Quiz about Shocking Bible Facts
Quiz about Shocking Bible Facts

Shocking Bible Facts Trivia Quiz


The Scriptures are full of messages of hope, wisdom,love,and truth. They also record some of the more bizarre and shocking events in history as well as history yet to be. Here are a few examples. (NIV, NASB, KJV used)

A multiple-choice quiz by pgapgapga. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Bible: Something in Common
  8. »
  9. Bible Oddities

Author
pgapgapga
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
187,670
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1675
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the garden of Eden, we are told that the serpent speaks to Eve and tempts her with the fruit. What other animal literally speaks to a human in the Bible? Hint

Donkey
Fish
Lion
Lamb

2. Who was the only woman to sit on the throne of Judah? Hint

Bathsheba
Jezebel
Athaliah
Esther

3. In the Millennial Kingdom, who gets to eat with whom? Hint

The child and the serpent
Jonah and Peter
The wolf and the lamb
Moses and Aaron

4. Which brother was intimate with his sister? Hint

Amnon
Cain
They all were
Abram

5. Men are encouraged to study the Word of God and learn specific things. Which subject of study is specifically encouraged in Scripture? (NASB and KJV) Hint

Children
Brothers
Parents
Wives

6. Who publicly cursed and threw stones at an Old Testament king and was not harmed? Hint

Sheba
Absalom
Shimei
Joab

7. Who deliberately and flauntingly spent the night with his father's wives? Hint

Adonijah
Ahab
Judah
Absalom

8. What was the fate of Jezebel? Hint

Forced to work in Naboth's vineyard
Shut up with the other wives and concubines and not allowed to remarry after Ahab's death
Thrown out the window, trampled by horses, and eaten by dogs
Remained barren for the rest of her life, cast out of the city

9. What couple died as a result of lying to the Holy Spirit? Hint

Priscilla and Aquila
Ananias and Sapphira
Herod and Salome
Barak and Deborah

10. Paul survived many encounters that would have left others dead. What was NOT a potentially lethal incident that happened to Paul? Hint

Poisonous snakebite
Multiple severe floggings
Being stoned and left for dead
Falling asleep and then out a third story window


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the garden of Eden, we are told that the serpent speaks to Eve and tempts her with the fruit. What other animal literally speaks to a human in the Bible?

Answer: Donkey

Numbers 22:2-35 records Balaam's life saving interaction with his beast of burden.
2. Who was the only woman to sit on the throne of Judah?

Answer: Athaliah

2nd Chronicles 22:10-15 explains that when her son was killed she in turn had all her grandchildren killed (but missed one she didn't know about). Also found in 2nd Kings 11:1-16.
3. In the Millennial Kingdom, who gets to eat with whom?

Answer: The wolf and the lamb

Isaiah 65:25 refers to this dining reservation.
4. Which brother was intimate with his sister?

Answer: They all were

Gen. 5:4 tells of Adam's procreating for another eight hundred years, having both sons and daughters, and those sons and daughters would have also have married and had offspring. Sarai was Abram's half sister (Gen. 20:12), and Amnon violated his sister Tamar as recorded in 2nd Samuel 13:1-39.
5. Men are encouraged to study the Word of God and learn specific things. Which subject of study is specifically encouraged in Scripture? (NASB and KJV)

Answer: Wives

A little tongue-in-cheek; in Ephesians 5:22 the NASB and KJV use the wording "Wives, be subject to your own husbands", and while that refers as a direction to the wife, we as husbands would do well to study and learn our wives so as to be the kind of husband God has called us to be. (Ephesians 5:25-31)
6. Who publicly cursed and threw stones at an Old Testament king and was not harmed?

Answer: Shimei

2nd Sam. 16:5-13 relates this one of several low points in David's life, yet David's character is such that he takes the high road and allows God to judge and reward.
7. Who deliberately and flauntingly spent the night with his father's wives?

Answer: Absalom

At his advisor Ahithophel's request, Absalom holds "tent" services in Jerusalem with David's concubines (2nd Sam. 16:21-22). Judah unwittingly joined with his widowed daughter-in-law(Gen. chapter 38). While Ahab does a lot of nasty things, this one wasn't mentioned. Reuben, Jacob's first born son, was with one of his father's concubines and got found out-and disinherited (Gen. 35:22, 49:4).
8. What was the fate of Jezebel?

Answer: Thrown out the window, trampled by horses, and eaten by dogs

2nd Kings 9:30-37 records this fulfillment of prophecy given by Elijah in 1st Kings 21:23.
9. What couple died as a result of lying to the Holy Spirit?

Answer: Ananias and Sapphira

It's not nice to try and fool pastor Peter! This couple died for lying to the Holy Spirit, and seeking to elevate themselves in a perceived act of sacrifice. Your sins are going to find you out! (Acts 5:1-11) Herod died after accepting the praise of the crowd as if he were a god. (Acts12:19-23) Barak was a somewhat timid warrior who needed a prophetess as a security blanket before engaging in the battle he was called to fight. (Judges 4:1-23)
10. Paul survived many encounters that would have left others dead. What was NOT a potentially lethal incident that happened to Paul?

Answer: Falling asleep and then out a third story window

The Book of Acts is full of the life and physical sufferings of Paul. His epistles also refer to some of the terrible consequences he experienced for sharing the Gospel. But the out-of-the-window episode happened to one of Paul's less attentive congregation in Acts 20:7-12. (He returned to life)
Source: Author pgapgapga

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 22 2022 : Guest 65: 8/10
Dec 22 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us