FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Queer as Folk Season 1 Trivia Part 2
Quiz about Queer as Folk Season 1 Trivia Part 2

"Queer as Folk", Season 1 Trivia, Part 2 Quiz


And now on to Part 2..."Queer as Folk" has become a cultural phenomenon over the past two years. If you think you've seen every episode and know more than anyone ever needed to know about the show this quiz is for you.

A multiple-choice quiz by kbfan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Queer As Folk
  8. »
  9. Episodes

Author
kbfan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,797
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1428
- -
Question 1 of 15
1. What was the name of the physician's assistant who takes Emmett and Ted's blood for their HIV test? Hint


Question 2 of 15
2. What was the name of the group that Justin and Daphne started at St. James Academy? Hint


Question 3 of 15
3. What was the name of Ted's ex-schoolmate who had become a Leather Daddy? Hint


Question 4 of 15
4. What kind of juicer was stolen from Brian's loft? Hint


Question 5 of 15
5. What brand of ice cream did Brian and Justin share during the chaise lounge scene? Hint


Question 6 of 15
6. What word does Michael suggest as a 'safe word' while he's out with his co-workers from the Big Q? Hint


Question 7 of 15
7. What fruit did Vic mention when talking about the brunch that Michael and David were attending? Hint


Question 8 of 15
8. Continuing on the topic of brunch: Where did the couple Michael and David brunched with go on vacation for their 50th anniversary? Hint


Question 9 of 15
9. What three medications does Justin say he is allergic to the night he first meets Brian? Hint


Question 10 of 15
10. What was David's former lover's name? Hint


Question 11 of 15
11. What type of politician did David and Michael hold a fundraiser for at their home? Hint


Question 12 of 15
12. What designer's jacket did Michael borrow from Brian for his first date with David? Hint


Question 13 of 15
13. Brian is an ad exec, Ted an accountant and Michael the manager at the Big Q...but what did Emmett call his occupation at the clothing store Torso? Hint


Question 14 of 15
14. When Emmett slept with Heather during his "See the Light" phase, he told her he had been fantasizing about Jodie Foster in a certain movie, what movie did he name? Hint


Question 15 of 15
15. What is the name of the woman Melanie has an affair with when she and Lindsay are having problems? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the physician's assistant who takes Emmett and Ted's blood for their HIV test?

Answer: Steve

In episode 111, Ted sees one of his past lovers in the pharmacy getting a prescription filled for HIV meds. He decides he needs to be tested and Emmett accompanies him for moral support. Happily, both men are negative.
2. What was the name of the group that Justin and Daphne started at St. James Academy?

Answer: The Gay Straight Student Alliance

Justin gets harassed by both Chris Hobb's and his teacher, in retaliation he decides to create a group to promote tolerance and understanding. Hence, The Gay Straight Student Alliance was born.
3. What was the name of Ted's ex-schoolmate who had become a Leather Daddy?

Answer: Dale Wexler

In episode 115, Ted runs into his former schoolmate at the office, however he's surprised to learn later at the Leather Ball that the man is also interested in S&M.
4. What kind of juicer was stolen from Brian's loft?

Answer: Phillipe Starke

In episode 110, Brian's loft is robbed. He notes everything that is missing including the Phillipe Starke Juicer.
5. What brand of ice cream did Brian and Justin share during the chaise lounge scene?

Answer: Microbatch

Microbatch was another gourmet ice cream company, in the vein of Ben & Jerry's; you can clearly see the logo on the pint container during the scene. Sadly, however, they are now out of business.
6. What word does Michael suggest as a 'safe word' while he's out with his co-workers from the Big Q?

Answer: shazam

Michael is invited out with his co-workers in hopes of fixing him up with the new girl, Tracy. However, Michael is not very excited at the prospect and suggests to Brian that he have a 'safe word' so that Brian will be able to rescue him.
7. What fruit did Vic mention when talking about the brunch that Michael and David were attending?

Answer: kiwi

In episode 110, Vic tells Michael that "brunch is just breakfast with kiwi fruit on the side."
8. Continuing on the topic of brunch: Where did the couple Michael and David brunched with go on vacation for their 50th anniversary?

Answer: Bora Bora

David took Michael to brunch with hhis two older friends to assure Michael that it was possible for two men to stay together happily for many years. Although at the end of the episode Michael told David he didn't think they were ready to live together.
9. What three medications does Justin say he is allergic to the night he first meets Brian?

Answer: penicillin, codeine and tylenol

In episode 101, Brian has taken Justin back to his loft, one of the first things he does is offer the young man some Special K (that his disco pharamcologist whipped up for him). Justin refuses his offer and tells Brian that he is allergic to three different drugs, penicillin, codeine and tylenol; this last prompts Brian to say, "No one's allergic to Tylenol."
10. What was David's former lover's name?

Answer: Mac

Early in their relationship, David tells Michael that his former lover of six years, Mac, died.
11. What type of politician did David and Michael hold a fundraiser for at their home?

Answer: Senator

In episode 117, David and Michael held a fundraiser for Senator Diane Baxter. Michael didn't invite any of the guys or his mom and Vic because he was afraid they would embarrass him. Michael was right, the whole gang showed up, including Emmett in drag and Ted as a Leather Daddy.
12. What designer's jacket did Michael borrow from Brian for his first date with David?

Answer: Hugo Boss

Michael didn't know what to wear on a date, since he hadn't ever really been on one before. Originally Emmett dressed him, but when he arrived at Brian's, his friend quickly restyled his outfit with some of his own designer duds.
13. Brian is an ad exec, Ted an accountant and Michael the manager at the Big Q...but what did Emmett call his occupation at the clothing store Torso?

Answer: couturier to disco trash

Ted names everyone's occupation but Emmett's...he's not sure what to call his friend's position. Emmett provides his own title.
14. When Emmett slept with Heather during his "See the Light" phase, he told her he had been fantasizing about Jodie Foster in a certain movie, what movie did he name?

Answer: "Anna and the King"

Emmett told Heather he'd used Jodie Foster in "Anna and the King." She told him she had used Matthew McConnaghey in "A Time to Kill." Emmett commented on the fact that they had both been in "Contact."
15. What is the name of the woman Melanie has an affair with when she and Lindsay are having problems?

Answer: Marianne

Melanie meets Marianne at the baby shower she and Lindsay throw for one of their friends. Later the two women meet for drinks and eventually go back to Marianne's together. Melanie admits her mistake to Lindsay in the hospital corridor after their friend has given birth.
Source: Author kbfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us