FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Man From UNCLE
Quiz about The Man From UNCLE

'The Man From U.N.C.L.E.' Trivia Quiz


For fans of the 'Man From U.N.C.L.E.' show from the 1960's.

A multiple-choice quiz by swede. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Ma-Mi

Author
swede
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,206
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1031
Last 3 plays: cinnam0n (10/10), Guest 2 (0/10), Guest 67 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these actors was not offered the part of Napoleon Solo? Hint


Question 2 of 10
2. What ordinary looking object hid the agents' communication devices? Hint


Question 3 of 10
3. What does U.N.C.L.E. stand for? Hint


Question 4 of 10
4. What year did "Man from UNCLE" debut?

Answer: (Ford Mustang came out the same year.)
Question 5 of 10
5. When the show was cancelled what new show replaced it on the schedule? Hint


Question 6 of 10
6. What show was spun off from the "Man from UNCLE"? Hint


Question 7 of 10
7. Who played April Dancer, star of the show that was spun-off from "Man from UNCLE"? Hint


Question 8 of 10
8. What criminal organization was frequently featured on the show? Hint


Question 9 of 10
9. Where was UNCLE headquarters located? Hint


Question 10 of 10
10. Who played April Dancer in the "Man from UNCLE" episode titled 'The Moonglow Affair'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : cinnam0n: 10/10
Jun 30 2024 : Guest 2: 0/10
Jun 25 2024 : Guest 67: 6/10
Jun 25 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 18 2024 : Guest 173: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 122: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 142: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these actors was not offered the part of Napoleon Solo?

Answer: Roger Moore

Robert Vaughn was the third choice.
2. What ordinary looking object hid the agents' communication devices?

Answer: Pen

When using it they said 'Open Channel D.'
3. What does U.N.C.L.E. stand for?

Answer: United Network Command for Law and Enforcement

It orginally meant nothing.
4. What year did "Man from UNCLE" debut?

Answer: 1964

First shown on September 22, 1964
5. When the show was cancelled what new show replaced it on the schedule?

Answer: Rowan and Martin's Laugh-In

"Laugh-In" went on to become a big hit. Richard Nixon was shown saying 'Sock it to me.'
6. What show was spun off from the "Man from UNCLE"?

Answer: Girl from U.N.C.L.E.

7. Who played April Dancer, star of the show that was spun-off from "Man from UNCLE"?

Answer: Stephanie Powers

Stephanie Powers went on to star in "Hart to Hart" but did you know that she starred in a short-lived crime drama in 1977 called "The Feather and Father Gang"?
8. What criminal organization was frequently featured on the show?

Answer: THRUSH

THRUSH was an international criminal organization striving to obtain world power.
9. Where was UNCLE headquarters located?

Answer: Behind a false wall in Del Floria's Tailor Shop

10. Who played April Dancer in the "Man from UNCLE" episode titled 'The Moonglow Affair'?

Answer: Mary Ann Mobley

Mary Ann Mobley was a former Miss America.
Source: Author swede

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us