Quiz about Do You Know Your New Testament
Quiz about Do You Know Your New Testament

Do You Know Your New Testament? Quiz


How well do you know your New Testament? These are all verses from the New Testament NIV version. You pick which book it is in and have fun.

A multiple-choice quiz by seanbrady. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. New Testament

Author
seanbrady
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,311
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2299
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (6/10), Guest 172 (3/10), Guest 107 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which book will you find this verse? "An angel of the Lord appeared to him in a dream and said, Joseph son of David, do not be afraid to take Mary home as your wife, because what is conceived in her is from the Holy Spirit." Hint

John
Phillipians
Luke
Matthew

2. In which book will you find this verse? "A voice of one calling in the desert, 'Prepare the way for the Lord, make straight paths for him." Hint

Hebrews
3 John
Mark
Acts

3. Many books in the New Testament are actually letters to different churches that had been established. Where would this verse be found? "That if you confess with your mouth, 'Jesus is Lord,' and believe in your heart that God raised him from the dead, you will be saved." Hint

1 Corinthians
Romans
1 Thessalonians
2 John

4. This verse comes from one of the many books with more than one installment. Can you tell which one? "The end of all things is near. Therefore be clear minded and self-controlled so that you can pray." Hint

2 Peter
1 Timothy
2 Timothy
1 Peter

5. In which book of the New Testament will you find this verse? "For now we really live, since you are standing firm in the Lord." Hint

1 Thessalonians
Titus
2 Thessalonians
Philemon

6. The writer of this book still causes controversy as to authorship to this day -- but which book is it? "Do not harm the land or the sea or the trees until we put a seal on the foreheads of the servants of our God." Hint

Philemon
James
Jude
Revelation

7. Where in the New Testament would you find this verse? "I saw in heaven another great and marvelous sign: seven angels with the seven last plagues last, because with them God's wrath is completed." Hint

Terminations
Galatians
Revelation
Ephesians

8. Here they are discussing Old Testament scripture in the New Testament. Which book do you find it in? "Though you already know all this, I want to remind you that the Lord delivered his people out of Egypt, but later destroyed those who did not believe." Hint

Jude
2 John
3 John
Philemon

9. Which book is it in? "All who are under the yoke of slavery should consider their masters worthy of full respect, so that God's name and our teaching may not be slandered." Hint

2 Peter
1 John
2 Timothy
1 Timothy

10. This was one of Jesus' most important commandments; which book is it quoted in? "Be completely humble and gentle be patient, bearing with one another in love." Hint

Acts
Galatians
Ephesians
Philippians


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which book will you find this verse? "An angel of the Lord appeared to him in a dream and said, Joseph son of David, do not be afraid to take Mary home as your wife, because what is conceived in her is from the Holy Spirit."

Answer: Matthew

Matthew 1:20 It is worth noting that Joseph was willing to give Mary a "Quiet Divorce" when he found out she was pregnant, she could have been killed for such an offense.
2. In which book will you find this verse? "A voice of one calling in the desert, 'Prepare the way for the Lord, make straight paths for him."

Answer: Mark

Mark 1:3 Here they are referring to the prophesies of Isaiah and speaking of John the Baptist. Many wondered about John the Baptist and many thought he was the Messiah -- that is, until Jesus came.
3. Many books in the New Testament are actually letters to different churches that had been established. Where would this verse be found? "That if you confess with your mouth, 'Jesus is Lord,' and believe in your heart that God raised him from the dead, you will be saved."

Answer: Romans

Romans 10:9
4. This verse comes from one of the many books with more than one installment. Can you tell which one? "The end of all things is near. Therefore be clear minded and self-controlled so that you can pray."

Answer: 1 Peter

1 Peter 4:7 Here Peter is telling them that the end is near and they must be ready. Written in the early A.D. 60s
5. In which book of the New Testament will you find this verse? "For now we really live, since you are standing firm in the Lord."

Answer: 1 Thessalonians

1 Thessalonians 3:8 Here we have another of the letters written by Paul the Apostle. He was writing to the church in Thessalonica. He was encouraging them and giving them praise for their standing firm and not going the way of false prophets.
6. The writer of this book still causes controversy as to authorship to this day -- but which book is it? "Do not harm the land or the sea or the trees until we put a seal on the foreheads of the servants of our God."

Answer: Revelation

Revelation 7:3 Written by John between A.D.70 to A.D.95. The identity of the John who is the author is debated. Some say it was Jesus's disciple John; others say it was just another John. Guess we will have to wait to be sure.
7. Where in the New Testament would you find this verse? "I saw in heaven another great and marvelous sign: seven angels with the seven last plagues last, because with them God's wrath is completed."

Answer: Revelation

Revelation 15:1 Just part of the action that is left to come.
8. Here they are discussing Old Testament scripture in the New Testament. Which book do you find it in? "Though you already know all this, I want to remind you that the Lord delivered his people out of Egypt, but later destroyed those who did not believe."

Answer: Jude

Jude 1:5 One of the shorter books in the New Testament with only one chapter. All the other answer choices also only have one chapter.
9. Which book is it in? "All who are under the yoke of slavery should consider their masters worthy of full respect, so that God's name and our teaching may not be slandered."

Answer: 1 Timothy

1 Timothy 6:1 Here we have another letter written by Paul to his friend, a young minister named Timothy.
10. This was one of Jesus' most important commandments; which book is it quoted in? "Be completely humble and gentle be patient, bearing with one another in love."

Answer: Ephesians

Ephesians 4:2 Here Paul is writing to the church at Ephesus. Jesus says in Luke 10:27, "Love the Lord your God with all your heart and with all your soul and with all your strength and with all your mind" and, "Love your neighbor as yourself."
Source: Author seanbrady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 64: 6/10
Feb 01 2023 : Guest 172: 3/10
Jan 31 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 29 2023 : Guest 199: 3/10
Jan 26 2023 : Guest 66: 4/10
Jan 17 2023 : Guest 99: 8/10
Dec 30 2022 : Guest 24: 5/10
Dec 28 2022 : Guest 102: 2/10
Dec 24 2022 : Guest 199: 6/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us