FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dennis Bergkamp
Quiz about Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp Trivia Quiz


This is a quiz about the Dutch soccer player Dennis Bergkamp. Dennis is one of the best players in the world, and if you like him as much as I do you will answer this quiz correctly.

A multiple-choice quiz by ran17. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Players
  8. »
  9. UK Football Players A-Z

Author
ran17
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,799
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1118
- -
Question 1 of 10
1. How many goals did Dennis Bergkamp score for Arsenal in the 1997-8 season, the year they did the double? Hint


Question 2 of 10
2. How many goals did Dennis score in 1995-96, his first season at Arsenal? Hint


Question 3 of 10
3. What was the second team in his career? Hint


Question 4 of 10
4. Dennis announced his retirement from International matches after Euro 2000. How many goals did Dennis score for The Netherlands? Hint


Question 5 of 10
5. How many goals did Dennis score in the 1998 World Cup finals? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following in not a nickname for Dennis Bergkamp? Hint


Question 7 of 10
7. When he got his first cap, which country were the Dutch team playing? Hint


Question 8 of 10
8. How many League Championship medals did Dennis win during the 1990s? Hint


Question 9 of 10
9. Against which team did Dennis score his only goal in the Champions League 1999-00? Hint


Question 10 of 10
10. Dennis played 185 matches at Ajax from 1986 to 1993. How many goals did he score? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many goals did Dennis Bergkamp score for Arsenal in the 1997-8 season, the year they did the double?

Answer: 16

He scored 16 goals in 28 matches playing for Arsenal. He won the Player of the Month award in August and September, and also scored his first hat-trick, against Leicester City on August 27th, 1997.
2. How many goals did Dennis score in 1995-96, his first season at Arsenal?

Answer: 11

He scored 11 goals in 33 matches. He made his debut on August 20th, 1995 against Middlesbrough, and his goal drought at the start of the season ended in the 8th game when he scored 2 goals on September 23rd, 1995 against Southampton.
3. What was the second team in his career?

Answer: Inter Milan

He made his debut for Ajax at the age of 17 in 1986, and moved to Inter Milan in the summer of 1993.
4. Dennis announced his retirement from International matches after Euro 2000. How many goals did Dennis score for The Netherlands?

Answer: 37

Bergkamp got his first cap in September, 1990 and two months later he scored his first goal against Greece. He retired from international football as the all-time leading scorer for Holland. He broke the record held by Fass Wilkes on July 4th, 1998 at Marseille when he scored in the World Cup quarter-final match against Argentina (2-1).
5. How many goals did Dennis score in the 1998 World Cup finals?

Answer: 3

Dennis scored his 3 goals in the matches against South Korea (5-0), Yugoslavia (2-1), and Argentina (2-1).
6. Which of the following in not a nickname for Dennis Bergkamp?

Answer: The Ghost

He was born on May 18th, 1969 in Armsterdam, Holland. He and his wife, Henrita Ruizendaal, have a daughter Estelle and a son Mitchel. Dennis became Arsenal's record purchase at the time when he was bought for 7.5m pounds from Internazionale Milan on July 3rd, 1995.
7. When he got his first cap, which country were the Dutch team playing?

Answer: Italy

His debut match was against Italy on September 26th, 1990 at La Favorita, Palermo.
8. How many League Championship medals did Dennis win during the 1990s?

Answer: 2

His first championship was the Dutch Championship with Ajax in 1990, and his second was the FA Premier League with Arsenal in 1998.
9. Against which team did Dennis score his only goal in the Champions League 1999-00?

Answer: Barcelona

October 19th, 1999: the final score was 2-4. Dennis scored in the 44th minute after early goals by Rivaldo and Luis Enrique, to make the score 1-2 at half time.
10. Dennis played 185 matches at Ajax from 1986 to 1993. How many goals did he score?

Answer: 103

Dennis scored 103 goals in 185 matches in the 6 seasons from his debut (on December 14th, 1986 against Roda JC) until the summer of 1993 when he moved to Internazionale Milan. During his time at Ajax he set a record by scoring in 10 consecutive league matches. In his 2 season at Inter he scored 11 goals in 52 matches.
Source: Author ran17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. David Beckham Trivia Tough
2. Ruud van Nistelrooy Tough
3. George Best Average
4. Matthew Le Tissier - "Le God" Tough
5. Frank Lampard Tough
6. John Barnes' Dancing Feet Difficult
7. Ryan Giggs Average
8. Ozilist Average
9. Sharpe as a Knife Average
10. Van the Man Tough
11. Peter Schmeichel Very Difficult
12. The Mighty Irishman: Niall Quinn Tough

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us