FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in May 2014
Quiz about They Died in May 2014

They Died in May 2014 Trivia Quiz


These questions are about people who died in May 2014.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,282
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
773
Last 3 plays: Guest 175 (3/10), Guest 2 (4/10), Guest 136 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. American author and poet Maya Angelou died on May 28, 2014. At which American President's inauguration did Angelou recite her poem "On the Pulse of Morning"? Hint


Question 2 of 10
2. Australian racing driver Jack Brabham died on May 19, 2014. Brabham won the Formula One world championship in 1959, 1960 and 1966. What was significant about his 1966 championship? Hint


Question 3 of 10
3. Canadian author Farley Mowat died on May 6, 2014. Which 1983 movie starring Charles Martin Smith was adapted from Mowat's 1963 autobiographical work? Hint


Question 4 of 10
4. American businessman Malcolm Glazer died on May 28, 2014. Besides owning the National Football League Tampa Bay Buccaneers, which other iconic sports team did Glazer possess? Hint


Question 5 of 10
5. British aristocrat Mary Soames died May 31, 2014. Soames was the youngest child of which Prime Minister of the United Kingdom? Hint: He was elected in the 1951 election. Hint


Question 6 of 10
6. Canadian journalist and author Knowlton Nash died May 24, 2014. Which iconic Canadian Broadcasting Corporation news program did Nash anchor from 1978 until 1992? Hint


Question 7 of 10
7. American boxer Jimmy Ellis died May 6, 2014. Ellis held the Heavyweight Championship from 1968 until 1970 when he was defeated by which great champion? Hint


Question 8 of 10
8. German sports head Manfred von Richthofen died May 1, 2014. He was the nephew of which historical figure? Hint


Question 9 of 10
9. Former professional hockey player Ross Lonsberry died on May 4, 2014. Lonsberry won two Stanley Cup championships playing on a line with Rick MacLeish and Gary Dornhoefer on which infamous 1970s team? Hint


Question 10 of 10
10. American actor Efrem Zimbalist, Jr. died May 2, 2014. From 1965-1974, Zimbalist played the character of Lewis Erskine on which television show? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 175: 3/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 4/10
May 28 2024 : Guest 136: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American author and poet Maya Angelou died on May 28, 2014. At which American President's inauguration did Angelou recite her poem "On the Pulse of Morning"?

Answer: Bill Clinton

In 1993, Maya Angelou became the first poet since Robert Frost in 1961 to recite a poem at an inauguration. Her 1969 autobiography "I Know Why the Caged Bird Sings" was an empowering influence in the civil rights movement, illustrating much of the dignity that marked Angelou's life.
2. Australian racing driver Jack Brabham died on May 19, 2014. Brabham won the Formula One world championship in 1959, 1960 and 1966. What was significant about his 1966 championship?

Answer: Won driving his own car

Brabham set up his own team in 1962 and, despite reaching the age of 40 in 1966, was able to become the first man to win the Formula One world championship driving one of his own cars.
3. Canadian author Farley Mowat died on May 6, 2014. Which 1983 movie starring Charles Martin Smith was adapted from Mowat's 1963 autobiographical work?

Answer: Never Cry Wolf

A young biologist is assigned to the Canadian Arctic to study why the caribou population is decreasing. Walt Disney Pictures was experimenting with more adult material and drew some controversy with the more mature nature of the film. Mowat wrote mainly about the Canadian North and championed many environmental causes.
4. American businessman Malcolm Glazer died on May 28, 2014. Besides owning the National Football League Tampa Bay Buccaneers, which other iconic sports team did Glazer possess?

Answer: Manchester United

Glazer gradually bought out all the other Manchester United shareholders in 2005. The purchase was not generally welcomed by the fans of the club with Glazer reportedly never setting foot at the club's home stadium.
5. British aristocrat Mary Soames died May 31, 2014. Soames was the youngest child of which Prime Minister of the United Kingdom? Hint: He was elected in the 1951 election.

Answer: Winston Churchill

Mary Soames was the youngest of five children of Winston Churchill and his wife Clementine. In 1947, she married politician Christopher Soames and had five children of her own. A successful author, Somes wrote a well received biography of her mother. After leading Britain during the Second World War, Churchill's Conservative Party lost the 1945 election, returning to power in 1951.
6. Canadian journalist and author Knowlton Nash died May 24, 2014. Which iconic Canadian Broadcasting Corporation news program did Nash anchor from 1978 until 1992?

Answer: The National

Nash stepped away from CBC management to take over the flagship nightly news program in 1978. His lead story on his first show was the Jonestown Massacre. A staunch supporter of journalism, Nash wrote passionately about the importance of an independent free press.
7. American boxer Jimmy Ellis died May 6, 2014. Ellis held the Heavyweight Championship from 1968 until 1970 when he was defeated by which great champion?

Answer: Joe Frazier

Ellis won the elimination tournament for the Heavyweight Championship when Ali was stripped of the crown for refusing to enter the military. Managed by Ali's trainer Angelo Dundee, Ellis was no match for Frazier with Dundee stopping the fight in the fifth round.
8. German sports head Manfred von Richthofen died May 1, 2014. He was the nephew of which historical figure?

Answer: The Red Baron

The Red Baron (Manfred von Richthofen) was a World War I German flying ace who was credited with 80 air combat victories. He was on killed April 21, 1918 with Canadian Captain Roy Brown receiving the credit although Australian ground forces may actually have ended the Baron's career. Manfred von Richthofen, the nephew, was a hockey player and coach who served from 1994 to 2006 as head of the German Sports Federation.
9. Former professional hockey player Ross Lonsberry died on May 4, 2014. Lonsberry won two Stanley Cup championships playing on a line with Rick MacLeish and Gary Dornhoefer on which infamous 1970s team?

Answer: Philadelphia Flyers

The "Broad Street Bullies" won the 1974 and 1975 championships playing a strong aggressive style of play. Lonsberry, MacLeish and Dornhoefer mixed skill with the aggression to make invaluable contributions to the Flyers' success.
10. American actor Efrem Zimbalist, Jr. died May 2, 2014. From 1965-1974, Zimbalist played the character of Lewis Erskine on which television show?

Answer: The F.B.I.

"The F.B.I." told fictionalized accounts of cases of the American Federal Bureau of Investigation. From 1959-1962, Zimbalist appeared as Stu Bailey in "77 Sunset Strip" and from 1957-1958, he played Dandy Jim Buckley on "Maverick". After 1974, Zimbalist did voice over work for animated series as well as guest spots on many shows including his daughter Stephanie's series "Remington Steele".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us