FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Interesting Trials Through History
Quiz about More Interesting Trials Through History

More Interesting Trials Through History Quiz


This is a (delayed) sequel to my earlier quiz on famous trials. I hope you find it interesting.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. The Law

Author
robert362
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
20,469
Updated
Apr 13 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3661
- -
Question 1 of 10
1. The Dreyfus Affair was a scandal that resulted in Dreyfus being sent to Devil's Island. Of what crime was he accused? Hint


Question 2 of 10
2. Al Capone, Chicago gangster extraordinaire, ultimately ended up in prison. Of what crime was he convicted? Hint


Question 3 of 10
3. The Salem Witch Trials were a disturbing part of American History. When did they occur? Hint


Question 4 of 10
4. Oscar Wilde went to prison after his trial went against him. What major work did he write while incarcerated? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these individuals participated in the Scopes trial? Hint


Question 6 of 10
6. What was the crime for which Socrates was put on trial? Hint


Question 7 of 10
7. Joan of Arc was tried as a heretic (and ultimately burnt at the stake). When did her trial take place? Hint


Question 8 of 10
8. The Impeachment of Andrew Johnson was prompted (in part) by his dismissal from office of this individual: Hint


Question 9 of 10
9. Which prisoner actually suffered the penalty that was imposed on them by the Nuremberg court? Hint


Question 10 of 10
10. Which co-defendant was also a member of the Rosenberg family? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Dreyfus Affair was a scandal that resulted in Dreyfus being sent to Devil's Island. Of what crime was he accused?

Answer: Selling state secrets

They said that he sold secrets to the Germans.
2. Al Capone, Chicago gangster extraordinaire, ultimately ended up in prison. Of what crime was he convicted?

Answer: Income Tax Evasion

Ironic, isn't it?
3. The Salem Witch Trials were a disturbing part of American History. When did they occur?

Answer: Late 1600's

1692 is the date usually given.
4. Oscar Wilde went to prison after his trial went against him. What major work did he write while incarcerated?

Answer: 'De Profundis'

'De Profundis' is a long, memoir-style essay. 'Gray' and 'Earnest' were from better days. Kipling wrote 'Light'
5. Which of these individuals participated in the Scopes trial?

Answer: William Jennings Bryan

Bryan - opposed by Clarence Darrow.
6. What was the crime for which Socrates was put on trial?

Answer: Corruption of Youth

There were a lot of issues and motives behind the scenes.
7. Joan of Arc was tried as a heretic (and ultimately burnt at the stake). When did her trial take place?

Answer: Early 1400's

1431, I believe.
8. The Impeachment of Andrew Johnson was prompted (in part) by his dismissal from office of this individual:

Answer: Edwin Stanton

It was Stanton. Chase presided over the proceedings.
9. Which prisoner actually suffered the penalty that was imposed on them by the Nuremberg court?

Answer: Albert Speer

Goering committed suicide before he could be executed. Bormann was condemned to death - but was never taken into custody. Mengele was not a defendant. Speer was sentenced to prison - and served time in Spandau.
10. Which co-defendant was also a member of the Rosenberg family?

Answer: David Greenglass

Sobell and Gold were defendants, but not family members. Kaufman, I believe, was the judge.It was Greenglass who was Ethel Rosenberg's brother.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Nationality Law in the World Easier
2. That's Just Criminal... Average
3. Legal Codes Through History Average
4. Morphine and Chocolate Average
5. A Merry Legal Christmas Average
6. Legal Latin Average
7. Scams and Cons Average
8. So Sue Me Average
9. 'Suit' Yourself Average
10. Ten-Four! Average
11. Grime and Punishment Average
12. Intellectual Theft Average

5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us