FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its in the Bag
Quiz about Its in the Bag

It's in the Bag! Trivia Quiz


Although it doesn't contain a standing floor lamp or a potted plant like Mary Poppins' carpet bag, a nurse's bag does contain some essentials for the safe and efficient care of a patient at home. Can you match the description to the item?

A matching quiz by sally0malley. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Nursing and Allied Health Professions

Author
sally0malley
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
398,099
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
912
Last 3 plays: Guest 91 (10/10), runaway_drive (10/10), chianti59 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A sphygmomanometer  
  staple remover
2. Listening device for internal sounds   
  blood pressure cuff
3. Tape or cloth marked with centimeters/inches/feet   
  stethoscope
4. Cloth or plastic placed on surface under nursing bag   
  barrier
5. Small flat wooden instrument used to press down a body part  
  hand sanitizer
6. Specialized "tool" to remove titanium or stainless steel "fasteners" used in lieu of sutures  
  measuring tape
7. Alcohol based cleansing liquid  
  tongue depressor
8. Instruments used to remove (surgical) stitches   
  personal protection equipment
9. Disposable gloves, masks, aprons, gowns etc.  
  antiseptic squares
10. Small treated cleansing pads  
  suture removal kit





Select each answer

1. A sphygmomanometer
2. Listening device for internal sounds
3. Tape or cloth marked with centimeters/inches/feet
4. Cloth or plastic placed on surface under nursing bag
5. Small flat wooden instrument used to press down a body part
6. Specialized "tool" to remove titanium or stainless steel "fasteners" used in lieu of sutures
7. Alcohol based cleansing liquid
8. Instruments used to remove (surgical) stitches
9. Disposable gloves, masks, aprons, gowns etc.
10. Small treated cleansing pads

Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 91: 10/10
Feb 29 2024 : runaway_drive: 10/10
Feb 27 2024 : chianti59: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 207: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A sphygmomanometer

Answer: blood pressure cuff

A blood pressure cuff is used to measure a patient's blood pressure in the arteries when the heart muscle is contracting (systolic pressure) and the pressure in between beats when the heart muscle is resting (diastolic pressure). It consists of an inflatable rubber cuff attached to a device which monitors the tightening of the cuff around the arm. Using a stethoscope the nurse will listen for sounds and note the results.
2. Listening device for internal sounds

Answer: stethoscope

The action of listening to the sounds of bodily organs is called auscultation, appropriately named from the Latin verb "auscultare" which means "to listen". The nurse listens for the sounds of movement within the body such as heart beat, intestinal movement, breathing etc.
3. Tape or cloth marked with centimeters/inches/feet

Answer: measuring tape

The tape measure is used to note length, height, head circumference (usually of infants) and girth etc. It's also used to measure wounds. They're usually made of paper or soft material and are sometimes retractable.
4. Cloth or plastic placed on surface under nursing bag

Answer: barrier

The cloth or plastic is well-named, as it creates a barrier between the bag and any surface on which it is placed. It prevents contamination of the outside surface of the bag, as well as the contents removed.
5. Small flat wooden instrument used to press down a body part

Answer: tongue depressor

Tongue depressors are flat and rounded at both ends. They aid in the examination of mouth and throat and are available in flavored varieties.
6. Specialized "tool" to remove titanium or stainless steel "fasteners" used in lieu of sutures

Answer: staple remover

A surgical staple remover is a manual device which has a very thin plate that is positioned under the staple. By using pressure on the handle it enables gentle removal of the staple.
7. Alcohol based cleansing liquid

Answer: hand sanitizer

Alcohol based hand sanitizers are available in convenient "pocket size" bottles. They can also be in gel or foam form. Although usually more effective than soap at killing most germs there are certain times when soap and water is preferred.
8. Instruments used to remove (surgical) stitches

Answer: suture removal kit

Suture removal kits are small plastic trays which contain scissors, forceps (resembling tweezers) and a gauze square. The tools and kit are disposed of after use.
9. Disposable gloves, masks, aprons, gowns etc.

Answer: personal protection equipment

Items of personal protective equipment, known as PPE, protect the nurse from blood or bodily fluids which may contain germs. These crucial items are one time use only. Nurses must adhere to strict usage guidelines which include preparation, removal and disposal of the items.
10. Small treated cleansing pads

Answer: antiseptic squares

Sometimes pads are used to cleanse the skin in preparation for an injection or use of a lancet (used to prick skin to obtain a few drops of blood for testing). The pads are not used directly on an open wound.
Source: Author sally0malley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Let's Get Physical:

This is a mix of of quizzes related to health and the human body.

  1. A Rash Decision Easier
  2. It's in the Bag! Very Easy
  3. Scleroderma--It Isn't Just Hard Skin Average
  4. Horripilification Average
  5. Zany Things to Do With Your Body Average

4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us