paul Average
  3. Eddard Stark, the Quiet Wolf Average
  4. Living the Dream Tough
  5. My Beloved Traitor... Average

Also part of quiz list
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us