FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FIFA World Cup 2010
Quiz about FIFA World Cup 2010

Take this FIFA World Cup 2010 Quiz! Average Trivia | FIFA World Cup


This quiz is about the FIFA World Cup which took place in 2010.

A multiple-choice quiz by hithesh111. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FIFA World Cup
  8. »
  9. 2010 South Africa

Author
hithesh111
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,271
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1423
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which country won 2010 FIFA World Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Which country hosted 2010 FIFA World Cup? Hint


Question 3 of 10
3. Who got the Golden Boot as top goal scorer for the tournament? Hint


Question 4 of 10
4. Who got the Golden Ball for the best player at the tournament? Hint


Question 5 of 10
5. Which team never lost a match in 2010 FIFA World Cup? Hint


Question 6 of 10
6. Which team scored more goals in this World Cup? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the octopus, living in the Sea Life Centre in Oberhausen (Germany), predicted the winner of the final, and all seven of Germany's games? Hint


Question 8 of 10
8. Which ball was used in this World Cup? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored the first goal of 2010 FIFA World Cup? Hint


Question 10 of 10
10. Who finished in 3rd place at the 2010 FIFA World Cup? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which country won 2010 FIFA World Cup?

Answer: Spain

Spain won their first ever World Cup final, beating The Netherlands 1-0 with a goal in the extra time. South Africa hosted the 19th World Cup finals tournament; Spain became the 8th nation to be crowned World Champions.
2. Which country hosted 2010 FIFA World Cup?

Answer: South Africa

South Africa hosted the 2010 World Cup. It was the first time the World Cup finals tournament was held on the continent of Africa.
3. Who got the Golden Boot as top goal scorer for the tournament?

Answer: Thomas Muller

Wesley Sneidjer (Netherlands), Thomas Muller (Germany), David Villa (Spain) and Diego Forlan (Uruguay) each scored five goals. Thomas Muller received Golden Boot on a countback; assisting 3 goals. The other three players had one assist each.
4. Who got the Golden Ball for the best player at the tournament?

Answer: Diego Forlan

The Golden Ball, given to the best player in World Cup finals, was won by Diego Forlan (Uruguay). Silver Ball and Bronze Ball is also awarded to 2nd and 3rd best player respectively - Wesley Sneijder (Netherlands) and David Villa (Spain).
5. Which team never lost a match in 2010 FIFA World Cup?

Answer: New Zealand

New Zealand had three draws and didn't qualify out of the group stage, for the knock-out round. Spain, the winner of 2010 World Cup did not go through undefeated; they lost their first group match against Switzerland (the first time the eventual champions had lost their opening match). Spain became the first team from Europe to lift the trophy outside their home continent.
6. Which team scored more goals in this World Cup?

Answer: Germany

Germany scored 15 goals in total.
7. What was the name of the octopus, living in the Sea Life Centre in Oberhausen (Germany), predicted the winner of the final, and all seven of Germany's games?

Answer: Paul

Paul is a German octopus who even predicted Germany lose against Serbia. Paul only made a mistake in Euro Cup final 2008 between Spain and Germany.
8. Which ball was used in this World Cup?

Answer: Jabulani

Jabulani was the ball used in this World Cup. It is designed by Adidas and made from Indian rubber. It was first used in Confederation Cup 2009.
9. Who scored the first goal of 2010 FIFA World Cup?

Answer: Tshabalala

Tshabalala of South Africa scored the first goal of this tournament against Mexico in the first match of World Cup finals. That game moved on to a 1-1 draw.
10. Who finished in 3rd place at the 2010 FIFA World Cup?

Answer: Germany

Germany got 3rd place by beating Uruguay in the loser's final (played by the two losing semi-finalists).
Source: Author hithesh111

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us