Quiz about The UTS Bats
Quiz about The UTS Bats

The UTS Bats Trivia Quiz


This is a quiz about the great Sydney University of Technology Australian Football Club, the UTS Bats. They play in the SFA, the Sydney Football Association.

A multiple-choice quiz by Toddzilla. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Australian Rules
  8. »
  9. AFL Teams

Author
Toddzilla
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,631
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
264
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The UTS Bats first played in an SFA competition in which year? Hint

1998
2001
2000
1999

2. In what years and grades did the Bats win their first two premiership titles? Hint

2000 Second Division and 2002 Reserve Grade
2000 Second Division and 2001 Reserve Grade
2000 Second Division and 2002 Second Division
2000 Second Division and 2001 Second Division

3. When the bats won their first two premierships, the same player was the leading goalkicker in each season. Who was he? Hint

Julian Clark
Andrew Walker
Travis Paech
Todd Allison

4. Which set of brothers finished first and second in the 2001 First Grade Best and Fairest? Hint

Paech brothers
White brothers
Woods brothers
Allison brothers

5. Who was the inaugural first grade club captain? Hint

Chris Betts
Martin Lynch
Luke White
Alistair Pape

6. Which popular Bat was nicknamed Rooster? Hint

Steve Hair
Charles Paltridge
Lachlan Circuitt
Julian Clark

7. Which of these Bats scored 10 goals in one game, during the first 3 years of the club's existence? Hint

Todd Allison
Josh Taylor
Travis Paech
Adam Lennen

8. Which 5 players appeared in the Bats first 2 premiership sucesses? Hint

Hair, Allison, Russell, Woodards and Paech
Hair, Allison, Russell, Woodards and Pape
Hair, Allison, Russell, Kohlrusch and Pape
Hair, Allison, Russell, Kohlrusch and Paech

9. Which player was presented with the match ball after being named best on ground in the 2000 Division 2 Grand Final? Hint

Julian Clark
Todd Allison
Luke Russell
Steve Hair

10. Who was the Bats inaugural sponsor? Hint

Bacardi
Carlton and United Breweries
Bundy
Southern Comfort

11. Who kicked the first goal in club history? Hint

Todd Allison
Julian Clark
Josh Taylor
Travis Paech

12. Who was founder of the club and its inaugural President? Hint

Alistair Pape
Martin Lynch
David Slatter
Chris Betts

13. Which ground did the Bats adopt as their first home, in 2000? Hint

Sydney Park
Coogee Oval
Village Green
Trumper Park

14. Which player, nicknamed Happy Meal, was the first to receive the award for most entertaining Bat? Hint

Andrew Mihulka
Lachlan Circuitt
Steve Hair
Julian Clark

15. Who was the first Bat to recieve a suspension in club history? Hint

Leon Minervini
Charles Paltridge
Paul Wilson
Jon Tassone


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The UTS Bats first played in an SFA competition in which year?

Answer: 2000

The Bats entered the SFA Division 2 competition in 2000 and were premiers in their first year.
2. In what years and grades did the Bats win their first two premiership titles?

Answer: 2000 Second Division and 2002 Second Division

The Bats had a fabulous start to their existence with 2 premierships in their first 3 years. The second was particularly notable as the Bats surged from 4th spot at the end of the home and away season to take the title.
3. When the bats won their first two premierships, the same player was the leading goalkicker in each season. Who was he?

Answer: Todd Allison

Whilst all the above players were notable goalkickers for the club Allison secured the goalkicking title in both premiership seasons.
4. Which set of brothers finished first and second in the 2001 First Grade Best and Fairest?

Answer: White brothers

In a fabulous year Luke and Michael White finished within 1 vote of each other at the top of the best and fairest tally.
5. Who was the inaugural first grade club captain?

Answer: Chris Betts

6. Which popular Bat was nicknamed Rooster?

Answer: Julian Clark

The Rooster kicked 5 goals in the Bats first premiership winning Grand Final.
7. Which of these Bats scored 10 goals in one game, during the first 3 years of the club's existence?

Answer: Josh Taylor

Allison's best was 7, Paech 6 and Lennen 8.
8. Which 5 players appeared in the Bats first 2 premiership sucesses?

Answer: Hair, Allison, Russell, Kohlrusch and Pape

These 5 were known as the party of five after the second premiership victory.
9. Which player was presented with the match ball after being named best on ground in the 2000 Division 2 Grand Final?

Answer: Luke Russell

One of the great individual performances in the club's history.
10. Who was the Bats inaugural sponsor?

Answer: Bacardi

11. Who kicked the first goal in club history?

Answer: Julian Clark

In a demoralising 120 point defeat to eventual runners up Pennant Hills.
12. Who was founder of the club and its inaugural President?

Answer: Martin Lynch

Formed from the ashes of the 1999 University Games team.
13. Which ground did the Bats adopt as their first home, in 2000?

Answer: Trumper Park

Set in Paddington/Edgecliffe, this beautiful little ground has a long history. It was selected as the home ground for the UTSAFC after negotiating a lease with Easts Australian Football Club.
14. Which player, nicknamed Happy Meal, was the first to receive the award for most entertaining Bat?

Answer: Lachlan Circuitt

Julian Clark received the award in 2000.
15. Who was the first Bat to recieve a suspension in club history?

Answer: Leon Minervini

Minervini received a weeks suspension for calling an umpire a cheat in 2000. Wilson received a suspended sentence for striking in 2001. Tassone received 4 weeks for tripping a player whilst boundary umpiring in 2001 and Paltridge received 2 weeks for striking in 2002.
Source: Author Toddzilla

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Last Lines of AFL Songs Average
2. VFA Teams of the Past Tough
3. Official AFL Anthems Average
4. AFL Team Colours Average
5. AFL Teams Home Grounds Average
6. AFL Team Songs Average
7. AFL Football Average
8. Aussie Rules Mascot Melee Average
9. Rallying Songs of the AFL Average
10. AFL Game Rules Easier
11. Aussie Rules Pot Pourri Average
12. AFL Mascot Manor Match-Up Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us